Alleenstaande Mamas Datingsite Review 2024: Single Moeders
4.3/5

Alleenstaande Mamas Datingsite Review 2024: Single Moeders

Alleenstaande Mamas is een Nederlandse datingwebsite speciaal gericht op alleenstaande ouders. Het platform biedt een veilige en betrouwbare omgeving om gelijkgestemde mensen te ontmoeten. Hier kunnen alleenstaande mama's en papa's op zoek gaan naar vriendschap, liefde of een serieuze relatie.
Voordelen
 • Specifiek gericht op alleenstaande ouders
 • Handmatig gecontroleerde profielen
 • Gebruiksvriendelijk
 • Klantenservice biedt ondersteuning
 • Veilige manier van daten
Nadelen
 • Sommige functies enkel voor betalende leden
 • Kleiner ledenbestand dan algemene datingsites

Laatst bijgewerkt: 7 maart 2024

Als datingcoach heb ik veel onderzoek gedaan naar verschillende datingsites. Mijn doel is om mensen te helpen bij het vinden van de perfecte match en het navigeren door het soms ingewikkelde landschap van online dating. In deze review neem ik de populaire datingsite Alleenstaande Mamas onder de loep. In dit artikel deel ik mijn persoonlijke ervaring en inzichten, zodat jij een goed geïnformeerde beslissing kunt nemen over het gebruik van deze datingsite. Laten we beginnen!

Alleenstaande Mamas: Een uitgebreide review van de datingsite

Alleenstaande Mamas is een Nederlandse datingsite die zich richt op alleenstaande ouders. Om je een idee te geven van wat deze datingsite te bieden heeft, zijn hier enkele snelle feiten:

 1. Alleenstaande Mamas is opgericht in 2014 (Bron: Alleenstaande-mamas.nl)
 2. De site heeft meer dan 100.000 actieve leden (Bron: Alleenstaande-mamas.nl)
 3. Het platform is onderdeel van het Safe Dating Networks en Amazing Bits b.v. (Bron: SafeDatingNetworks.com)
 4. De website biedt zowel gratis als betaalde lidmaatschappen (Bron: Alleenstaande-mamas.nl)
 5. De site controleert handmatig alle nieuwe profielen (Bron: Alleenstaande-mamas.nl)

In de rest van deze review zal ik dieper ingaan op de functies, voordelen en nadelen van Alleenstaande Mamas, zodat jij kunt bepalen of deze datingsite geschikt is voor jou als vrijgezelle ouder.

Dating voor alleenstaande moeders: Hoe Alleenstaande Mamas zich onderscheidt

Er zijn veel datingsites op de markt, maar Alleenstaande Mamas onderscheidt zich door zich specifiek te richten op single moeders en vaders. Dit zorgt voor een veilige en fijne omgeving waar gelijkgestemden elkaar kunnen ontmoeten en met elkaar kunnen verbinden.

Het grootste voordeel van deze nichebenadering is dat je niet hoeft te worstelen met het uitleggen van je gezinssituatie aan potentiële partners. Iedereen op de site begrijpt de uitdagingen en verantwoordelijkheden die komen kijken bij het opvoeden van kinderen als alleenstaande ouder. Dit maakt het makkelijker om een gesprek te beginnen en een diepere verbinding op te bouwen met potentiële matches.

In de volgende sectie bespreek ik de gebruiksvriendelijkheid van de Alleenstaande Mamas datingsite, zodat je een idee krijgt van hoe eenvoudig het is om de site te gebruiken.

alleenstaande mamas
Alleenstaande mamas

Gebruiksvriendelijkheid: Navigeer eenvoudig door de Alleenstaande Mamas datingsite

Alleenstaande Mamas heeft een duidelijke en eenvoudige lay-out, waardoor het gemakkelijk is om de site te gebruiken en te navigeren. Het aanmeldproces is snel en eenvoudig. Je hoeft alleen maar een gebruikersnaam, wachtwoord en e-mailadres op te geven om een gratis account aan te maken. Na het aanmelden kun je direct profielen bekijken en contact opnemen met andere leden.

Een van de pluspunten van de site is dat alle profielen handmatig gecontroleerd worden. Dit draagt bij aan de betrouwbaarheid en zorgt ervoor dat je met een gerust hart op zoek kunt naar een date. Het chatten met andere leden is eenvoudig en intuïtief, wat het makkelijker maakt om nieuwe mensen te ontmoeten en een gesprek aan te knopen.

