Lexa » Datingsite Review 2022
4.8

Lexa » Datingsite Review 2022

Van alle datingsites is Lexa wellicht de meest bekende en populairste. Gebruikers waarderen de gebruiksvriendelijkheid van zowel de site als de dating app. Lexa richt zich op een breed publiek, van jong tot oud en heeft daardoor een ruim aanbod van singles uit heel Nederland. Voor de rest kenmerkt Lexa zich door het hoge slagingspercentage van singles die hun ware liefde vinden.
Word GRATIS lid
Populairste datingsite
Voordelen
  • Gebruiksvriendelijkheid
  • Fris en modern ontwerp
  • Actief ledenbestand
  • Prijs & kwaliteit verhouding
Nadelen
  • Beperkte mogelijkheden met een gratis lidmaatschap

Laatst bijgewerkt: 12 november 2022

Lexa, opgericht in 2002 en in 2006 overgenomen door het Franse Meetic, Europees marktleider op het gebied van onlinedating. Exacte gegevens zoals jaarlijkse omzet, nieuwe leden per maand en actieve leden worden niet vaak vrij gegeven in de datingbranche. Wel is er bekend dat Lexa in het 2014 de meeste bezoekers trok. Bron: wiki En na het wegvallen van Relatieplanet, is Lexa wellicht de grootste en meest populaire Nederlandse dating site. Volgens de statistieken van Meetic gebruikt 1 van de 3 singles Lexa voor het vinden van een nieuwe liefde. Bron: Meetic In onze Lexa review gaan we o.a. dieper in op de functionaliteiten van deze dating app.

Registreren op Lexa

Als je de website van Lexa opent dan valt meteen op dat de site fris en modern oogt. Er is veel aandacht besteed om de site overzichtelijk en gebruiksvriendelijk te maken. Het aanmaken van een profiel is eenvoudig, al worden er wel een aantal vragen gesteld voordat je kunt beginnen met het zoeken naar een geschikte date. Zo wordt er gevraagd of je identiteit een man of vrouw is, wat je geboorte datum is, je huidige woonplaats, naam en je email adres. Als je het registratie proces hebt doorlopen dan dien je eerst akkoord te gaan met de verbintenisverklaring. De verbintenisverklaring zijn de ‘huisregels’ van Lexa. Daarna volgt stap twee van het registratie proces. Lexa vraagt eerst om wat algemene informatie, zoals je opleidingsniveau, je relatiestatus en je afkomst. Ook wil de datingsite wat meer weten over je uiterlijk, zoals je lengte en je haarkleur. En om met geschikte partnervoorstellen te komen, krijg je nog een aantal vragen over je ideale partner. Het gehele registratie proces neemt ongeveer 10 minuten in beslag.

Begin met daten op Lexa.nl

Eenmaal het registratie proces doorlopen kan je beginnen met het vinden van een geschikte date. En net zoals het vrije toegankelijke gedeelte van de site, oogt het member gedeelte ook fris, modern en overzichtelijk. Wel wordt het meteen duidelijk dat veel functies achter een betaald lidmaatschap zitten. Meer over lidmaatschappen vind je verder in dit artikel. De “Shuffle” functie is een soort ‘Tinder-like’ idee, waar je 100 profiel voorgeschoteld krijgt. Shuffle is een functie en toont je een willekeurige lijst met profielen waarvan je moet aangeven of je ze leuk vindt of niet.

Zoekfunctie op Lexa

Zoals vrijwel op elke datingsite is er een reguliere zoekfunctie aanwezig.

U kunt de informatie die u over uzelf hebt ingevoerd ook bekijken in het profiel van andere leden en deze gebruiken om te filteren wanneer u een datum zoekt. Op deze manier kunt u datums vinden die overeenkomen met uw favoriete datums, zodat u meer kans heeft om te matchen. Naast zoeken op interesse kun je ook kiezen op Nederlandse regio, leeftijd en opleidingsniveau.

Lexa evenementen

Single en wil je leuke nieuwe mensen ontmoeten? Dan kun je denken aan een Lexa evenement. Ben je geïnteresseerd in een andere manier van daten? Ga dan naar een vrijgezellenfeest of drink een drankje en ontmoet andere Lexa-leden die bij jou in de buurt wonen.

Naast borrels organiseert Lexa ook activiteiten zoals wandelen in de duinen of bossen. Alles is slechts een kleine vergoeding.

Wil je ontspannen en beginnen met een drankje, registreer je dan gratis na het aanmaken van een account!

Lexa events
Lexa evenementen, een originele manier voor het ontmoeten van andere vrijgezellen

Lexa kosten voor abonnement

Lexa geeft iedereen de mogelijkheid om door hun website te bladeren. Als je wilt weten of een datingsite iets voor jou is, begin dan met een gratis Lexa-lidmaatschap. Dit geeft u de mogelijkheid om een ​​configuratiebestand aan te maken en gegevens toe te voegen. U kunt het gratis account ook gebruiken om andere profielen te zoeken en te bekijken.

Als je nog meer dingen wilt en functies wilt toevoegen, kies dan voor Premium-lidmaatschap. Met zo’n compleet lidmaatschap krijg je veel extra services en kun je kiezen wanneer je deze upgrade wilt uitvoeren. Als je meer wilt weten, bekijk dan de geavanceerde opties hieronder.

Natuurlijk heeft de premium-versie van Lexa een prijs. Wanneer u zich voor meerdere maanden tegelijk abonneert, geldt de korting ook voor deze website. De prijzen voor leden zijn als volgt:

1 maand: 24,99 euro per maand
3 maanden: 16,99 euro per maand
6 maanden: € 9,99 per maand

Heb je nu al interesse? Wacht niet langer en meld je dan direct voor Lexa aan!

