Over de jaren heen zijn er vele onderzoeken uitgevoerd naar het fenomeen van vreemdgaan. Uit dit onderzoek blijkt dat er diverse redenen zijn waarom vrouwen gaan voor een affaire. Een daarvan is de zoektocht naar een sterkere emotionele band. Veel vrouwen hebben aangegeven dat ze zich emotioneel onvervuld voelen in hun huidige relatie en daarom naar iets anders zoeken.

Daarnaast wordt seksueel avontuur ook als een grote factor gezien in waarom vrouwen vaker vreemdgaan. De spanning, het nieuwe, het onbekende kan een verleiding zijn die te groot is om te weerstaan. Dit wordt door velen gezien als overspel, maar voor sommige vrouwen is het een manier om een iets te ervaren dat ze in hun huidige relatie missen. Het begrijpen van deze redenen kan helpen om een open gesprek te voeren en mogelijk zelfs toekomstige ontrouw te voorkomen.

Hier zijn de top 10 redenen waarom vrouwen vreemdgaan:

  1. Ze zoeken een sterkere emotionele band: Veel vrouwen voelen zich emotioneel onvervuld in hun huidige relatie en gaan daarom op zoek naar iets anders.
  2. Seksueel avontuur: De spanning, het nieuwe, het onbekende kan een verleiding zijn die te groot is om te weerstaan. Voor sommige vrouwen is dit een manier om iets te ervaren dat ze in hun huidige relatie missen.
  3. Gebrek aan aandacht: Vrouwen kunnen zich genegeerd of niet gewaardeerd voelen door hun partner, wat hen kan leiden tot overspel.
  4. Onvrede over de relatie: Dit kan variëren van algemene ontevredenheid tot specifieke problemen zoals constante ruzies of gebrek aan communicatie.
  5. Verlangen naar bevestiging: Sommige vrouwen hebben behoefte aan externe validatie en zoeken deze buiten de grenzen van hun bestaande relaties.
  6. Minder seksuele bevrediging binnen de huidige relatie: Wanneer seksuele behoeften niet worden vervuld binnen een relatie, kunnen sommigen elders op zoek gaan naar bevrediging.
  7. Nieuwsgierigheid of experimenteerdrang: Soms willen mensen gewoon weten hoe het zou zijn met iemand anders.
  8. Wraak voor eerdere ontrouw van de partner: Als reactie op bedrog door hun eigen partner, kunnen sommigen besluiten om ook vreemd te gaan als wraakactie.
  9. Gevoelens voor iemand anders ontwikkeld: Het hart wil wat het wil, en soms ontwikkelen mensen gevoelens voor iemand anders terwijl ze in een relatie zitten.
  10. Gebrek aan liefde: Als de liefde in hun huidige relatie is verdwenen, kunnen vrouwen op zoek gaan naar die verbinding elders.

Het begrijpen van deze redenen kan helpen om een open gesprek te voeren en mogelijk zelfs toekomstige ontrouw te voorkomen.

vrouwen die vreemdgaan statistieken

💡Lees Tip: Beste Dating Sites voor een Discrete Affaire en Vreemdgaan in juli 2024

Vrouwen die vreemdgaan: Wat zijn de belangrijkste oorzaken?

Verschillende studies hebben geprobeerd te begrijpen waarom mensen vreemdgaan, en het blijkt dat er niet slechts één antwoord is. In elke vrouw schuilt een uniek verhaal. Enkele onderzoeken tonen aan dat ongeveer 50 procent van de vrouwen minstens één keer in hun leven emotioneel of lichamelijk ontrouw is geweest aan hun partner. In veel gevallen kunnen deze incidenten worden toegeschreven aan een gebrek aan emotionele tevredenheid of gebrek aan voldoening op het gebied van intimiteit in hun huidige relatie.

