Cupify » datingsite review 2023
4.5

Cupify » datingsite review 2023

Cupify is een relatief jonge speler in de dating wereld en ze onderscheiden zich door de mogelijkheid om snel, eenvoudig maar voornamelijk voordelig op zoek te gaan naar een ideale partner. Zelf beweren ze dat ze geen gebruik maken van nepprofielen die je proberen over te halen om een betaald lidmaatschap af te sluiten. Ben je benieuwd naar Cupify, klik dan op 'Lees meer' knop.
Voordelen
 • Goedkoop
 • Snelle inschrijving (+/- 2-5 minuten)
 • Betrouwbaar
 • Je kan tegelijkertijd op zoek naar een man én een vrouw
 • Veel gebruikers door populariteit
 • Extra functies
Nadelen
 • Geen app beschikbaar
 • Klantenservice alleen bereikbaar via de website
 • Webdesign oogt soms wat ouderwets

Laatst bijgewerkt: 3 juni 2022

Wanneer mensen op zoek zijn naar een datingsite zijn er een aantal dingen waar rekening mee wordt gehouden. Zo valt een goedkope datingwebsite meestal wel in de smaak en vinden veel mensen het belangrijk dat er veel gebruikers zijn. Hoe meer gebruikers, hoe groter de kans dat jij jouw perfecte match vindt. Het is dan ook geen slecht idee om Cupify te overwegen. Het is een initiatief van Safe Dating Networks. Deze organisatie heeft al vele succesvolle datingsites in zowel Nederland als België. Met Cupify wordt er gericht op mensen die niet te veel uit willen geven, maar wel een complete datingsite zoeken. In dit artikel gaan we dieper in op deze datingwebsite, zodat jij na het lezen van de voor- en nadelen weet of deze datingwebsite bij jou past.

Wanneer mensen op zoek zijn naar een datingsite zijn er een aantal dingen waar rekening mee wordt gehouden. Zo valt een goedkope datingwebsite meestal wel in de smaak en vinden veel mensen het belangrijk dat er veel gebruikers zijn. Hoe meer gebruikers, hoe groter de kans dat jij jouw perfecte match vindt. Het is dan ook geen slecht idee om Cupify te overwegen. Het is een initiatief van Safe Dating Networks. Deze organisatie heeft al vele succesvolle datingsites in zowel Nederland als België. Met Cupify wordt er gericht op mensen die niet te veel uit willen geven, maar wel een complete datingsite zoeken. In dit artikel gaan we dieper in op deze datingwebsite, zodat jij na het lezen van de voor- en nadelen weet of deze datingwebsite bij jou past.

Aanmelden bij Cupify

Het aanmelden bij Cupify kan ontzettend snel gaan. Binnen twee tot vijf minuten kun jij al de eigenaar zijn van een Cupify-account. Om een account aan te maken zul je een paar stappen moeten doorlopen. Bij deze stappen vul je voornamelijk je basisgegevens in. Zo willen ze graag weten van welk geslacht je bent en naar welk geslacht je op zoek bent. Wil je graag daten met een man, een vrouw of maakt het je niet uit? Op Cupify kun je namelijk ook aangeven dat je voor beide geslachten open staat, wat voor veel mensen een hele fijne keuze is.

Tijdens de aanmelding vragen ze je ook om je e-mailadres. Het fijne is dat je meteen je e-mailvoorkeuren aan kunt geven. Zo kun je ervoor kiezen om je in te schrijven voor de nieuwsbrief, maar kun je dit ook aan je voorbij laten gaan. Het is ook nog even belangrijk dat je aangeeft 18 jaar of ouder te zijn en dat je zowel de Algemene voorwaarden als het Privacy- en cookiebeleid hebt gelezen en accepteert.

