Laatst bijgewerkt: 24 april 2023

Online daten is inmiddels een bekend fenomeen geworden, en het is niet meer weg te denken uit onze moderne samenleving. Of je nu op zoek bent naar een serieuze relatie, een leuke date of gewoon wat nieuwe vrienden, er zijn talloze datingsites en dating apps die je daarbij kunnen helpen. Maar hoe vind je nu de beste serieuze datingsite die bij jouw wensen past? Ik heb persoonlijk ervaring met veel verschillende datingsites en ben daarom de aangewezen persoon om je te helpen bij het vinden van de juiste datingsite. In dit artikel neem ik je mee door de beste serieuze datingsites voor mensen die op zoek zijn naar een serieuze relatie.

5 feiten over online daten

 1. 1 op de 3 leden vindt een partner via een datingsite (Bron: CBS)
 2. De meeste singles geven de voorkeur aan datingsites boven dating apps (Bron: Datingonderzoek)
 3. Veilig daten en privacy staan hoog in het vaandel bij betrouwbare datingsites (Bron: Keurmerk Veilig Daten)
 4. Online daten is populair onder alle leeftijdsgroepen, van jong tot oud (Bron: TNS NIPO)
 5. Persoonlijkheidstests en matchingsystemen vergroten de kans op het vinden van een geschikte partner (Bron: Parship)

Wat maakt een datingsite geschikt voor het vinden van een serieuze relatie?

Wanneer je op zoek bent naar een serieuze relatie, is het belangrijk om te kiezen voor een datingsite die zich hierop richt. Maar wat maakt een serieuze datingsite anders dan andere datingsites? Allereerst is het belangrijk om te kijken naar het ledenbestand. Serieuze datingsites hebben vaak leden die ook daadwerkelijk op zoek zijn naar een serieuze relatie, in plaats van alleen maar een leuke date of een kortstondige fling. Dit betekent dat je meer kans hebt om gelijkgestemde mensen tegen te komen.

Daarnaast hebben serieuze datingsites vaak een uitgebreid matchingsysteem, waarbij je op basis van jouw voorkeuren en persoonlijkheid gematcht wordt met andere leden. Dit vergroot de kans op het vinden van een duurzame relatie, aangezien je gemakkelijker mensen tegenkomt die bij jou passen.

Benieuwd naar de beste serieuze datingsites voor singles die een relatie willen vinden? Lees dan verder!

De beste serieuze datingsites voor singles die een relatie willen vinden

Ben je het zat om eindeloos door profielen te swipen op Tinder zonder enig resultaat? Ben je op zoek naar een serieuze relatie en wil je weten welke datingsites je daar het beste bij kunnen helpen? In dit artikel bespreken we de beste serieuze datingsites voor singles die op zoek zijn naar een langdurige en liefdevolle relatie. We geven je een overzicht van betrouwbare datingsites van Nederland, waar je met een gerust hart op zoek kunt gaan naar jouw toekomstige partner. Lees verder en ontdek welke datingsite het beste bij jou past!

Lexa: Een populaire keuze voor daten en serieuze relaties

Lexa is een bekende en betrouwbare datingsite in Nederland en heeft al veel singles geholpen bij het vinden van een serieuze relatie. Sinds 2002 heeft Lexa een groot ledenbestand opgebouwd, wat betekent dat er veel mensen zijn om mee te matchen.. Het inschrijven bij Lexa is volledig gratis, en je kunt eenvoudig een profiel aanmaken en op zoek gaan naar gelijkgestemde singles. Lexa biedt zowel een dating app als een datingwebsite, waardoor je op verschillende manieren in contact kunt komen met andere gebruikers.

Lexa.nl
Start Something Real: Lexa.nl

Bij Lexa kun je op verschillende manieren zoeken naar een serieuze relatie. Je kunt bijvoorbeeld gebruikmaken van de uitgebreide zoekfilters, of je kunt je laten matchen met andere leden via het matchingsysteem. Lexa staat bekend om haar goede klantenservice en veilig daten, waardoor je zorgeloos op zoek kunt gaan naar de liefde. Lees hier onze uitgebreide Lexa review.


Benieuwd naar andere opties? Ontdek Parship, een datingsite met een wetenschappelijk onderbouwde matching voor een langdurige relatie.

Parship: Wetenschappelijk onderbouwde matching voor een langdurige relatie

Parship - De nr. 1 in serieuze relaties
Parship - De nr. 1 in serieuze relaties

Parship is een andere populaire keuze voor singles die op zoek zijn naar een serieuze relatie.

Bij het inschrijven op Parship maak je een uitgebreide persoonlijkheidstest, waarna je gematcht wordt met andere leden op basis van jouw persoonlijkheid en voorkeuren.

Hierdoor is de kans groot dat je mensen tegenkomt die goed bij je passen en op zoek zijn naar een serieuze relatie.

