50plusmatch vs OurTime: Wat is de beste datingsite voor 50-plus?

Home » Blogs » 50plusmatch vs OurTime: Wat is de beste datingsite voor 50-plus?

Laatst bijgewerkt: 19 april 2023

Het leven begint pas bij 50, zeggen ze weleens. En dat geldt ook voor daten! Steeds meer 50-plussers vinden hun weg naar datingsites om nieuwe mensen te ontmoeten en wellicht de liefde van hun leven te vinden. In dit artikel vergelijken we twee populaire datingsites voor 50-plussers: 50plusmatch en Ourtime. We duiken in de achtergrond van beide platforms, bespreken hun functionaliteiten en bekijken wat ze uniek maakt. Laten we beginnen met 50plusmatch!

50plusmatch: Dating voor actieve 50-plussers

In dit gedeelte van het artikel zullen we ons concentreren op 50plusmatch, een populaire datingsite speciaal gericht op 50-plussers. We zullen de geschiedenis, het doel en de populariteit van de website onderzoeken, evenals de verschillende functies en opties die het biedt voor zijn leden. Ontdek of 50plusmatch de juiste datingsite is om jouw zoektocht naar liefde te beginnen!

Achtergrond en oprichting

Heb je je ooit afgevraagd hoe 50plusmatch is ontstaan? Lees verder en ontdek alles over de geschiedenis en het doel van deze datingsite.

50plusmatch werd opgericht in 2006 met het doel om 50-plussers een veilige en gebruiksvriendelijke omgeving te bieden om gelijkgestemde singles te ontmoeten. De website richt zich specifiek op deze leeftijdsgroep en heeft sindsdien een gestage groei doorgemaakt. Als je geïnteresseerd bent in het vergelijken van 50plusmatch met een andere populaire datingsite voor senioren, bekijk dan ons artikel over Seniorengeluk vs 50plusmatch.

 • ✅ Meer dan 300.000 geregistreerde leden (Bron: 50plusmatch)
 • ✅ Populair in Nederland en België (Bron: 50plusmatch)

Hoe werkt 50plusmatch?

Ben je benieuwd hoe 50plusmatch werkt en welke mogelijkheden het biedt om jouw perfecte match te vinden? In het volgende gedeelte zullen we dieper ingaan op het aanmeldingsproces, het aanmaken van een profiel, het zoeken naar potentiële matches en de beschikbare communicatieopties op 50plusmatch. Blijf lezen om erachter te komen of deze datingsite de juiste keuze voor jou is!

50plusmatch klein
50plusmatch.nl

Aanmelden en profiel aanmaken

Het aanmelden bij 50plusmatch is eenvoudig en kosteloos. Je vult je e-mailadres, gebruikersnaam en wachtwoord in en ontvangt een bevestigingsmail. Na het bevestigen van je account kun je jouw profiel verder invullen met persoonlijke informatie, interesses en een profielfoto.

Zoeken en filteren van matches

50plusmatch biedt verschillende zoek- en filteropties om de perfecte match te vinden. Je kunt zoeken op leeftijd, woonplaats, opleidingsniveau en nog veel meer. Daarnaast is er een geavanceerde zoekfunctie waarmee je nog specifieker kunt zoeken naar leden die bij jou passen.

Communicatieopties: berichten, flirts, chat

Op 50plusmatch zijn er diverse manieren om met andere leden te communiceren:

 • Berichten: Stuur persoonlijke berichten naar andere leden om het gesprek te starten.
 • Flirts: Laat iemand weten dat je interesse hebt door een flirt te sturen.
 • Chat: Chat live met andere leden die online zijn.
Pro tip:
Maak je berichten persoonlijk en stel vragen om het gesprek op gang te houden.

50plusmatch-dating-app
50plusmatch Dating app

50plusmatch mobiele app

Wil je altijd en overal op zoek naar liefde? Ontdek alles over de 50plusmatch mobiele app!

De 50plusmatch mobiele app is beschikbaar voor zowel iOS als Android en biedt alle functionaliteiten van de website, maar dan in een handige app. De app heeft een gebruiksvriendelijke interface en stelt je in staat om onderweg te zoeken naar matches, berichten te sturen en je profiel bij te werken.

 • ✅ Beschikbaar voor iOS en Android (Bron: 50plusmatch)
 • ✅ Gebruiksvriendelijk en overzichtelijk ontwerp (Bron: 50plusmatch)
Pro tip:
Zorg ervoor dat je pushmeldingen inschakelt, zodat je nooit een nieuw bericht of flirt mist.