De Lexa app

Je kunt Lexa gebruiken via de website of via de Lexa app op je telefoon. Als iemand je leuk vindt, krijg je direct een melding in de app en kun je een berichtje sturen. Naast het versturen van berichten kun je ook gebruik maken van interne chat via de app. Dit is een leuke en veilige manier om je toekomstige date beter te begrijpen. Door de chatfunctie in de app te gebruiken, kunt u uw contactgegevens (zoals uw telefoonnummer of e-mailadres) vertrouwelijk houden. Als je potentiële date een beetje te aanhankelijk is, is dat geweldig.

Met de app kan je daten waar je ook maar bent. De app is beschikbaar voor Android en iPhone.

De lexa dating-app is beschikbaar voor Android en IOS

Gratis Lidmaatschap op Lexa.nl:

Tijdens onze Lexa review hebben we gebruik gemaakt van een gratis lidmaatschap. En met een gratis account is je profiel erg beperkt, zo kan je geen berichten sturen, zien wie jouw profiel leuk vindt of wie je heeft bekeken.

Lexa opzeggen

Op datingsites wordt uw abonnement automatisch verlengd als u dit niet van tevoren aangeeft. Wanneer u het premium lidmaatschap uitschakelt, is er een optie om automatische verlenging uit te schakelen. Als u automatische verlenging inschakelt, wordt uw abonnement telkens met één maand verlengd.

Als u automatische verlenging wilt stoppen, doe dit dan ten minste 48 uur voordat de betalingstermijn verstrijkt. U kunt dit doen door de onderstaande stappen te volgen:

  • Klik op “Mijn account” in de bovenste werkbalk
  • Zoek “Mijn leden beheren”

Hier zie je de verlengings- en vervaldatums naast je lidmaatschapstype
Selecteer vervolgens de gewenste actie
Bevestig uw inloggegevens

Je account wordt automatisch omgezet van een geavanceerd profiel naar een gratis profiel, als je dit profiel toch wilt verwijderen, kijk dan hieronder:

Persoonlijke gegevens (profiel) verwijderen op Lexa

Houd rekening met het volgende om uw Lexa-profiel volledig op te schorten. Na beëindiging verschijnen uw persoonsgegevens niet meer op Lexa, maar blijven uw gegevens wel bewaard. Met herroepingsrecht kun je zonder opgaaf van redenen binnen 14 dagen alsnog je account terugkrijgen. Volg de onderstaande stappen om uw persoonlijke gegevens te verwijderen:

Klik op je profielfoto aan de rechterkant van de taakbalk

Selecteer hier “Mijn account”
In de linkerbenedenhoek ziet u nu “Mijn account opschorten”
Er verschijnt dan een bericht met opties:

  • pauze
  • permanent verwijderen

Maak een keuze en bevestig uw inloggegevens en laat, indien gewenst een Lexa review achter.

Onthoud dat er een verschil is tussen opgeschort en permanent verwijderd. Alleen door uw account op te schorten, kan het worden geannuleerd! Wanneer je je account definitief verwijdert, duurt het gemiddeld 24 uur voordat je profiel en alle gegevens definitief zijn verwijderd. Wachten op bevestiging.

Controleer uw e-mailinbox om te zien of u een bevestiging heeft ontvangen. Mocht dit niet het geval zijn, stuur dan een e-mail naar [email protected]

Contact opnemen met de Lexa klantenservice

Lexa maakt gebruik van een online hulp waar de meest voorkomende vragen beantwoord worden. De online hulp is hier te vinden. Heb je de benodigde informatie niet op de online hulp kunnen vinden of heb je een klacht of wil je een suggestie doen, dan kun je ook via de email contact opnemen. Het email adres waar Lexa op te bereiken is: [email protected]
Het klantenservice team streeft ernaar om binnen 48 uur een reactie te geven.

Telefonisch zijn ze ook bereikbaar, echter is dit erg beperkt tot alleen op de donderdag tussen 10:00 t/m 12:00 uur. Het telefoonnummer is: +31 (0) 208084775

Contact gegevens:

Lexa is een handelsnaam van Meetic Netherlands B.V.
Postbus 10813
1001 EV Amsterdam.
Ingeschreven in het Handelsregister onder nr.: 58845895

Alternatieven voor Lexa.nl

e-Matching.nl
Parship.nl
Be2.nl
EliteDating.nl
Pepper.nl
Cupify.nl

Eindoordeel van de Lexa review

Tijdens onze Lexa review zijn we positief verrast door het frisse ontwerp en gebruiksvriendelijkheid van deze datingsite. Al blijft gebruiksvriendelijkheid natuurlijk grotendeels een persoonlijk oordeel. Ook het actieve leden bestand van vrijgezellen lijkt prima in orde en biedt de site betaalbare opties aan om je lidmaatschap uit te breiden.

Heb je zelf ervaringen met Lexa? Laat het ons dan weten en help zodoende andere singes door een Lexa review achter te laten.

Lexa » Datingsite Review 2022 Details

Talen
Opgericht in
Lexa.nl
Word GRATIS lid
Populairste datingsite
5.0
Gebruiksvriendelijkheid
5.0
Actieve leden
5.0
Prijs & kwaliteit verhouding
4.0
Klantenservice
4.8 Eindoordeel

Geef een antwoord

Beoordeling*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

e-Matching dating
Beste datingsites:
5,0 rating
5,0 rating
4,8 rating
4,8 rating
4,8 rating
Lexa » Datingsite Review 2022
4.8/5
© Copyright 2022 | Datingsitestest - De beste en populairste dating sites van Nederland en België