Dit zijn de beste dating sites voor hoger opgeleiden in 2023

Home » Blogs » Dit zijn de beste dating sites voor hoger opgeleiden in [y]

Laatst bijgewerkt: 8 september 2023

Vaak is het zo dat een relatie een hogere slagingskans heeft wanneer je allebei ongeveer eenzelfde denkniveau hebt. Het is dan ook helemaal niet gek dat er verschillende datingsites zijn die zich focussen op mensen met een bepaald opleidingsniveau. Dit betekent bijvoorbeeld dat er datingsites zijn die zeer geschikt zijn voor hoger opgeleiden. Wanneer hbo’ers of academici op zoek gaan naar een geschikte datingsite, kan het feit of er andere hbo’ers of academici zich op een bepaalde datingsite bevinden zijn zeker een factor zijn bij de overweging en de keuze. In dit artikel gaan we wat dieper in op de verschillende mogelijkheden op dit gebied en geven we je een overzicht van 6 beste datingsites voor hoger opgeleiden.

E-matching - Datingsite voor hoger opgeleiden

We beginnen de lijst van beste datingsites voor hoger opgeleiden met E-matching. Dit is een site dat zich volledig focust op hoger opgeleiden. Het is zelfs zo dat mensen die geen hbo- of universitair denkniveau hebben zich niet bij het datingplatform aan mogen melden. Als het aankomt op geaardheid wordt hier gelukkig geen onderscheid gemaakt. Je kunt je aanmelden als je hetero, gay of lesbisch bent, want op dit gebied liggen er veel datingmogelijkheden.

Ga je voor een gratis lidmaatschap? Dan heb je al de mogelijkheid om gebruik te maken van verschillende functies. Het is vooral waardevol om alvast een beetje rond te snuffelen om erachter te komen of e-matching bij jou past. Je kunt alvast contact leggen met drie verschillende andere leden, maar wanneer je met meerdere leden wil praten zul je voor een betaald lidmaatschap moeten gaan. Wanneer je voor een betaald lidmaatschap kiest, zijn er een aantal verschillende mogelijkheden.

 • Eén maand betaald lidmaatschap voor € 19,95;
 • Drie maanden betaald lidmaatschap voor € 49,95;
 • Zes maanden betaald lidmaatschap voor € 79,95;
 • Negen maanden betaald lidmaatschap voor € 99,95.

Omdat prijzen snel kunnen wijzigen is het altijd verstandig om de e-Matching site te raadplegen voor de actuele prijzen.

Beste datingsites voor hoger opgeleiden: het inschrijven bij e-Matching

Je kunt je snel en gemakkelijk inschrijven bij e-matching. Het duurt dan ook niet lang totdat je aan jouw nieuwe datingavontuur kunt beginnen. Deze kun je niet alleen aangaan via de website, maar ook via een handige en gebruiksvriendelijke app. Via de app kun je chatten met jouw potentiële matches en gebruik maken van verschillende andere functies. E-matching is in het bezit van het Thuiswinkel Waarborg en aangesloten bij het Keurmerk Veilig Daten. Je weet dus dat je te maken hebt met een betrouwbaar datingplatform wanneer je ervoor kiest om je bij e-matching aan te sluiten.

Voordelen
 • Je kunt gemakkelijk contact leggen met andere hoger opgeleiden.
 • Leden kunnen het datingplatform gratis uitproberen.
 • Je kunt je snel en gemakkelijk inschrijven.
 • De diensten van e-matching worden ook aangeboden via een app.
 • E-matching is in het bezit van het Thuiswinkel Waarborg en is aangesloten bij het Keurmerk Veilig Daten.
Nadelen
 • Je kunt je alleen aanmelden als je onder de hbo'ers of academici valt.
 • Om in contact te komen met meer dan drie andere leden zul je een betaald lidmaatschap af moeten sluiten.

