Ben ik lesbisch? Hoe kom je hierachter en wat zijn de kenmerken?

Home » Blogs » Ben ik lesbisch? Hoe kom je hierachter en wat zijn de kenmerken?

Laatst bijgewerkt: 3 mei 2023

Tegenwoordig komt het steeds vaker voor dat je iemand tegenkomt uit de LHBTIQ+-gemeenschap. Gelukkig maar, want we willen uiteraard dat iedereen lekker zichzelf kan zijn. Er zijn veel verschillende seksuele geaardheden, waardoor het soms lastig is om te beslissen waar jij precies onder valt. Je hoeft jezelf helemaal niet in een hokje te plaatsen, maar soms is het fijn om wat duidelijkheid te hebben over je gevoelens. Het kan namelijk best zo zijn dat je lesbisch bent en als vrouw zijnde op andere vrouwen valt. Maar hoe weet je nou of je lesbisch bent? Hoe kom je hierachter en wat zijn de kenmerken? Wij hebben een test ontwikkeld waarmee jij hierachter kunt komen, maar eerst geven we je graag wat meer uitleg voordat je aan de test begint.

Aantrekkingskracht zegt al heel veel

Of je op een man of een vrouw valt, zit hem voor een groot deel in de aantrekkingskracht. Wanneer je iemand aantrekkelijk vindt, is de kans groot dat je diegene wil kussen of je naar hen begeert. Heb je als vrouw zijnde behoefte aan fysiek contact met een andere vrouw en heb je dat eigenlijk nooit bij een man? Dan is de kans groot dat je lesbisch bent. Misschien vind je het vrouwelijke lichaam een stuk opwindender en voel je niet zoveel voor het lichaam van een man. Het kan ook zijn dat je er niet aan moet denken om intiem te zijn met een man, maar dit wel graag wil met een vrouw. Deze fysieke aantrekkingskracht is een belangrijke factor, aangezien dit al veel kan zeggen over je geaardheid.

Ook romantiek is een belangrijke factor

Beeld je eens even een romantisch avondje in. Lekker met z’n tweeën op de bank een film kijken met een drankje en een hapje. Kaarsjes aan, dekentje erbij en natuurlijk… het gezelschap. Wie zie je naast je zitten? Is dat een man of een vrouw? Als jij een vrouw bent en liever lekker tegen een andere vrouw aankruipt tijdens een romantische filmavond, dan ben je waarschijnlijk lesbisch. We hebben het hierbij niet over een vriendschappelijke meidenavond, maar echt over een avond vol romantiek. Je weet wel, zo’n avond waarbij ook wat kusjes en knuffels aan te pas komen.


De beste lesbische datingsites van dit moment


Bedenk eens goed hoe jij hoopt dat jouw toekomst eruit gaat zien

Veel mensen fantaseren weleens over de toekomst. Waar wil je gaan wonen? Wil je kinderen? Zo ja, hoeveel dan en misschien wel nóg belangrijker… met wie? Wil jij later graag samenwonen met je partner en prachtige kinderen op de wereld zetten? Of reis je liever de wereld rond met jouw grote liefde? Het kan natuurlijk allemaal, maar van welk geslacht is de partner in jouw toekomstdromen? Misschien zie jij het als vrouw helemaal niet zitten om met een man samen te wonen of de wereld rond te reizen. Misschien doe je dat wel veel liever met een vrouw en wil je graag met haar kinderen op de wereld zetten. Is dit het geval? Dan is de kans wederom groot dat je lesbisch bent.

