Beste dating apps van dit moment 2023

Beste Dating apps for Android en IOS
50plusmatch
5.0
Beste keuze 50plus
Zoals de naam al doet vermoeden is 50PlusMatch een dating site speciaal ontwikkelt voor vrijgezellen 50 plussers die opzoek zijn naar een nieuwe relatie. De site heeft unieke kenmerken en veel mogelijkheden en opties om eenvoudig contact te maken met andere singles van middelbare leeftijd. De site heeft een actief ledenbestand en een duidelijke en eenvoudig te gebruiken dating app.
e-Matching
5.0
Voor hoger opgeleide
e-Matching is een datingsite dat zich voornamelijk richt op hoogopgeleide vrijgezellen die op zoek zijn naar liefde en geluk. De site kenmerkt zich door de gebruiksvriendelijkheid, overzichtelijke dating app en een actief ledenbestand. Als je geen zin hebt om eindeloos door profielen te scrollen, maar ben je wel op zoek naar een match die echt bij je past, dan is E-Matching wellicht de site voor jou.
Gay-parship
5.0
Parship is een onderdeel van de Duitse uitgeversgroep Verlagsgruppe Georg von Holtzbrinck en is een van de grootste online datingsites in Europa voor gay singles die op zoek zijn naar een serieuze relatie. Het is een van de meest veiligste en bekendste dating sites voor homo's en lesbiennes. Voorheen was de site bekend onder de naam GayParship, maar inmiddels is het een onderdeel geworden van Parship.nl
TransAmor
4.8
TransAmor is een frisse en zeer overzichtelijke internationale dating site dat zich richt op leden van de LHBTQ+ gemeenschap. De website is biedt tal van mogelijkheden om leuke contacted te maken. Zo kun je een persoon blog bij houden, is er een forum en bestaat er de mogelijkheid tot videobellen. TransAmor is in 2021 opgericht en er is ook een Android dating app beschikbaar.
Lexa.nl
4.8
Populairste datingsite
Van alle datingsites is Lexa wellicht de meest bekende en populairste. Gebruikers waarderen de gebruiksvriendelijkheid van zowel de site als de dating app. Lexa richt zich op een breed publiek, van jong tot oud en heeft daardoor een ruim aanbod van singles uit heel Nederland. Voor de rest kenmerkt Lexa zich door het hoge slagingspercentage van singles die hun ware liefde vinden.
EliteDating.nl
4.8
Hoogste slagingskans
EliteDating is een betrouwbare speler op de online relatiemarkt, ze hebben een goede reputatie wat betreft veiligheid. Daarnaast maken ze ook gebruik van een uitgebreide persoonlijkheidstest wat het vinden van een geschikte partner vergoot. Uit ons onderzoek is gebleken dat EliteDating het hoogste slagingspercentage heeft van alle Nederlandse dating sites. Voor meer informatie leest onze volledige review.
Parship.nl
4.8
Parship heeft unieke, bewezen succesvolle en wetenschappelijk gefundeerde dat het één van de beste dating sites maakt op deze lijst. De website, en dating app, scoort hoog op gebruiksvriendelijkheid en ook de klantenservice staat bij gebruikers hoog aangeschreven. Parship is een bekende en betrouwbare speler in de Nederlandse dating branche. Dus ben je opzoek naar een goede datingsite, geef dan Parship eens een kans.
Match4me.nl
4.5
Match4me is een dating site dat zich voornamelijk richt op hoogopgeleide vrijgezellen. Ongeveer 60% van de leden is van HBO niveau en 40% van WO niveau* = Bron Match4me. Naast de tal van mogelijkheden dat Match4me biedt om je te matchen aan andere singles is er ook een dating app beschikbaar, voor zowel Android als IOS devices.
Victoria Milan
4.3
be2.nl
4.3
be2 is een serieuze Nederlandse online datingsite die je helpt iemand te vinden voor een leuke, inhoudelijke relatie. Be2 wil meer zijn dan een gewone datingsite. Be2 ziet zichzelf als een van de grootste relatie & datingsites van Nederland en België. Ze maken gebruik van een persoonlijkheidstest die je leden presenteert die echt bij je passen. De site is sinds 2004 actief en heeft een goede staat van dienst.
Pepper.nl
4.0
Pepper, de niet zo maar een datingsite. En daar hebben ze gelijk mee, want Pepper pakt het net even wat anders aan dan andere dating sites. Uit onderzoek is gebleken dat singles Pepper aanwijzen als één van de datingsites met de leukste singles en de meest betrouwbare indruk. Zo wordt ieder profiel handmatig gecontroleerd en gaan ze vertrouwelijk om met je gegevens.