Hoewel Alleenstaande Mamas geen Tinder-achtige swipe-functie heeft, biedt het wel andere functionaliteiten die nuttig zijn voor vrijgezellen ouders. Zo kun je bijvoorbeeld eenvoudig met elkaar in contact komen via de chatfunctie en kun je zien welke leden er nieuw zijn op de site.

Laten we nu eens kijken naar de lidmaatschapsopties en -prijzen van Alleenstaande Mamas, zodat je weet wat je kunt verwachten als je besluit om een betalend lid te worden.

Tips voor het opstellen van een aantrekkelijk profiel op Alleenstaande Mamas

Een goed profiel is de basis voor succes op een datingwebsite. Hier zijn enkele tips om je profiel aantrekkelijk te maken voor andere leden:

 1. Kies een duidelijke en recente profielfoto waarop je gezicht goed zichtbaar is. Vermijd groepsfoto's of foto's met kinderen om privacyredenen.
 2. Schrijf een persoonlijke en pakkende profieltekst die iets vertelt over jou, je interesses en wat je zoekt in een partner.
 3. Wees eerlijk en authentiek. Probeer jezelf niet anders voor te doen dan je bent, want uiteindelijk wil je dat iemand valt voor de échte jij.
 4. Vul je profiel zo volledig mogelijk in. Hoe meer informatie je deelt, hoe makkelijker het is voor andere leden om een beeld van je te krijgen en te bepalen of ze interesse in je hebben.

Zoek- en matchfuncties: Vind de perfecte partner op Alleenstaande Mamas

Alleenstaande Mamas biedt verschillende zoek- en matchfuncties om je te helpen bij het vinden van de ideale partner. Zo kun je bijvoorbeeld zoeken op basis van leeftijd, locatie, interesses en nog veel meer. Dit helpt je om gericht te zoeken naar leden die bij jouw voorkeuren passen.

Daarnaast heeft het platform een 'Faces'-functie, waarmee je snel door profielen kunt bladeren en interesse kunt tonen door op een 'hartje' te klikken. Als het andere lid ook interesse in jou toont, is er een 'match' en kunnen jullie met elkaar chatten.

In de volgende alinea bespreek ik de communicatiemogelijkheden op Alleenstaande Mamas, zodat je weet hoe je met andere alleenstaande ouders in contact kunt komen.

Communicatiemogelijkheden: Verbind met andere alleenstaande ouders

Op Alleenstaande Mamas zijn er verschillende manieren om met andere leden in contact te komen. Als gratis lid kun je knipogen en standaardberichten sturen naar andere leden. Als betalend lid krijg je toegang tot uitgebreide communicatiemogelijkheden, zoals onbeperkt chatten, privéberichten sturen en zien wie je profiel heeft bezocht.

Chatten op is eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Dit maakt het makkelijker om leuke contacten te leggen met andere alleenstaande ouders die op zoek zijn naar een nieuwe partner, vriendschap of gewoon een gezellig gesprek.

Nu je weet hoe je kunt communiceren met andere leden, is het tijd om het te hebben over veiligheid en privacy op de site.

Veiligheid en privacy: Hoe beschermt Alleenstaande Mamas jouw gegevens?

Alleenstaande Mama's neemt de veiligheid en privacy van haar leden serieus. Zo worden alle profielen één voor één handmatig gecontroleerd en is de website voorzien van een SSL-certificaat om de gegevens van leden te beschermen. De klantenservice is bereikbaar via e-mail en een uitgebreide FAQ-sectie op de website om je te helpen met eventuele vragen of problemen.

De site biedt ook datingtips en advies voor single ouders om op een veilige en verantwoorde manier te daten op het internet. Deze tips kunnen je helpen om een betere ervaring te hebben tijdens het online daten en je kansen op het vinden van een nieuwe partner te vergroten.

Lidmaatschap: opties en -prijzen

De website biedt zowel gratis als betaalde lidmaatschappen aan. Als gratis lid kun je profielen bekijken, knipogen sturen en standaardberichten versturen. Voor meer functionaliteiten, zoals onbeperkt chatten, het versturen van privéberichten en het bekijken van alle foto's, kun je een VIP lidmaatschap overwegen.

alleenstaande mamas lidmaatschap kosten
Alleenstaande mamas lidmaatschap kosten

De prijzen voor een VIP lidmaatschap zijn als volgt:

 • 1 maand: € 24,99
 • 2 maanden: € 39,98
 • 4 maanden: € 59,96

Betalen kan onder andere via Bancontact, creditcard of iDeal.