EliteDating - Beste datingsites voor hoger opgeleiden

Als tweede in de lijst van beste datingsites voor hoger opgeleiden staat EliteDating. EliteDating is een datingplatform dat puur en alleen bedoeld is voor hoger opgeleiden. Het is een platform waarop mensen met een hbo- of universitair denkniveau elkaar kunnen ontmoeten. De inschrijving bij EliteDating gaat met behulp van een wetenschappelijke persoonlijkheidstest. Wanneer elk lid deze test invult, is de kans groot dat je iemand vindt die goed bij jou past.

EliteDating biedt je een veilig en betrouwbaar datingplatform. Dit doen ze door alle profielen handmatig te controleren. Je kunt er ook voor kiezen om jouw profiel te laten verifiëren. Wanneer je een geverifieerd profiel tegenkomt, weet je zeker dat diegene ook is wie hij of zij beweert te zijn.

Je hebt de mogelijkheid om EliteDating gratis uit te proberen. Wil je echter zo veel mogelijk uit jouw datingervaring halen? Dan kun je beter voor een betaald lidmaatschap kiezen. Hieronder vind je de kosten van de verschillende opties.

 • Drie maanden betaald lidmaatschap voor € 59,90 per maand;
 • Zes maanden betaald lidmaatschap voor €29,90 per maand;
 • Twaalf maanden betaald lidmaatschap voor €24,90 per maand.
Voordelen
 • Het wordt voor hoger opgeleiden gemakkelijk gemaakt om elkaar te ontmoeten.
 • De matching wordt bij EliteDating gedaan op basis van een wetenschappelijke persoonlijkheidstest.
 • EliteDating is een betrouwbaar en veilig datingplatform.
 • Je kunt EliteDating gratis uitproberen.
Nadelen
 • Wanneer je gebruik wil maken van alle functies, zul je een betaald lidmaatschap aan moeten schaffen.

Parship - Let’s date happy!

Nummer drie in de lijst van beste datingsites voor hoger opgeleiden is Parship. Bij Parship zijn zowel oudere als jongere hoger opgeleiden te vinden. Het datingplatform focust zich op het verwezenlijken van serieuze relaties, dus als je op zoek bent naar een korte relatie ben je bij Parship niet aan het goede adres. Een groot voordeel van dit datingplatform is dat ze in het bezit zijn van een zeer goede klantenservice. Ook zijn zowel de website als de app niet alleen gebruiksvriendelijk, maar ook nog eens functioneel.

De inschrijving bij Parship gaat via een wetenschappelijke vragenlijst. Dit wordt ‘het Parship principe’ genoemd. Door middel van het invullen van deze vragenlijst kun je op een leuke manier laten weten hoe je in elkaar zit en naar wat voor iemand je op zoek bent. Nadat je je hebt ingeschreven gaat Parship voor jou op zoek naar potentiële matches.

Met behulp van de app kun jij jouw datingavontuur ook onderweg voortzetten. Zo kun je altijd en overal gebruik maken van het betrouwbare datingplatform. De reden dat Parship betrouwbaar is, is dat ze in het bezit zijn van het Thuiswinkel Waarborg en ze zijn aangesloten bij het Keurmerk Veilig Daten.

Wil je nu graag eerst even rondkijken op Parship? Dan kan dat helemaal gratis. Wanneer je iemand een bericht wil sturen zul je echter een betaald lidmaatschap af moeten sluiten. Je kunt kiezen uit drie verschillende opties. Deze zijn hieronder te vinden.