Terwijl traditionele sekse-rollen destijds suggereerden dat voornamelijk mannen vreemdgaan, heeft recent onderzoek dit beeld ontkracht. In werkelijkheid gaan zowel mannen als vrouwen vreemd en het verschil in percentages wordt steeds kleiner. Het idee dat alleen de echtgenote of de minnares verantwoordelijk is voor ontrouw, is achterhaald. De redenen waarom mensen vreemdgaan zijn complex en variëren van persoon tot persoon. Het is essentieel om open communicatiekanalen in een relatie te onderhouden om misverstanden of gevoelens van ontevredenheid aan te pakken, en mogelijk ontrouw te voorkomen.

Gebrek aan intimiteit: Een veelvoorkomende oorzaak van ontrouw

Intimiteitsgebrek is vaak een wrange motivatie achter de beweegredenen van overspelige vrouwen. Dagelijkse interacties tussen mannen en vrouwen kunnen snel vriendschappelijk en platonisch lijken als de vonk uit de relatie verdwenen is. Dit kan sommige vrouwen ertoe aanzetten op zoek te gaan naar een minnaar buiten de relatie, niet om hun partner te schaden, maar omdat ze op zoek zijn naar de ontbrekende intimiteit. Deze kans is groter voor vrouwen die zich in een liefdeloze relatie bevinden.

Daarnaast is het is een algemene misvatting dat vrouwen meer geneigd zijn om monogaam te zijn. In werkelijkheid kunnen vrouwen net zo geneigd zijn om vreemd te gaan als mannen, vooral als hun huidige relatie geen voldoening geeft. In een cultuur waarin monogamie de norm is, lijkt dit een taboe, maar dit laten de feiten ons zien. Desondanks zal niet elke vrouw die ongelukkig is in haar relatie uiteindelijk vreemdgaan, maar de mogelijkheid is zeker aanwezig.

blank
boze man confronterende valsspelende vrouw over ontrouw

Waarom gaan vrouwen vreemd in een huidige relatie?

Het blijkt dat vrouwen in huidige relaties soms de stap zetten om vreemd te gaan. Hoewel niet alle vrouwen gaan vreemd, vinden die het wel doen zelden voldoening in hun huidige relatie met hun eigen partner. Factoren als gebrek aan emotionele verbinding, onvervulde behoeften en verlangens, en gebrek aan waardering komen vaak naar voren. Vrouwen die vreemd gaan, zoeken in veel gevallen naar de verloren gevoelens van verliefdheid, begeerte en passie die ze niet langer ervaren in hun bestaande relatie.

In tegenstelling tot het populaire geloof dat affaires puur seksueel van aard zijn, blijkt dat vrouwen vaker een emotionele dan een fysieke connectie zoeken. Veel vrouwen denken dat een affaire hen zal voorzien van de liefde en aandacht die ze missen in hun huidige relatie. Hoewel deze keuze vaak verwoestende gevolgen heeft voor hun bestaande banden, lijkt de drang naar emotionele vervulling en waardering een overweldigende motivatie voor deze acties. Het is echter belangrijk om te onthouden dat ontrouw geen gegarandeerde oplossing is voor ontevredenheid in een relatie en vaak meer schade berokkent dan men aanvankelijk verwacht.

💡Lees Tip: Relatie zonder Seks: 10 Ultieme Tips om je Seksleven meer intimiteit te geven

Relatieproblemen: De verborgen redenen waarom vrouwen vreemdgaan

Het kan een algemene aanname zijn dat mannen meer vreemdgaan dan vrouwen, maar er is een stijgende trend van vrouwen die de grenzen van hun huidige relaties opzoeken. Er kunnen talloze verborgen redenen zijn waarom vrouwen vooral vreemd zouden willen gaan. Het kan bijvoorbeeld iets te maken hebben met hun tevredenheid in de relatie of een gevoel van gebrek aan aandacht of liefde van hun partner. Sommige vrouwen vinden het misschien nodig om buiten hun huidige relatie naar bepaalde dingen te zoeken die ze missen.