Veiligheid en privacy op 50plusmatch

Hoe zit het met de veiligheid en privacy op 50plusmatch? Ontdek welke maatregelen deze datingsite neemt om jouw gegevens te beschermen.

50plusmatch neemt de veiligheid en privacy van haar leden serieus. Ze maken gebruik van SSL-encryptie om persoonlijke gegevens te beschermen en hebben een strikt privacybeleid.

Daarnaast verifieert 50plusmatch handmatig alle nieuwe profielen om ervoor te zorgen dat er geen nepprofielen op de site verschijnen. Als je een verdacht profiel tegenkomt, kun je dit eenvoudig melden bij de klantenservice.

Pro tip:
Kies een sterk en uniek wachtwoord voor je 50plusmatch-account om je profiel extra te beveiligen.

Tarieven en abonnementen van 50plusmatch

Benieuwd naar de kosten van een 50plusmatch-lidmaatschap? Hier vind je alle informatie over tarieven en abonnementen.

50plusmatch biedt zowel een gratis als een betaald lidmaatschap aan. Met een gratis account kun je een profiel aanmaken, zoeken naar matches en flirts sturen. Voor onbeperkte communicatie en extra functies, zoals het zien wie jouw profiel heeft bezocht, is een betaald abonnement nodig.

De tarieven voor een betaald abonnement zijn als volgt:

 • 1 maand: €24,95
 • 3 maanden: €44,85 (€14,95 per maand)
 • 6 maanden: €59,70 (€9,95 per maand)

Betalingsmogelijkheden zijn onder andere iDEAL, creditcard en automatische incasso.

Pro tip:
Kies voor een langere abonnementsduur om te besparen op de maandelijkse kosten.

Voor een uitgebreide beoordeling van 50plusmatch, inclusief ervaringen van gebruikers, bekijk onze diepgaande 50plusmatch review. Nu we een uitgebreid beeld hebben van 50plusmatch, is het tijd om naar de andere datingsite in deze vergelijking te kijken: Ourtime.

Ourtime: Samen van het leven genieten

In dit volgende deel van het artikel richten we ons op Ourtime, een andere gewaardeerde datingsite die zich richt op de 50-plus doelgroep. We zullen de achtergrond, het doel en de populariteit van Ourtime bespreken, naast de belangrijkste functies en mogelijkheden die het biedt aan zijn leden. Lees verder om te bepalen of Ourtime de beste keuze is voor jouw online datingavontuur!


Achtergrond en oprichting

Ons onderzoek naar Ourtime begint met een blik op de geschiedenis en het doel van de datingsite.

Ourtime is onderdeel van Meetic Group, een bekend bedrijf in de online datingindustrie, en is opgericht met het doel om singles van 50 jaar en ouder te helpen bij het vinden van een nieuwe liefde. Net als 50plusmatch richt Ourtime zich uitsluitend op de 50-plus doelgroep. De site heeft een groot aantal leden en is populair onder ouderen die op zoek zijn naar vriendschap, liefde of een serieuze relatie.

OurTime
OurTime

Hoe werkt Ourtime?

Wil je weten hoe Ourtime werkt en wat het te bieden heeft op het gebied van online daten voor 50-plussers? In dit gedeelte zullen we uitgebreid bespreken hoe je je kunt aanmelden, een profiel kunt aanmaken, kunt zoeken naar interessante matches en kunt communiceren met andere leden op Ourtime. Lees verder om te ontdekken of deze datingsite aan jouw verwachtingen voldoet!

Aanmelden en profiel aanmaken

Het aanmelden bij Ourtime is eenvoudig en gratis. Je vult enkele basisgegevens in, waarna je wordt gevraagd om een profielfoto te uploaden en een beschrijving van jezelf te geven. Je kunt ook extra informatie toevoegen, zoals hobby's en interesses, om je profiel aantrekkelijker te maken voor potentiële matches.

Zoeken en filteren van matches

Ourtime biedt verschillende manieren om naar matches te zoeken. Je kunt gebruikmaken van de uitgebreide zoekfunctie, waarbij je kunt filteren op criteria zoals leeftijd, locatie, opleidingsniveau en meer. Daarnaast biedt de site dagelijkse matchvoorstellen, gebaseerd op je voorkeuren en de informatie in je profiel.

Communicatieopties: berichten, flirts, chat

Ourtime biedt diverse communicatieopties, zoals het versturen van persoonlijke berichten, flirts en het gebruik van een chatfunctie. Sommige communicatieopties zijn alleen beschikbaar voor betalende leden.

OurTime Dating-App
OurTime Dating-App

Ourtime mobiele app

Een overzicht van de Ourtime mobiele app, inclusief beschikbaarheid en gebruiksgemak.