Als laatste vragen ze je nog om een foto. Dit is niet verplicht, maar kan wel handig zijn bij het daten. Zo kun je meteen laten zien met wie de andere leden te maken hebben. Zorg er wel voor dat de foto ‘echt’ is en niet aanstootgevend of commercieel. Dit wordt namelijk gecontroleerd. Wil je puur op innerlijk gematcht worden en vind je uiterlijk absoluut niet het belangrijkst? Dan kun je deze stap ook even overslaan. Heb je de keuze gemaakt? Dan is jouw registratie voltooid!

Het opstellen van jouw profiel op Cupify

Een voordeel van Cupify is dat je persoonlijke vragen pas ná jouw registratie hoeft te beantwoorden. Bij veel andere datingsites moet je dit tijdens je registratie doen. Doordat je ze pas na je registratie hoeft te beantwoorden, is het beantwoorden van de vragen ook niet verplicht. Uiteraard is het wel handig als je er een aantal beantwoord, zodat de andere leden ook weten wie je bent. Hieronder bespreken we een aantal gegevens waarmee jij jouw profiel kunt vormgeven.

De basisgegevens

Bij de basisgegevens kun je aan een aantal dingen denken. Zo kun je aangeven of je kinderen of een kinderwens hebt. Ook kun je ingaan op de opleiding die je op dit moment doet, het beroep dat je op dit moment beoefent en op jouw woonsituatie.

Jouw achtergrond

Bij jouw achtergrond kun je denken aan de opleiding die je hebt gedaan, de religie die je eventueel aanhangt of jouw nationaliteit of afkomst.

Jouw uiterlijk

Wat is jouw postuur? Wat voor haar heb je en hoe lang ben je? Dit zijn dingen die sommige mensen interessant vinden om te weten.

De gewoontes die je hebt

Rook je? Drink je alcohol? Ben je vegetarisch of veganistisch? Deze dingen kunnen invloed hebben op een relatie, waardoor het waardevol kan zijn om deze dingen dan ook op jouw profiel te vermelden.

Een eigen omschrijving

Soms is het fijn om een eigen omschrijving van jezelf te kunnen toevoegen. Zo kun je jezelf goed op de kaart zetten. Vertel iets over je intresses of over de persoon waar je naar op zoek bent. Met wat voor persoon zou jij willen daten en wat zou je dan gaan willen doen? Zo kunnen andere leden ook meteen zien of zij zijn wie jij zoekt.

De verschillende lidmaatschappen van Cupify

Bij Cupify kun je kiezen voor een gratis en voor een betaald lidmaatschap. Wanneer je kiest voor een gratis lidmaatschap kun je maar een aantal gratis berichten sturen. Wanneer je dus echt op zoek bent naar een relatie en meerdere mensen wil benaderen, heb je niet zoveel aan een gratis lidmaatschap. Wel is het perfect om erachter te komen of het platform iets voor jou is. Zo kun je op het overzichtsscherm goed zien wat de mogelijkheden zijn. Houd er wel rekening mee dat deze mogelijkheden niet allemaal gratis zijn.

Je kunt wel iemands profiel bekijken inclusief de eerste profielfoto van deze persoon. Ook kun je gebruik maken van de FotoZapper. Deze kun je vergelijken met Tinder of met hot-or-not. Je ziet een foto en de vraag wordt gesteld of je deze persoon leuk vindt of niet. Ook kun je kiezen voor ‘misschien’. Wanneer je hiervoor kiest kun je er nog even over nadenken. Hoe handig?

Naast het gratis lidmaatschap is er ook nog het betaalde of premium lidmaatschap. Dit wordt ook wel een VIP-account genoemd. Wanneer je een VIP-account hebt kun je genieten van een aantal voordelen. Bij deze voordelen kun je denken aan de volgende dingen:

 • Chatten met meer mensen
 • Meer berichten lezen
 • De FotoZapper zelf gebruiken
 • Zoeken op trefwoord
 • Verzonden berichten lezen
 • De laatste bezoekers bekijken
 • Uitgebreid zoeken
 • Extra foto’s bekijken
 • Persoonlijke berichten sturen

De kosten van het daten via Cupify

Zoals we al hebben benoemd is er een betaald lidmaatschap op Cupify. Je kunt bij Cupify betalen via een aantal verschillende en veilige betaalopties, wat natuurlijk belangrijk is. Maar wat kost dit lidmaatschap nu precies? Hieronder hebben we de verschillende opties voor je op een rijtje gezet.

