C-Date datingsite review 2024
2.5/5

C-Date datingsite review 2024

Voordelen
  • Het gebruikersgemak van de mobiel app is in orde
Nadelen
  • De klantenservice laat te wensen over
  • Ondanks de positieve aspecten, is er feedback over valse accounts die de algehele ervaring kunnen verstoren.

Laatst bijgewerkt: 7 maart 2024

Online daten wordt met de dag populairder en het doel dat mensen bij online daten hebben verschild ook steeds meer. Misschien ben je wel helemaal niet op zoek naar een jarenlange relatie, maar wil je lekker genieten van casual dating. Uiteraard is niet elk datingplatform geschikt om dat doel te bereiken. Heel veel datingsites en -apps hebben namelijk de insteek om hun leden aan een langdurige, serieuze relatie te helpen. C-Date staat hier anders in. Wij vertellen je in deze review graag meer over dit platform.

C-Date

Hoe schrijf je je in bij C-Date?

Wanneer je van een eenvoudige en korte inschrijving houdt, hoef je niet bij C-Date aan te kloppen. De inschrijving bestaat uit verschillende stappen en bij sommige stappen wordt erom redelijk wat informatie gevraagd. Allereerst is het de bedoeling dat je wat basisinformatie geeft. Hierbij kun je denken aan jouw eigen geslacht, maar ook aan het voorkeurgeslacht van jouw potentiële matches. Daarna kun je aangeven voor welk type contact je je inschrijft. Er zijn verschillende opties waar je uit kunt kiezen: het ontmoeten van andere singles, het aangaan van discrete affaires, flirten, chatten, spelletjes spelen of gewoon toekijken. Het is uiteraard handig als je weet wat je wil bereiken.

Nadat je deze informatie hebt ingevuld, wordt er nog gevraagd naar het voorkeursland en de provincie waarin jij graag op zoek wil naar een match. Daarnaast zul je jouw geboortedatum en relatiestatus in moeten vullen. Deze eerste stap wordt afgesloten met wat informatie over jouw uiterlijk. Hoe lang ben je? Wat is jouw postuur? Welke kleur haar heb je en welke kleur zijn jouw ogen?

Na het invullen van al deze informatie volgt stap twee, waarbij C-Date graag wil weten hoe je van het platform hebt gehoord. Ook zul je nog even een geldig e-mailadres in moeten vullen en een wachtwoord moeten bedenken. Dan blijft er nog één stap over, namelijk het bevestigen van je account via e-mail.

Je merkt dus dat je echt even voor je inschrijving moet gaan zitten. Op zich is dit niet erg, aangezien je wel een uitgebreid account aan kunt maken waarmee de kans groter is dat je een goede match vindt. Houdt er wel rekening mee dat je er even de tijd voor moet nemen en dat het niet iets is wat je binnen een paar minuten hebt gedaan.

C-Date
De factsheet van C-Date

Wat is de doelgroep van C-Date?

C-Date heeft eigenlijk best wel een grote doelgroep. Iedereen vanaf 18 jaar oud kan zich inschrijven bij het datingplatform. Het is echter niet de doorsnee datingsite, want er wordt vooral gefocust op casual dating. Zoals we eerder al hebben benoemd is het niet de meest geschikte datingsite voor wanneer je op zoek bent naar een langdurige en serieuze relatie. Aangezien C-Date een goede beveiliging heeft, kunnen gebonden mensen ook terecht op het platform. Toch is het wel belangrijk om te vermelden dat affaires niet het doel zijn van C-Date. Het gaat echt meer om de casual contacten en het flirten met andere singles.

Is jouw doel dus echt het aangaan van een affaire? Dan kun je beter op zoek gaan naar een datingplatform dat zich hierop focust. Het is dan ook echt belangrijk om te benadrukken dat dit het doel van C-Date niet is.

Wat betaal je voor het daten via C-Date?

Je kunt gratis een account aanmaken bij C-Date. Wanneer je echt op zoek bent naar nieuwe contacten, raden we je echter wel aan om een betaald lidmaatschap aan te schaffen. Dit kan redelijk prijzig zijn, maar het voordeel is dat hoe langer je lid wordt, hoe goedkoper het in verhouding wordt. Ga je een betaald lidmaatschap van drie maanden aan? Dan betaal je €39,90 per maand (€119,70 in totaal). Voor een betaald lidmaatschap van zes maanden is dit €29,90 per maand (€179,40 in totaal) en voor twaalf maanden €19,90 per maand (€238,80 in totaal).

Je hoeft dus niet voor een betaald lidmaatschap te gaan, maar dit is zeker het overwegen waard. Zonder een betaald account zul je namelijk een stuk minder makkelijk in contact kunnen komen met andere singles.

C-Date

Wat zijn de features die C-Date hun leden biedt?