Dating apps hebben de laatste jaren flink aan populariteit gewonnen. Ruim 80% van de gebruikers bezoekt tegenwoordig datingsites met hun mobiel. Zo vreemd is dat ook niet, want bijna iedereen maakt gebruik van zijn of haar mobiel en het is eenvoudig om tijdens je werk, tijdens het lopen o.i.d. een dating app te openen om te kijken of je nieuwe berichten hebt. Een dating site kan tegenwoordig haast niet meer zonder een mobiele app of zonder een ‘responsive’ website. Alleen al als je in de Google Play store of Apple Store kijkt zie je tal van dating apps, maar welke dating app is nu het beste? Wij zoeken het voor je uit!

De beste algemene datingapps van dit moment

De wereld wordt met de dag moderner en ook de datingwereld speelt hierop in. Bijna alles kan tegenwoordig online, waaronder daten. De tijd dat je hiervoor thuis moest blijven om achter je computer of laptop te zitten is voorbij. Tegenwoordig hebben namelijk steeds meer datingplatformen een app, waarmee jij ook onderweg of buitenshuis gemakkelijk kunt daten met andere vrijgezellen. Maar wat zijn nou de beste algemene datingapps en hoe vind jij de app die het best bij jou past? In dit artikel helpen wij je graag bij het beantwoorden van deze vragen.

Hoe kies jij de datingapp die het best bij jou past?

Allereerst is het belangrijk dat je van tevoren bepaald wat je belangrijk vindt. Wil jij graag een datingapp waarbij zoveel mogelijk andere vrijgezellen zijn aangesloten, zodat de kans groter is dat je een match vindt? Of staat gebruiksvriendelijkheid bij jou op nummer één? Denk hier eens goed over na vóórdat je op zoek gaat naar een datingapp. Uiteraard kun je ook een app vinden waarbij meerdere van jouw wensen worden vervuld. De belangrijkste aspecten van een goede datingapp luiden als volgt:

Gebruiksvriendelijkheid van de dating app:

Kijk eens goed hoe gebruiksvriendelijk een app is. Duurt het inschrijven urenlang of heb je dat zo gedaan? Zijn er genoeg features beschikbaar om contact te leggen met andere leden of zijn deze beperkt? Hoe werkt het opstellen van jouw profiel? Misschien is dit wel enorm lastig of kun je niet alle informatie kwijt die jij graag met andere leden wil delen. Vaak kun je bij een datingplatform eerst even gratis rondsnuffelen. Dit is dan ook de perfecte manier om erachter te komen of een datingplatform gebruiksvriendelijk is of niet. Uiteraard kun je ook kijken naar reviews of recensies, want deze kunnen je vaak waardevolle informatie verschaffen.

Aantal actieve leden:

Wanneer een datingplatform maar weinig leden heeft, is de kans klein dat je een match vindt. Hoe meer leden een datingplatform heeft, hoe groter de kans is dat daar iets voor jou tussen zit. Vaak kun je wel inschatten of een datingplatform veel leden heeft of niet. Dit kun je vooral doen door te kijken naar de populariteit. Is het platform bij veel mensen bekend en kun je veel recensies vinden? Dan is het waarschijnlijk een populair platform met een wat groter ledenaantal.

Doelgroep van de dating app:

In dit artikel hebben we het voornamelijk over de algemene datingplatformen en -apps, maar vaak zijn er ook platformen voor specifiekere groepen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan datingplatformen voor ouderen, voor mensen met een maatje meer en voor mensen uit de LHBTIQ+-gemeenschap. Denk dus goed na over het type persoon waar jij naar op zoek bent. Ook hieraan kun je je keuze namelijk aanpassen.

Andere aspecten waaraan je een geschikte datingapp kunt herkennen

Het is sowieso eerst goed om naar de kosten van een datingapp te kijken. Je kunt tijd gaan investeren in het verkennen van de mogelijkheden, maar als je de eventuele kosten meteen al te hoog vindt, heeft dit geen nut. Vergelijk verschillende datingapps en hun kosten met elkaar. Vaak staan de features die je bij een premium abonnement kunt gebruiken vermeldt bij de kosten. Kijk dus goed naar de verschillende opties en zorg ervoor dat je niet te veel betaald.