Aan de andere kant, terwijl vrouwen wellicht vreemdgaan vanwege emotionele onvrede, wijzen studies uit dat waarom mannen vreemd gaan iets anders te interpreteren valt; ze vermelden vaak de factor van fysieke aantrekkingskracht. Dit illustreert het beeld dat mannen en vrouwen verschillende behoeften en perspectieven hebben als het gaat om intieme relaties. Het is belangrijk om deze verschillen te erkennen om beter te begrijpen waarom iemand mogelijk vreemdgaat. Ook is erkenning de eerste stap in het voorkomen van ontrouw.

Intimiteit in een relatie: Waarom het essentieel is om vreemdgaan te voorkomen

Het vinden van een nieuwe partner en flirten met anderen is misschien aantrekkelijk voor sommigen, maar het is niet de oplossing voor problemen in jullie relatie. Volgens een recent onderzoek gaan procentueel gezien meer vrouwen dan mannen vreemd. Het essentiële ingredient om deze neiging tegen te gaan, is intimiteit. Het tot stand brengen en onderhouden van een diepe, emotionele band met je vriendin of vrouw kan het gevoel van verbinding en voldoening versterken dat een kortstondige affaire nooit kan evenaren.

Het ontbreken van intimiteit kan echter problemen veroorzaken. Als een vrouw waarbij dit gebeurt, kan zij geneigd zijn elders te zoeken naar wat ontbreekt in haar relatie. Procentueel gezien gaan meer dan 50 procent van de mannen ervan uit dat ontrouw alleen over seks gaat, maar voor veel vrouwen gaat het om emotionele verbinding en begrip. Het verdiepen van de intimiteit in de relatie kan helpen dit soort vreemdgaan te voorkomen, door de fundamentele behoeften van beiden in de relatie te vervullen.

blank
vrouw die vreemdgaat met een andere man aan de telefoon in bed

Waarom gaan vrouwen vaker vreemd dan mannen?

Statistisch gezien, blijkt dat vrouwen niet per se vaker vreemdgaan dan mannen. Wel hebben vrouwen andere redenen en behoeftes die hun drijven. Vrouwen hebben van nature een sterke behoefte aan intimiteit en hechting. Dit heeft een evolutionaire basis, zoals beschermd willen worden, een partner zoeken die voor haar en haar kinderen kan zorgen. Wanneer een vrouw deze hechting niet voelt in de relatie die ze huidig heeft, kan ze snel vallen voor een andere man die wel deze behoefte vervult.

Daarnaast speelt romantische liefde een rol. Vrouwen worden vaak verliefd op mannen met wie ze een sterke emotionele band voelen. Hierbij gaat het niet alleen om fysieke aantrekking. Vrouwen waarderen ook mannen die in hun emotionele behoeftes kunnen voorzien. Deze factor is zo krachtig dat zelfs als een vrouw een goede minnaar en relatie hebt, ze deze weg kan zetten wanneer ze een sterke emotionele aantrekking voelt voor een andere man. Deze behoefte aan emotionele intimiteit en romantische liefde kan een cruciale rol spelen in waarom vrouwen vreemdgaan. Deze elementen samen maken dat vrouwen eerder de neiging hebben om vreemd te gaan, ook al blijkt uit de cijfers dat mannen dit net zo vaak doen.

💡Lees Tip: Relatieproblemen oplossen: 10 waardevolle tips voor een sterke relatie

De top redenen waarom vrouwen vreemdgaan

Het wordt over het algemeen verondersteld dat mannen vaker vreemdgaan dan vrouwen, maar recent onderzoek toont aan dat dit niet noodzakelijk het geval is. Uit studies blijkt dat vrouwen tegenwoordig eerder geneigd zijn overspel te plegen dan voorheen. De redenen hiervoor kunnen variëren van emotionele ontevredenheid tot gebrek aan intimiteit en aandacht. Dus, hier zijn de top redenen waarom vrouwen vreemdgaan.

Hoewel veel mensen aannemen dat seksuele ontrouw de primaire reden is, suggereren studies dat emotionele factoren vaak een grote rol spelen in het vreemdgaan van vrouwen. Een gevoel van eenzaamheid of gebrek aan emotionele aandacht kan leiden tot ontrouw. Verveling en het gevoel dat jouw partner je niet waardeert, zijn ook belangrijke triggerpoints. Dit betekent echter niet dat alle vrouwen om dezelfde reden vreemdgaan; elke situatie, elke relatie en elke persoon is uniek, en daarom kan dezelfde reden niet op iedereen van toepassing zijn.

