Beste dating sites in 2023 voor Hoger opgeleiden

Beste Datingsites voor hoger opgeleiden
e-Matching
5.0
Voor hoger opgeleide
e-Matching is een datingsite dat zich voornamelijk richt op hoogopgeleide vrijgezellen die op zoek zijn naar liefde en geluk. De site kenmerkt zich door de gebruiksvriendelijkheid, overzichtelijke dating app en een actief ledenbestand. Als je geen zin hebt om eindeloos door profielen te scrollen, maar ben je wel op zoek naar een match die echt bij je past, dan is E-Matching wellicht de site voor jou.
EliteDating.nl
4.8
Hoogste slagingskans
EliteDating is een betrouwbare speler op de online relatiemarkt, ze hebben een goede reputatie wat betreft veiligheid. Daarnaast maken ze ook gebruik van een uitgebreide persoonlijkheidstest wat het vinden van een geschikte partner vergoot. Uit ons onderzoek is gebleken dat EliteDating het hoogste slagingspercentage heeft van alle Nederlandse dating sites. Voor meer informatie leest onze volledige review.
Parship.nl
4.8
Parship heeft unieke, bewezen succesvolle en wetenschappelijk gefundeerde dat het één van de beste dating sites maakt op deze lijst. De website, en dating app, scoort hoog op gebruiksvriendelijkheid en ook de klantenservice staat bij gebruikers hoog aangeschreven. Parship is een bekende en betrouwbare speler in de Nederlandse dating branche. Dus ben je opzoek naar een goede datingsite, geef dan Parship eens een kans.
SmartSingles
4.5
SmartSingles is een datingsite voor hoger opgeleide vrijgezellen en heeft als slogan "Daten voor slimme singles". Bij SmartSingles tref je geen uitgebreide persoonlijkheidstest aan voordat je kunt beginnen met daten. Nee, het aanmaken van een account is eenvoudig en binnen enkele minuten gedaan. De site oogt fris en is eenvoudig in gebruik en biedt diverse mogelijkheden aan om in contact te komen met andere hoog opgeleide singles.
Match4me.nl
4.5
Match4me is een dating site dat zich voornamelijk richt op hoogopgeleide vrijgezellen. Ongeveer 60% van de leden is van HBO niveau en 40% van WO niveau* = Bron Match4me. Naast de tal van mogelijkheden dat Match4me biedt om je te matchen aan andere singles is er ook een dating app beschikbaar, voor zowel Android als IOS devices.

De populairste datingsites voor Hoger opgeleiden

Na algemene datingsites en dating voor 50-plussers zijn er ook datingsites gericht op hoger opgeleiden. Op deze sites treft je HBO, WO en Master vrijgezellen aan die opzoek zijn naar singles met hetzelfde opleiding niveau. Bijna 40% van de bevolking heeft een HBO of WO-diploma (bron digitaal.scp) en veel van deze hoger opgeleide zijn vrijgezel en opzoek naar een relatie. Vaak zijn ze  druk bezig met studeren of met werk, waardoor het lastig zijn om een partner te vinden. Een dating site voor Hoger Opgeleide kan dus de helpende hand bieden.

Daten voor hoogopgeleide singles

Singles die hoogopgeleid zijn over het algemeen opzoek naar een partner die een dergelijk opleidingsniveau heeft. Als je een soortgelijk intellectuele niveau zit dan heb je een grotere kans dat je relatie slaagt. Als je hoogopgeleid bent vind je zelfontwikkeling waarschijnlijk belangrijk en het kan de relatie ten goede komen als je partner hetzelfde over denkt. Een bijkomend voorstel is dat als je partner een afgeronde HBO, WO of Master heeft, dit dan meer zekerheid biedt. Zo kan je gesprekken voeren op hetzelfde niveau en heb je wellicht eerder dezelfde interesses dan iemand met een lager opleidingsniveau. Geniet je wellicht van dezelfde normen en waarden en kijkend naar de toekomst, de kans groter dat je kinderen ook intelligent worden.