De Ourtime mobiele app is beschikbaar voor zowel iOS- als Android-toestellen en biedt dezelfde functionaliteiten als de website. De app is gebruiksvriendelijk en stelt je in staat om onderweg te zoeken naar matches, berichten te sturen en je profiel bij te werken.

 • ✅ Beschikbaar voor iOS en Android (Bron: Ourtime)
 • ✅ Gebruiksvriendelijk en overzichtelijk ontwerp (Bron: Ourtime)
Pro tip:
Schakel pushmeldingen in, zodat je altijd op de hoogte bent van nieuwe berichten en activiteiten op je profiel.

Veiligheid en privacy

Hoe veilig is Ourtime en welke maatregelen neemt de site om je privacy te waarborgen?

Net als 50plusmatch neemt Ourtime de veiligheid en privacy van haar leden serieus. De site maakt gebruik van SSL-encryptie om persoonlijke gegevens te beschermen en heeft een team dat profielen controleert om valse accounts en oplichters te identificeren. Ourtime heeft ook een duidelijk privacybeleid waarin wordt uitgelegd hoe je gegevens worden gebruikt en beschermd.

Tarieven en abonnementen

Wat zijn de kosten van een Ourtime-lidmaatschap, en welke betalingsmogelijkheden zijn er?

Ourtime biedt zowel gratis als betaalde lidmaatschapsopties. Met een gratis lidmaatschap kun je een profiel aanmaken, zoeken naar matches en interesse tonen door flirts te sturen. Om toegang te krijgen tot alle functies, zoals onbeperkt berichten versturen en chatten, dien je een abonnement af te sluiten. Ourtime biedt verschillende abonnementen met verschillende looptijden en prijzen. Betalingen kunnen worden gedaan via creditcard, iDeal of PayPal.

 • ✅ Gratis en betaalde lidmaatschapsopties (Bron: Ourtime)
 • ✅ Diverse betalingsmogelijkheden, zoals creditcard, iDeal en PayPal (Bron: Ourtime)

Voor een uitgebreide review van OurTime, inclusief ervaringen van gebruikers, bekijk dan onze diepgaande review van OurTime.


Vergelijking tussen 50plusmatch en Ourtime

Nu we de basis van zowel 50plusmatch als Ourtime kennen, is het tijd om de twee datingsites met elkaar te vergelijken.

Belangrijkste verschillen tussen 50plusmatch en OurTime

Hoewel 50plusmatch en Ourtime veel overeenkomsten hebben, zijn er ook enkele belangrijke verschillen tussen de twee datingsites. In het volgende gedeelte zullen we deze verschillen onder de loep nemen, zoals de lidmaatschapskosten, de gebruikerservaring en de veiligheids- en privacyfuncties. Blijf lezen om te ontdekken welke datingsite het beste aansluit bij jouw wensen en behoeften!

Lidmaatschapskosten en functies

Hoewel beide sites gratis en betaalde lidmaatschapsopties aanbieden, kunnen de kosten en functies enigszins variëren. Het is belangrijk om de kosten en beschikbare functies van beide sites te vergelijken om te bepalen welke het beste bij je past.

50plusmatchOurTime
Gratis lidmaatschapJaJa
Betaald lidmaatschapJaJa
Kosten€ 29,95 voor 1 maand€ 29,99 voor 1 maand
Profielen bekijkenJa, onbeperktJa, onbeperkt
Berichten sturenJa, met beperkingenJa, met beperkingen
Foto's bekijkenJa, onbeperktJa, onbeperkt
Geavanceerd zoekenJaJa
Mobiele appJaJa

In deze tabel worden de belangrijkste aspecten van de datingsites 50plusmatch en OurTime vergeleken, waaronder het gratis en betaalde lidmaatschap, de kosten, de beschikbare functies, zoals het bekijken van profielen en foto's, het versturen van berichten en het uitvoeren van geavanceerd zoeken. Er wordt ook vermeld dat beide sites een mobiele app hebben. Deze tabel kan helpen bij het vergelijken van de twee sites om te beslissen welke het beste bij je past.

Gebruikerservaring en interface

De gebruikerservaring en interface van de sites kunnen variëren. Sommige gebruikers geven de voorkeur aan het ontwerp en de navigatie van 50plusmatch, terwijl anderen het ontwerp van Ourtime prettiger vinden. Het is een kwestie van persoonlijke voorkeur.