Eigenlijk is het platform van C-Date redelijk eenvoudig in gebruik. Zo kun je bijvoorbeeld gemakkelijk zoeken naar andere leden en kun je voorkeuren aangeven waarop je uiteindelijk wordt gematcht. Eén van het type voorkeuren dat je aan kan geven zijn erotische voorkeuren. Waar houd je van op erotisch gebied? Ook hierop kun je worden gematcht met andere singles. Dit is wel een aspect waarmee C-Date zich onderscheidt van veel andere datingplatformen.

Uiteraard kun je ook berichten ontvangen en sturen naar andere leden. Op die manier kun je gemakkelijk in contact komen en casual daten, flirten en chatten. C-Date werkt ook met een fotoverzoek. Op die manier kun je een verzoek sturen naar andere leden om meer foto’s van hen te mogen zien. Jij kunt dit ook instellen voor jouw account, zodat niet elk ander lid toegang heeft tot alle foto’s die je toevoegt aan jouw profiel. Laat je graag wat meer zien aan een specifiek persoon? Dan kan dit gemakkelijk door hun verzoek te accepteren.

Als laatste is het nog leuk om te vermelden dat er een app beschikbaar is van C-Date. Deze is zowel voor Android als voor IOS beschikbaar. Zo kun je dus eenvoudig daten en/of contact leggen met andere leden op elk moment van de dag. Dit maakt het daten nog net wat toegankelijker.

C-Date dating app

Zoals de meeste andere datingsites in deze genre heeft C-Date ook een eigen dating app. Deze app is via zowel de Google play store als je een Android bezig en via de Apple App store te downloaden als je een IOS telefoon bezit.

De app geniet grotendeels van dezelfde functies als de datingsite zelf. En net zoals de site, zitten de interessantste functies verborgen achter een betaald lidmaatschap.

C-Date
Dating app van C-Date

Hoe werkt het uitschrijven bij C-Date?

Wanneer je jouw doel bij C-Date hebt bereikt en je jouw account niet meer nodig hebt, is het logisch dat je jezelf wil uitschrijven bij het datingplatform. Dit kun je op twee verschillende manieren doen. Allereerst kan het schriftelijk, maar je kunt je account ook gewoon deactiveren via de website.

Wil je nou schriftelijk je lidmaatschap opzeggen? Dan kun je een mail sturen naar [email protected]. In deze mail zul je jouw gebruikersnaam, het e-mailadres dat je voor het account hebt gebruikt en een verzoek voor het verwijderen van het account toe moeten voegen. Wanneer je dit doet, zal jouw account uiteindelijk worden verwijderd.

Zorg er wel voor dat je zeker weet dat het premium-account is opgezegd. Het zou namelijk zonde zijn wanneer je onnodig betaald voor een premium-account dat je niet meer gebruikt. Controleer dit dus goed. Nadat je dit hebt gedaan is je uitschrijving afgerond.

Eindoordeel C-Date

C-Date is een zeer geschikt platform voor wanneer het jouw doel is om casual te daten met andere singles. Je kunt er terecht voor veel verschillende type contacten, zoals een discrete affaire of een flirt, maar ook om gewoonweg singles te ontmoeten, te chatten, spelletjes te spelen of toe te kijken. C-Date is ook geschikt voor gebonden mensen door de goede beveiliging, maar dit is niet het doel van het datingplatform.

De features van C-Date zijn niet heel uitgebreid, maar dit kan juist bijdragen aan de gebruiksvriendelijkheid. Zo is het bijvoorbeeld niet heel lastig om uit te zoeken hoe het platform precies werkt en bieden ze je de features aan die je nodig hebt. Je kunt zowel berichten lezen als versturen en je kunt gemakkelijk zoeken naar andere leden. De twee features die C-Date bijzonder maken, zijn het instellen van erotische voorkeuren en het fotoverzoek. Met het fotoverzoek kun je specifieke mensen toegang geven tot bepaalde foto’s. De kosten van C-Date zijn misschien wat aan de hoge kant, maar zeker te overzien. Je kunt eerst rondsnuffelen op het platform door middel van een gratis account, zodat je een goed beeld krijgt van de verschillende mogelijkheden dat het je biedt.

Ben je ervan overtuigd dat C-Date bij je past? Dan kun je een betaald lidmaatschap aanschaffen. Het is in ieder geval een heel fijn, casual datingplatform waarmee je echt op zoek kunt gaan naar mensen die je interessant vindt. Houdt wel in je achterhoofd dat je er waarschijnlijk geen langdurige, serieuze relatie gaat vinden. Veel leden hebben dit namelijk niet als doel. Ben je op zoek naar een casual date en vind je het leuk om eens lekker te flirten? Dan raden we je C-Date zeker aan en kan het heel waardevol zijn om eens een kijkje te nemen op hun datingplatform.

Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

C-Date datingsite review 2024 Details

Opgericht in
C-Date.nl
4.0
Gebruiksvriendelijkheid
2.0
Actieve leden
2.0
Prijs & kwaliteit verhouding
2.0
Klantenservice
2.5 Eindoordeel

Geef een reactie

Beoordeling*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Parship dating
blank
Beste datingsites:
5,0 rating
5,0 rating
4,8 rating
4,8 rating
4,8 rating
C-Date datingsite review 2024
2.5/5