Maar als je hoog bent opgeleid kan dit ook betekenen dat je een heel druk leven leidt. Misschien dat je nog aan het studeren bent of een drukke baan hebt. En daarnaast ga je misschien niet meer ieder weekend uit naar de kroeg of een ander uitgaansbestemming. En dat maakt het ontmoeten van andere singles die hoogopgeleid zijn een stuk lastiger. Waar ontmoet je dan wel die andere leuke hoger opgeleide vrijgezellen? De ideale uitkomst is dan, een datingsite voor hoogopgeleide singles!

Zoals gezegd is bijna 40% van de Nederlandse bevolking hoogopgeleid, en een interessant weetje… jongen vrouwen zijn vaker hoogopgeleid dan mannen. (bron: cbs.nl) Een groot deel van deze personen zijn nog vrijgezel en actief opzoek naar een relatie. In verhouding zijn hoogopgeleide personen vaker single, dat heeft natuurlijk te maken met hun drukke leven en andere prioriteiten. Maar het is ook zo dat hoger opgeleiden vaak een groter eisenpakket hebben waaraan iemand moet voldoen. Daar zit ook een logica achter, je hebt veel tijd en moeite in jezelf geïnvesteerd om te bereiken waar je nu bent, en je hebt dan de voorkeur dat je partner aan die zelfde kwaliteiten voldoet.

Online datingmarkt voor hoger opgeleide

De online datingmarkt is zich goed bewust van deze groeiend aantal hoog opgeleiden vrijgezellen en speelt daarop in. Tel daarbij op dat het tegenwoordig heel normaal is om je nieuwe partner via het internet te vinden. Er zijn zoveel platformen en datingsites die zich specifiek richten op hoger opgeleiden singles, dat je er haast niet omheen komt.

Datingsites voor hoogopgeleiden vrijgezellen

Tussen een algemene en hoogopgeleiden datingsite zitten flink wat verschillen. Gemiddeld genomen heeft een algemene dating site een groter leden bestand dan een site dat zich specifiek richt op een doelgroep. Een groter ledenbestand geeft echter geen garantie tot succes. Matches en daar uitvloeiend relaties komen meestal tot stand op basis van gelijke interesses en andere overeenkomsten. En ook al is het ledenbestand op een date site dat zich specifiek richt op hoogopgeleiden singles kleiner, kan het wel de kans op het vinden van een succesvolle relatie vergroten. Bij zo’n site weet je zeker dat je een gelijkwaardig opleidingsniveau beschikt met dezelfde achtergrond. Dit komt ten goede bij het vinden van een geschikte match en kan een uitstekende basis zijn voor een relatie die stand houdt.

Verschillen met een algemene datingsite

Het online daten op een datingsite voor hoger opgeleiden is vaak wat uitgebreider dan een standaard site. Ze gaan vaker dieper in op je persoonlijkheid en interesses en kunnen daardoor beter partner voorstellen doen. Vaak hebben deze sites ook een, door psychologen ontwikkeld persoonlijkheidstest. Zo’n persoonlijkheidstest is wetenschappelijk tot stand gekomen en geeft jou, en andere leden, de mogelijkheid om goede profielen aan te bieden. Uiteraard geeft zo’n test geen garanties, want uiteindelijk draait het maar om die magische klik en connectie.

Eindoordeel van daten voor hoger opgeleiden

Er zijn tal van opties om je aan te melden bij een datingplatform voor mensen van HBO+ niveau. En uiteraard is de keuze voor welke datingsite je kiest geheel aan jou. Dus schrijf je in op verschillende sites en kijk welke site om te daten het beste bij je past. Enkele site die wij kunnen aanbevelen zijn:

  1. EliteDating
  2. E-Matching
  3. Parship
  4. SmartSingles
  5. Match4me

Uiteindelijk is het geheel persoonlijk aan jou en welke site je het beste gevoel geeft qua dating app, matches en gebruiksvriendelijkheid. Aan jou dus de keuze.

e-Matching dating
Beste datingsites:
5,0 rating
5,0 rating
4,8 rating
4,8 rating
4,8 rating
© Copyright 2022 | Datingsitestest - De beste en populairste dating sites van Nederland en België