Veiligheids- en privacyfuncties

Zowel 50plusmatch als Ourtime begrijpen hoe belangrijk het is om hun leden een veilige en betrouwbare omgeving te bieden om in contact te komen met potentiële partners. Laten we de verschillende veiligheids- en privacyfuncties van deze twee datingsites nader bekijken.

50plusmatch groot
50plusmatch

50plusmatch

50plusmatch neemt diverse maatregelen om ervoor te zorgen dat de privacy van hun leden wordt beschermd. Zo maken ze gebruik van SSL-encryptie om de gegevens van hun gebruikers te beveiligen. Bovendien is er een handmatige profielcontrole, waarbij elk nieuw profiel wordt gecontroleerd op echtheid en op het naleven van de richtlijnen van de site. Ook kunnen leden verdachte profielen rapporteren, die vervolgens door het team van 50plusmatch worden onderzocht en indien nodig verwijderd.

Ourtime

Ourtime neemt ook de veiligheid van hun leden zeer serieus. Ze maken gebruik van geavanceerde technologieën om de persoonlijke gegevens van hun gebruikers te beschermen en hebben een toegewijd team dat zich bezighoudt met het monitoren en verwijderen van verdachte profielen. Ourtime biedt ook gedetailleerde veiligheidstips op hun website om leden te informeren over de beste manieren om veilig online te daten en hoe ze hun privacy kunnen waarborgen.

Hoewel zowel 50plusmatch als Ourtime effectieve veiligheids- en privacyfuncties bieden, kunnen er enkele verschillen zijn in de manier waarop ze dit doen. Het is belangrijk om te overwegen welke aanpak het beste bij je past en je het meest comfortabel maakt bij het gebruik van een datingsite. Neem de tijd om de veiligheidsinformatie en het privacybeleid van elke site te lezen en te vergelijken om een weloverwogen beslissing te nemen.

Belangrijkste overeenkomsten van 50plusmatch en Ourtime

Hier zijn enkele van de belangrijkste overeenkomsten tussen 50plusmatch en Ourtime.

Doelgroep en focus op 50-plussers

Beide datingsites richten zich specifiek op de 50-plus doelgroep en zijn ontworpen om deze groep te helpen bij het vinden van liefde, vriendschap en serieuze relaties.

Mogelijkheden voor communicatie

Zowel 50plusmatch als Ourtime bieden diverse communicatieopties, zoals het versturen van persoonlijke berichten, flirts en het gebruik van een chatfunctie. Dit maakt het eenvoudiger om contact te leggen met andere leden en een gesprek te beginnen. Het is belangrijk om te onthouden dat sommige van deze functies mogelijk beperkt zijn voor gratis leden, maar beide sites bieden betaalde lidmaatschapsopties om volledige toegang tot alle communicatiemogelijkheden te krijgen.

OurTime
OurTime: Samen van het leven genieten

Zoek- en filteropties

Beide sites bieden uitgebreide zoek- en filteropties om je te helpen bij het vinden van potentiële matches op basis van je voorkeuren en interesses. Dit maakt het gemakkelijker om gelijkgestemde singles te vinden binnen de 50-plus doelgroep.

Conclusie: vergelijking tussen 50plusmatch en OurTime

Hier is een samenvatting van onze belangrijkste bevindingen en een aanbeveling voor de beste keuze voor 50-plussers die willen daten.

Zowel 50plusmatch als Ourtime zijn populaire en betrouwbare datingsites die zich specifiek richten op singles van 50 jaar en ouder. Beide sites bieden vergelijkbare functies, zoals uitgebreide zoek- en filteropties, diverse communicatiemogelijkheden en mobiele apps voor iOS en Android. Ze nemen ook de veiligheid en privacy van hun leden serieus, hoewel de manier waarop ze dit doen enigszins kan variëren.

Bij het kiezen tussen 50plusmatch en Ourtime is het belangrijk om rekening te houden met persoonlijke voorkeuren en prioriteiten, zoals de gebruikerservaring, de interface van de site, de kosten van het lidmaatschap en de beschikbare functies. Het is aan te raden om beide sites gratis uit te proberen en te kijken welke het beste bij je past.

Uiteindelijk is de beste keuze voor 50-plussers die willen daten afhankelijk van individuele behoeften en voorkeuren. Zowel 50plusmatch als Ourtime hebben hun sterke punten en bieden een platform voor het vinden van liefde en vriendschap voor de 50-plus doelgroep. Probeer ze uit en ontdek welke site het beste bij jou past. Veel succes met het vinden van je perfecte match!

Geef een reactie

Beoordeling*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Parship dating
blank
Beste datingsites:
5,0 rating
5,0 rating
4,8 rating
4,8 rating
4,8 rating