Vrouwen en ontrouw: Hoe vaak gaan vrouwen vreemd?

Onderzoek toont aan dat vrouwen misschien wel vaker vreemdgaan dan algemeen wordt aangenomen. Volgens psycholoog Tila Pronk ligt de oorzaak van deze ontrouw vaak niet bij de partners thuis, maar eerder bij de 'nieuwe' en spannende figuren daarbuiten. Deze 'minnaars' bieden vaak de verleiding en opwinding die op dat moment ontbreekt in het leven van de meeste vreemdgangers.

Wat ook de oorzaak kan zijn van vrouwelijke ontrouw is de rol van hormonen, met name oxytocine en dopamine. Wanneer vrouwen betrokken zijn bij intieme activiteiten, geven hun hersenen deze hormonen vrij, die een euforisch gevoel kunnen geven. Oxytocine, in het bijzonder, staat bekend als het 'knuffelhormoon', en vrouwen zijn vaak minder geneigd om vreemd te gaan als ze genoeg van dit hormoon ontvangen van hun huidige partner. Dit illustreert hoe complex de vraag is waarom vrouwen vreemdgaan.

blank
man verdenkt dat vrouw vreemdgaat

Vreemdgaan en de invloed op de huidige relatie

Het is alom bekend dat vreemdgaan een gigantische impact kan hebben op de huidige relatie. Als de affaire aan het licht komt, zal de partner blijven vaak in een warboel van emoties zitten en sneller geneigd zijn om de relatie te beëindigen. Dit wordt overal in de wereld waargenomen, hoewel de reactie kan veranderen per cultuur.

Het is opmerkelijk dat volgens diverse sociologische studies, emotioneel onvervulde behoeften de belangrijkste reden zijn die aangehaald wordt voor het struikelen op een scheve schaats. In deze context komt relatietherapie ter sprake als een cruciaal herstelproces waarin zowel de bedrieger als de bedrogene hun gevoelens kunnen uiten en begrijpen. Ondanks dat het een complex proces is waarin beide kanten moeten werken aan vergeving en vertrouwen, is het de manier die het meest voorkomt om langdurige schade te voorkomen.

💡Lees Tip: Je zit in een relatie, maar verliefd op een ander: Tips om ermee om te gaan

Wat kunnen relatieproblemen zeggen over waarom vrouwen vreemdgaan?

Relatieproblemen kunnen vaak verklaringen bieden voor het vreemdgaan bij vrouwen. Een recent onderzoek hierover toonde aan dat er een patroon te identificeren was op basis van de leeftijdscategorie. Daaruit bleek dat vrouwen in bepaalde leeftijdscategorieën meer geneigd waren om vreemd te gaan als reactie op relatieproblemen. Laten we zeggen, bijvoorbeeld, een niet-gevierd verjaardagsfeest kan wijzen op een gebrek aan aandacht en affectie, waardoor ze zich misschien willen wenden tot een ander persoon die hen deze genegenheid wel kan bieden.

Daarnaast is er het aspect van geheimhouding. Vreemdgaan wordt vaak gezien als een evolutionair overblijfsel, waarbij de behoefte om in het geheim een affaire te hebben kan komen van een evolutionaire drang om meerdere partners te hebben. Een andere populaire theorie suggereert dat vrouwen soms vreemdgaan met de bedoeling om weer gelukkig te worden in hun huidige relatie. Het nostalgisch verlangen naar een jeugdliefde manifesteert zich soms als vreemdgaan, aangezien vrouwen in moeilijke periodes in hun relatie op zoek gaan naar het comfort van herinneringen aan een gelukkiger en zorgeloosere tijd.

Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Geef een reactie

Beoordeling*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Parship dating
blank
Beste datingsites:
5,0 rating
5,0 rating
4,8 rating
4,8 rating
4,8 rating