Het is belangrijk om te weten welke functies je kunt gebruiken met een gratis en een betaald lidmaatschap bij Alleenstaande Mamas. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste mogelijkheden voor beide lidmaatschappen in een tabel.

FunctiesGratis lidmaatschapBetaald lidmaatschap
Profiel aanmaken
Profielen bekijken
Zoekfunctie gebruiken
Foto's plaatsen
Standaardberichten versturen
Persoonlijke berichten versturen
Chatten
Zien wie jouw profiel bezocht
Geavanceerde zoekfunctie
Prioriteit bij klantenservice

Let op: de exacte functies en prijzen kunnen veranderen. Controleer daarom altijd de website van Alleenstaande Mamas voor de meest recente informatie.

Klantenservice: Ondersteuning voor alleenstaande ouders bij het daten

De klantenservice van Alleenstaande Mamas is beschikbaar om je te helpen met eventuele vragen of problemen. Je kunt contact opnemen met de klantenservice via e-mail en je vraag wordt doorgaans binnen 48 uur beantwoord. Daarnaast is er een uitgebreide FAQ-sectie op de website waar je antwoorden kunt vinden op veelgestelde vragen.

Naast het bieden van ondersteuning op het gebied van technische problemen en accountbeheer, biedt de klantenservice ook advies en datingtips. Zo kun je bijvoorbeeld tips vinden over het opstellen van een aantrekkelijk profiel en het veilig en verantwoord daten op het internet.


Beoordelingen en Ervaringen van echte gebruikers: Wat vinden alleenstaande ouders van deze datingsite?

Er zijn tal van onafhankelijke ervaringen en reviews te vinden over Alleenstaande Mamas. Over het algemeen zijn de beoordelingen van echte klanten positief. Veel alleenstaande ouders zijn tevreden met de gebruiksvriendelijkheid van de site en de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier in contact te komen met andere alleenstaande ouders.

Uiteraard zijn er ook enkele negatieve ervaringen te vinden, maar over het algemeen zijn de meeste gebruikers tevreden met de diensten die de site biedt. Het wordt aangeraden om zelf de reviews en ervaringen van anderen te lezen om een goed beeld te krijgen van wat je kunt verwachten van deze dating site.

Het is altijd interessant om te weten wat andere gebruikers van een datingsite vinden. Hieronder vind je een overzicht van enkele beoordelingen en ervaringen van echte gebruikers van Alleenstaande Mamas. Deze tabel geeft inzicht in de plus- en minpunten van de site volgens degenen die het platform hebben gebruikt.

PluspuntenMinpunten
✅ Specifiek gericht op vrijgezellen ouders❌ Sommige functies enkel voor betalende leden
✅ Handmatig gecontroleerde profielen❌ Kleiner ledenbestand dan algemene datingsites
✅ Gebruiksvriendelijk
✅ Klantenservice biedt ondersteuning
✅ Veilige manier van daten

De beoordelingen en ervaringen in deze tabel kunnen je helpen bij het beslissen of Alleenstaande Mamas de juiste keuze is voor jou. Houd er echter rekening mee dat ieders ervaring persoonlijk is en wat voor de ene persoon werkt, hoeft niet per se voor een ander te werken.

Succesverhalen: Inspirerende relaties die zijn ontstaan via Alleenstaande Mamas

Op de website van Alleenstaande Mamas zijn diverse succesverhalen te vinden van stellen die elkaar via de site hebben ontmoet. Deze verhalen zijn een mooie inspiratiebron voor alleenstaande ouders die op zoek zijn naar een nieuwe relatie of vriendschap. Deze succesverhalen laten zien dat het mogelijk is om via een datingsite voor vrouwen of mannen een leuke man of vrouw te ontmoeten die begrijpt waar je als vrijgezelle ouder tegenaan loopt.

Succesverhaal 1: Linda, een single moeder van twee kinderen, ontmoette haar nieuwe partner Pieter via Alleenstaande Mamas. Pieter, zelf ook een single vader, begreep de uitdagingen en verantwoordelijkheden die komen kijken bij het opvoeden van kinderen zonder partner. Ze begonnen te chatten op de site en besloten al snel om elkaar in het echt te ontmoeten. Hun eerste date verliep vlot, en nu zijn ze samen een gelukkig samengesteld gezin.