 • Zes maanden betaald lidmaatschap voor € 19,95 p/m;
 • Twaalf maanden betaald lidmaatschap voor € 14,95 p/m;
 • Vierentwintig maanden betaald lidmaatschap voor € 12,45 p/m.
Voordelen
 • Parship maakt gebruik van een wetenschappelijke vragenlijst.
 • Het datingplatform is in het bezit van een goede klantenservice, is functioneel en gebruiksvriendelijk.
 • Parship biedt hun diensten ook aan in de vorm van een handige app.
 • Parship is aangesloten bij het Keurmerk Veilig Daten en is in het bezit van het Thuiswinkel Waarborg.
Nadelen
 • Om berichten te sturen naar andere leden heb je een betaald lidmaatschap nodig.
 • Parship focust zich niet alleen op hoger opgeleiden, dus als je dit een belangrijke voorwaarde vindt zul je hier zelf naar moeten zoeken.

Lexa - Serious Dating, Crazy Love

We vervolgen de beste datingsites voor hoger opgeleiden met een bekende speler in de dating markt, Lexa. De kans is groot dat je al ooit van Lexa hebt gehoord. Het is namelijk één van de grootste datingplatformen in Nederland en werkelijk elke vrijgezel mag zich bij Lexa aansluiten. Lexa focust zich niet alleen op één specifieke doelgroep, wat ook betekent dat er mensen te vinden zijn van allerlei verschillende denkniveaus.

Je kunt Lexa gratis uitproberen. Past het datingplatform niet bij jou? Dan heb je in ieder geval geen geld verspilt. Een heleboel functies kun je gratis proberen en/of gebruiken. Wanneer je wel voor een betaald lidmaatschap wil gaan zijn dit de verschillende mogelijkheden:

 • Eén maand betaald lidmaatschap voor € 24,99;
 • Drie maanden betaald lidmaatschap voor € 16,99 per maand;
 • Zes maanden betaald lidmaatschap voor € 9,99 per maand.

Sommige functies die Lexa bijzonder maken zijn de incognito functie en de shuffle optie. Met de incognito functie kun je anoniem andere profielen bekijken en zien andere leden dus niet dat je hun profiel hebt bezocht. Wanneer je gebruikmaakt van de shuffle optie krijg je verschillende andere leden te zien. Met deze leden kun je dan contact opnemen wanneer hun profiel je aanspreekt. Lexa bied je ook een uitgebreide zoekfunctie, waarmee je op een eenvoudige manier naar potentiële matches kunt zoeken.

Een ander voordeel van Lexa is dat het een betrouwbaar datingplatform is. Lexa is aangesloten bij het Keurmerk Veilig Daten en is in het bezit van het Thuiswinkel Waarborg. Wanneer je ervoor kiest om je bij Lexa in te schrijven, kan dit via de chatbox genaamd Anna of gewoon op de traditionele manier. Als laatste biedt Lexa je nog een handige en gebruiksvriendelijke app aan, waarmee jij ook onderweg jouw datingavontuur voort kunt zetten.

Voordelen
 • Lexa heeft een groot ledenbestand.
 • Het datingplatform biedt je een uitgebreide zoekfunctie.
 • Je kunt je gemakkelijk inschrijven via de chatbox genaamd Anna.
 • Lexa is aangesloten bij het Keurmerk Veilig Daten en in het bezit van het Thuiswinkel Waarborg.
 • De diensten van Lexa worden ook aangeboden door middel van een handige en gebruiksvriendelijke app.
Nadelen
 • Lexa focust zich niet alleen op hoger opgeleiden, dus als je dit een belangrijke voorwaarde vindt zul je hier zelf naar moeten zoeken.

SmartSingles - Dating voor hoger opgeleiden

SmartSingles mag ook niet ontbreken op de beste datingsites voor hoger opgeleiden. Ook SmartSingles is een datingplatform dat volledig bedoeld is voor hoger opgeleiden. Wat hierbij wel opvallend is, is dat je niet aan kunt geven of je van het hbo of de universiteit komt. Het enige wat je hiervoor aan kunt klikken is ‘hoger onderwijs’. SmartSingles is ook echt bedoelt voor mensen die op zoek zijn naar een serieuze relatie en die hierin willen investeren.