 • Betaald lidmaatschap van één maand à €19,99 per maand.
 • Betaald lidmaatschap van twee maanden à €15,99 per maand.
 • Betaald lidmaatschap van vier maanden à €11,99 per maand.

Welke functies biedt Cupify jou allemaal?

Net als veel andere datingwebsites biedt Cupify verschillende mogelijkheden en functies. We bespreken een aantal van deze functies, zodat jij erachter kunt komen of Cupify biedt waar jij naar op zoek bent.

Chatten

Eén van de belangrijkste dingen die je op een datingsite wil kunnen doen is natuurlijk communiceren. Cupify biedt maar liefst twee mogelijkheden om dit te doen met andere leden. Dit kan namelijk via de berichteninbox en via een chat. De berichteninbox heeft iets weg van e-mail en de chat juist meer van apps als WhatsApp of Messenger van Facebook. Je kunt dus kiezen wat jij de meest prettige manier van communiceren vindt.

De FotoZapper

We hebben het al eerder gehad over de FotoZapper, maar wat is dit nu precies? Het is een functie van Cupify waarmee je op een eenvoudige manier in contact kunt komen met andere leden. Je krijgt een foto te zien van een ander lid die voldoet aan de criteria die jij van tevoren hebt opgegeven. Je kunt dan aangeven of je deze persoon ‘leuk’, ‘niet leuk’ of ‘misschien’ leuk vindt. Vind jij iemand leuk en denkt die persoon hetzelfde over jou? Dan heb je een match! In dat opzicht zou je het dus een beetje kunnen vergelijken met Tinder of hot-or-not.

Het zoeksysteem

Het zoeksysteem van Cupify is zeer uitgebreid. Dit zorgt er dan ook voor dat je gemakkelijk in contact kunt komen met de andere leden. Je kunt ‘snel’ zoeken, maar ook uitgebreider via meer gedetailleerde criteria. Uiteraard kun je ook zoeken op alleen een profielnaam of op een trefwoord.

Het uitschrijven bij Cupify

Ben jij even klaar met daten of heb jij de liefde van je leven gevonden? Dan is het logisch dat je je bij een datingsite wil uitschrijven. Het uitschrijven bij Cupify is eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is rechtsboven in het scherm op je profielnaam te klikken, naar ‘Account’ te gaan en op de optie ‘uitschrijven’ te klikken. Wanneer je dit hebt gedaan ben je permanent uitgeschreven van Cupify.

Alternatieven voor Cupify

e-Matching.nl
EliteDating.nl
Parship.nl
Lexa.nl
be2.nl
Pepper.nl

Eindoordeel Cupify

Dus… wat is nu het eindoordeel over Cupify? Al met al is het een zeer handige datingsite met veel verschillende mogelijkheden. Wil je wat meer uit de site halen? Dan is het wel handig om een premium lidmaatschap te nemen. Uiteraard kun je gratis even rondkijken, zodat jij zonder kosten kunt zien of deze datingsite bij jou past. De FotoZapper en de zoekmogelijkheden van Cupify zorgen ervoor dat jij zo veel mogelijk uit de datingwebsite kunt halen. Cupify is dus zeker de moeite waard om eens te proberen.

Cupify » datingsite review 2023 Details

Apparaten
Talen
Opgericht in
5.0
Gebruiksvriendelijkheid
4.0
Actieve leden
5.0
Prijs & kwaliteit verhouding
4.0
Klantenservice
4.5 Eindoordeel

Geef een antwoord

Beoordeling*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

e-Matching dating
Beste datingsites:
5,0 rating
5,0 rating
4,8 rating
4,8 rating
4,8 rating
Cupify » datingsite review 2023
4.5/5
© Copyright 2022 | Datingsitestest - De beste en populairste dating sites van Nederland en België