Succesverhaal 2: Na het overlijden van haar man bleef Karin achter met haar twee zoontjes. Toen ze zich klaar voelde om weer te gaan daten, besloot ze zich aan te melden bij Alleenstaande Mamas. Daar kwam ze in contact met Jeroen, een gescheiden vader van een dochter. Ze ontdekten al snel dat ze veel gemeen hadden en spraken af voor een kopje koffie. De vonk sloeg over, en sindsdien zijn Karin en Jeroen een gelukkig stel dat samen met hun kinderen een nieuw leven opbouwt.

De succesverhalen dragen bij aan de betrouwbaarheid van de website en geven je als alleenstaande ouder de motivatie om je aan te melden en op zoek te gaan naar een nieuwe partner. Je kunt de verhalen lezen op de website van Alleenstaande Mamas om een idee te krijgen van de ervaringen die anderen hebben gehad met de site.

Datingsite voor alleenstaande ouders: Alternatieven om te overwegen

Naast Alleenstaande Mamas zijn er nog andere datingsites die zich specifiek richten op single ouders. Enkele voorbeelden hiervan zijn Alleenstaande Vaders en Alleenstaande Papas. Het is de moeite waard om deze sites te bekijken en te vergelijken om te bepalen welke het beste bij je past. Lees ervaringen en reviews van echte klanten om een goed beeld te krijgen van de betrouwbaarheid en kwaliteit van deze alternatieve datingsites.

Daarnaast zijn er ook algemene datingsites zoals Tinder, Parship en Lexa, waar je als ouder ook op zoek kunt gaan naar een nieuwe relatie of vriendschap. Hoewel deze sites niet specifiek gericht zijn op vrijgezellen ouders, kunnen ze wel een groter ledenbestand hebben, wat de kans op het vinden van een geschikte partner kan vergroten.


Conclusie: Is Alleenstaande Mamas de juiste keuze voor jou?

Alleenstaande Mamas is een gebruiksvriendelijke en betrouwbare datingsite voor ouders die zoeken naar een date of naar een nieuwe serieuze relatie of vriendschap. Met handmatig gecontroleerde profielen, een klantenservice die ondersteuning biedt, en succesverhalen van echte klanten, kan deze site een goede keuze zijn voor ouders die willen daten op een veilige manier.

Het is altijd verstandig om de ervaringen van anderen te lezen en verschillende datingsites te vergelijken voordat je besluit je aan te melden. Als je denkt dat Alleenstaande Mamas goed bij je past, probeer dan gerust een gratis account om te zien of het platform je bevalt. Succes met het vinden van een nieuwe partner of vriendschap!

Faq: Veelgestelde vragen over Alleenstaande Mamas datingsite

Nee, de site is bedoeld voor zowel vrijgezellen moeders als vaders.

Als gratis lid kun je knipogen sturen en standaardberichten versturen naar andere leden. Als betaald lid heb je toegang tot meer functies, zoals onbeperkt chatten en het versturen van privéberichten.

De profielen worden één voor één handmatig gecontroleerd om de kwaliteit en veiligheid te waarborgen. Toch is het altijd verstandig om voorzichtig te zijn bij het online daten en je gezond verstand te gebruiken.

Pluspunten zijn onder andere de gebruiksvriendelijkheid, de specifieke doelgroep van vrijgezellen ouders, en de handmatige controle van profielen. Minpunten kunnen zijn dat sommige functies alleen beschikbaar zijn voor betalende leden en dat de site misschien een kleiner ledenbestand heeft in vergelijking met algemene datingsites.

Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Alleenstaande Mamas Datingsite Review 2024: Single Moeders Details

Apparaten
Talen
Opgericht in
Alleenstaande mamas
5.0
Gebruiksvriendelijkheid
3.0
Actieve leden
4.0
Prijs & kwaliteit verhouding
5.0
Klantenservice
4.3 Eindoordeel

Geef een reactie

Beoordeling*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Parship dating
blank
Beste datingsites:
5,0 rating
5,0 rating
4,8 rating
4,8 rating
4,8 rating
Alleenstaande Mamas Datingsite Review 2024: Single Moeders
4.3/5