Wanneer je ervoor kiest om je in te schrijven bij SmartSingles moet je wel bereid zijn om zelfstandig op zoek te gaan naar matches. Het datingplatform biedt namelijk geen automatische matching aan. Het kan echter heel leuk zijn om zelf op zoek te gaan naar de liefde. Dit kun je bijvoorbeeld doen via de zoekmachine of met de FotoZapper. De FotoZapper geeft je de mogelijkheid om op een snelle en eenvoudige manier profielen van andere leden te kunnen bekijken. Zo weet je snel wie je interessant vindt en wie wat minder.

Beste datingsites voor hoger opgeleiden: Smartsingles

SmartSingles maakt gebruik van een beveiligde verbinding. Ook worden alle profielen handmatig gecontroleerd. Op die manier kun je met een gerust hart gebruik maken van het datingplatform. Er is echter (nog) geen app beschikbaar, maar de site werkt uitstekend op een smartphone.

Je hebt de mogelijkheid om gratis gebruik te maken van SmartSingles, maar wanneer je overal toegang tot wil hebben kun je ook kiezen voor een betaald lidmaatschap. SmartSingles biedt je op dat gebied de volgende opties aan:

 • Eén maand betaald lidmaatschap voor €24,99.
 • Twee maanden betaald lidmaatschap voor €39,98.
 • Vier maanden betaald lidmaatschap voor €59,96.
Voordelen
 • SmartSingles is een datingplatform dat zich richt op hoger opgeleiden.
 • Het zoeken naar potentiële matches kan gemakkelijk via de zoekmachine en de FotoZapper.
 • SmartSingles is een betrouwbaar datingplatform, aangezien er gebruik wordt gemaakt van een beveiligde verbinding en de profielen handmatig worden gecontroleerd.
Nadelen
 • SmartSingles biedt geen automatische matching aan.
 • Er is (nog) geen app van het datingplatform beschikbaar.

Match4Me - Dating voor hoger opgeleiden

Match4Me richt zich specifiek op vrijgezellen met een hbo- of universitair niveau. Door middel van een uitgebreide zoekfunctie kunnen hbo’ers of academici op zoek naar andere vrijgezellen met hetzelfde denkniveau. Niet alleen door middel van de zoekfunctie kun je in contact komen met andere leden, maar ook met de Videowall. Op de Videowall kun je een YouTube-video plaatsen, waarmee je kunt laten zien wat je mooi, grappig of leuk vindt. Het is een perfecte manier om elkaar nog wat beter te leren kennen.

Match4Me is een betrouwbaar datingplatform. Niet alleen zijn ze aangesloten bij het Keurmerk Veilig Daten, ze zijn ook nog eens in het bezit van het Thuiswinkel Waarborg. Zo weet je dus dat Match4Me zich inzet om jou een veilig en betrouwbaar datingplatform aan te bieden.

Je kunt Match4Me gratis uitproberen, maar wanneer je in contact wil komen met andere leden zul je een betaald lidmaatschap aan moeten schaffen. Hieronder vind je welke opties Match4Me je allemaal biedt.

 • Eén maand betaald lidmaatschap voor €29,95.
 • Drie maanden betaald lidmaatschap voor €59,85.
 • Zes maanden betaald lidmaatschap voor €89,70.
 • Twaalf maanden betaald lidmaatschap voor €119,40.
Voordelen
 • Match4Me richt zich specifiek op hoger opgeleiden.
 • Het datingplatform biedt je originele functies zoals de Videowall.
 • Match4Me heeft een uitgebreide zoekfunctie.
 • Het datingplatform is in het bezit van het Thuiswinkel Waarborg en is aangesloten bij het Keurmerk Veilig Daten.
Nadelen
 • Wanneer je in contact wil komen met andere vrijgezellen heb je een betaald lidmaatschap nodig.

Geef een reactie

Beoordeling*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Parship dating
blank
Beste datingsites:
5,0 rating
5,0 rating
4,8 rating
4,8 rating
4,8 rating