Kijk eens goed naar andere rolmodellen

Deel uitmaken van de LHBTIQ+-gemeenschap wordt gelukkig steeds normaler en beter geaccepteerd. Niet voor niets zijn er dan ook steeds meer vrouwelijke, lesbische rolmodellen. Denk hierbij aan personages in series, beroemdheden of influencers. Je kunt eens op zoek gaan naar deze personen. Hoe staan zij in het leven? Hebben ze een relatie en hoe ziet die er dan uit? Wanneer jou zo’n relatie wel aanspreekt en je dat ook zou willen, ben je misschien ook lesbisch. Sommige lesbische influencers hebben misschien zelfs een video gemaakt waarin ze uitleggen wat het voor hen betekent om lesbisch te zijn. Ga hier eens naar op zoek en verdiep je in hun ervaringen. Wie weet herken je jezelf wel in hun verhalen en geeft het je een stuk meer duidelijkheid.

Eerdere ervaringen zeggen vaak een hoop

Het ligt er natuurlijk aan hoe oud je bent, maar vaak heb je in je jongere jaren een oogje op iemand gehad. Misschien ben je zelfs al wel verliefd geweest. Soms hebben mensen niet door dat ze verliefd zijn, maar wanneer dit het geval is krijg je bijvoorbeeld kriebels in je buik wanneer je aan diegene denkt en wil je het liefst zo veel mogelijk bij ze in de buurt zijn. Het kan ook zijn dat je als vrouw zijnde al ooit een andere vrouw hebt gezoend of met een vrouw naar bed bent geweest. Hoe voelde je je hierbij? Voelde dat goed en heb je eigenlijk geen behoefte om hetzelfde met een man te doen? Dan geeft dit vaak ook al duidelijkheid. Kijk dus vooral eens naar eerdere ervaringen. Hoe ouder je bent, hoe meer ervaring je hebt op dit gebied en hoe wijzer je hieruit vaak kunt worden. Misschien heb je zelfs al de mogelijkheid om te vergelijken, omdat je zowel bepaalde ervaringen met een man als met een vrouw hebt gehad. Denk goed na over deze ervaringen en probeer te herinneren wat voor gevoel deze met zich meebrachten. Het kan zomaar zijn dat je hieruit al goed kunt halen of je lesbisch bent of niet.

blank

Gebruik je fantasie en inbeeldingsvermogen

Veel mensen doen dat al, maar het kan helpen om eens wat situaties in te beelden en hierbij je fantasie te gebruiken. Stel je eens voor dat een andere vrouw naar je toekomt en interesse in je toont. Hiermee bedoelen we niet op een vriendschappelijke manier, maar echt flirterig. Denk je dat je je daarbij niet op je gemak voelt? Of vind je het wel fijn en flirt je misschien zelfs terug? Bedenk wat je zou doen op zo’n moment en doe dat ook eens in een situatie waarin een man met je flirt. Misschien moet je daar wel niets van weten en voel je je juist oncomfortabel als een man op die manier interesse in je toont. Ook het gebruik van je inbeeldingsvermogen kan je helpen erachter te komen hoe je je voelt tegenover een man of een vrouw.

Luister vooral naar je gevoel

Dit is misschien wel de allerbeste indicator bij het bepalen van je geaardheid. Het is zo ontzettend belangrijk dat je naar je gevoel blijft luisteren. Je eigen gevoel zegt vaak het best wat je wel en wat je niet wil. Is je gevoel als vrouw zijnde bij een vrouw gewoon beter dan bij een man? Dan ben je waarschijnlijk lesbisch. Het kan uiteraard ook nog zo zijn dat je bi bent, maar je weet in ieder geval zeker dat je op vrouwen valt. Ben je er nou nog niet helemaal uit en maak je liever gebruik van een test om te helpen je geaardheid te bepalen? Dan hebben wij die voor je opgesteld. Aarzel dan ook niet en maak gebruik van de test. Wie weet heb jij daarna wel een stuk beter inzicht in jouw eigen geaardheid.


Doe de lesbische test, ben ik lesbi of niet?

Doe onze test en vind uit of je lesbisch bent met. Begin met de test door op de knop volgende te klikken.

Geef een reactie

Beoordeling*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Parship dating
blank
Beste datingsites:
5,0 rating
5,0 rating
4,8 rating
4,8 rating
4,8 rating