Naast de kosten is ook de beveiliging een belangrijk aspect. Veiligheid bij online daten is enorm belangrijk en dus is het kiezen van een beveiligde app een must. Een veilige app kun je herkennen aan bijvoorbeeld de mogelijkheid om vervelende of ongewenste leden te blokkeren of te rapporteren. Ook fotoverificatie draagt bij aan de veiligheid van een app. Het is altijd verstandig om voorzichtig te zijn, ook als een app de nodige beveiliging heeft.

Kijk ook eens of een datingplatform in het bezit is van het Keurmerk Veilig Daten. Wanneer een datingplatform dit keurmerk heeft, weet je dat ze eerlijk handelen en transparant zijn als het aankomt op hun abonnementsmodellen en de bijbehorende prijzen. Ook is het zo dat wanneer een datingplatform dit keurmerk heeft, ze ook in het bezit zijn van het Thuiswinkel Waarborg.

En wat zijn nou de allerbeste algemene datingapps?

Veel datingplatformen bieden hun diensten tegenwoordig ook aan in de vorm van een app. Hieronder bespreken we een aantal van de allerbeste algemene datingapps.

Lexa dating app:

Lexa is een zeer bekend datingplatform, wat dus betekent dat ze een groot ledenbestand hebben. Niet alleen is dit ledenbestand groot, maar ook nog eens actief. De prijs/kwaliteitverhouding van Lexa is goed in balans en ook is de app zeer gebruiksvriendelijk. Het enige nadeel is dat de mogelijkheden niet erg uitgebreid zijn wanneer je kiest voor een gratis lidmaatschap.


Dating app van Parship:

Ook Parship brengt een hoop voordelen met zich mee. Allereerst is het een heel betrouwbaar platform. Ze hebben dan ook niet voor niets een uitstekende reputatie op het gebied van veiligheid. Ook is hun klantenservice goed en staan ze voor je klaar wanneer je ergens tegenaan loopt of wanneer je vragen hebt. Er zitten ook wat nadelen aan dit datingplatform, zoals het feit dat de kosten voor een premium lidmaatschap redelijk hoog zijn. Ook is het opzeggen van een premium lidmaatschap lastig en kost dit redelijk wat tijd en moeite.


Be2 dating app:

Be2 baseert hun matching op een persoonlijkheidstest. Hierdoor krijg je alleen leden gepresenteerd die goed bij jou passen. Ook krijg je genoeg mogelijkheden om jouw profiel zo uniek en aantrekkelijk mogelijk te maken. Daarnaast is de app gebruisvriendelijk, overzichtelijk en gemakkelijk te gebruiken. Het enige nadeel zijn de kosten van een premium abonnement, want deze zijn redelijk hoog.


e-Matching – daten voor hoger opgeleiden:

Bij e-Matchingwordt de focus gelegd op het daten tussen hoger opgeleiden vrijgezellen. De dating app van e-Matching is gebruiksvriendelijk en overzichtelijk. Ook is dit datingplatform erg betrouwbaar én eenvoudig in gebruik, wat voor vele onder ons een groot pluspunt is. Er zit echter ook een nadeel aan dit datingplatform en dat is het feit dat je zonder betaald lidmaatschap beperkte functies hebt.


Tinder:

We mogen Tinder in dit artikel uiteraard niet vergeten. De app van het welbekende datingplatform zorgt ervoor dat je gemakkelijk in contact kunt komen met anderen, zonder dat je hierbij veel verplichtingen hebt. Het grote ledenbestand is een enorm voordeel, aangezien de kans op een match hierdoor alleen maar groter wordt. Het swipen maakt het daten extra leuk en zorgt ervoor dat het makkelijk en interessant blijft. Nadeel van Tinder is echter dat vele alleen opzoek zijn naar een spannend avontuur. Dus als je opzoek bent naar serieuze relatie, kan je Tinder wellicht beter links laten liggen.

We hopen je voldoende informatie te hebben gegeven over de verschillende mogelijkheden die er zijn op het gebied van algemene datingapps. Zorg ervoor dat je er één kiest die goed bij jou past en geniet van het daten met andere vrijgezellen.

e-Matching dating
Beste datingsites:
5,0 rating
5,0 rating
4,8 rating
4,8 rating
4,8 rating
© Copyright 2022 | Datingsitestest - De beste en populairste dating sites van Nederland en België