De datingsite Parship richt zich met name op hoogopgeleide singles en heeft een groot ledenbestand in Nederland. Het aanmaken van een profiel is gratis, maar om berichtjes te kunnen sturen en ontvangen heb je een betaald lidmaatschap nodig. Parship heeft zowel een dating app als een datingwebsite, waardoor je eenvoudig kunt daten op de manier die jij het prettigst vindt. Benieuwd naar onze ervaringen met Parship? Lees dan onze uitgebreide Parship review.


Ontdek EliteDating, een datingsite voor ambitieuze en hoogopgeleide singles die een langdurige relatie zoeken.

EliteDating: Daten met ambitieuze en hoogopgeleide singles

EliteDating is een serieuze datingsite die zich richt op ambitieuze en hoogopgeleide singles die op zoek zijn naar een langdurige relatie. Net als bij Parship, maak je bij EliteDating een uitgebreide persoonlijkheidstest tijdens de inschrijving. Op basis van deze test word je gematcht met andere leden die bij jou passen.

Wil je meer weten over EliteDating? Lees dan onze review van EliteDating.

Elitedating
Elitedating.nl

De website en app van EliteDating zijn gebruiksvriendelijk en overzichtelijk, en alle profielen worden handmatig gecontroleerd op echtheid. Hierdoor kom je minder snel nepprofielen tegen en komt er een veilige datingomgeving. EliteDating heeft een hoog slagingspercentage en is een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een serieuze relatie.


e-Matching: Dé datingsite voor hoogopgeleiden op zoek naar een serieuze relatie

E-matching klein
Dating voor Hoger Opgeleiden - e-Matching

e-Matching is een Nederlandse datingsite die zich specifiek richt op hoogopgeleide singles die op zoek zijn naar een serieuze relatie. Deze datingsite bestaat al sinds 1998 en heeft in de loop der jaren een uitstekende reputatie opgebouwd. e-Matching biedt een veilige en betrouwbare omgeving waarin je gelijkgestemde singles kunt ontmoeten.

Voor meer informatie verwijzen wij je door naar onze e-Matching review

Bij e-Matching is het aanmaken van een profiel eenvoudig en kun je gebruikmaken van diverse zoekfilters om singles te vinden die aan jouw criteria voldoen. Daarnaast biedt e-Matching een persoonlijkheidstest aan, waarmee je nog gerichter op zoek kunt gaan naar een geschikte partner. Een nadeel van e-Matching is dat sommige functionaliteiten beperkt zijn bij een gratis account. Toch is het zeker de moeite waard om deze datingsite te proberen als je hoogopgeleid bent en op zoek bent naar een serieuze relatie.


be2: Vind de liefde van je leven met behulp van een wetenschappelijke persoonlijkheidstest

be2 is een internationale datingsite die in Nederland actief is en zich richt op singles die op zoek zijn naar een serieuze relatie. De datingsite maakt gebruik van een uitgebreide persoonlijkheidstest, die is gebaseerd op psychologische en sociologische inzichten. Op basis van deze test worden er geschikte partners aan je voorgesteld, waardoor de kans op het vinden van een langdurige relatie aanzienlijk toeneemt.

Ben je benieuwd of be2 dé serieuze datingsite voor jou is? Lees dan onze review van Be2

Be2: Ontmoet singles die serieus op zoek zijn
Be2: Ontmoet singles die serieus op zoek zijn

De persoonlijkheidstest is een van de sterke punten van be2, omdat deze je helpt om beter inzicht te krijgen in je eigen persoonlijkheid en in wat je zoekt in een partner. Daarnaast biedt be2 diverse communicatiemogelijkheden, zoals het versturen van berichten en het bekijken van foto's. Houd er wel rekening mee dat je voor volledige toegang tot alle functies een betaald abonnement nodig hebt.


Voor 50-plussers is er ook een speciale datingsite: 50liefde. Ontdek hieronder wat deze datingsite te bieden heeft.

50liefde: Een uitstekende datingsite voor 50-plussers die een serieuze relatie zoeken

50liefde.nl
50liefde.nl

50liefde is een serieuze datingsite speciaal gericht op 50-plussers die op zoek zijn naar een langdurige relatie. De website en app zijn gebruiksvriendelijk en toegankelijk, en het inschrijven is gratis. 50liefde heeft een groot ledenbestand van tienduizenden actieve leden, waardoor je een grote kans hebt om een geschikte partner te vinden.

Ben je benieuwd naar onze ervaringen met 50liefde? Lees dan hier voor onze uitgebreide review van 50liefde.

Bij 50liefde kun je eenvoudig in contact komen met andere leden door een berichtje te sturen, of je kunt gebruikmaken van de uitgebreide zoekfilters om op zoek te gaan naar iemands profiel die bij jou past. De datingsite heeft ook een goede klantenservice en hanteert het Thuiswinkel Waarborg keurmerk, wat betekent dat je veilig kunt daten.


50plusmatch: Dé datingsite voor actieve 50-plussers op zoek naar een serieuze relatie

50plusmatch is een populaire Nederlandse datingsite die zich specifiek richt op actieve 50-plussers die op zoek zijn naar een serieuze relatie. De datingsite heeft een groot en divers ledenbestand, waardoor je een goede kans hebt om een geschikte partner te vinden.

Als je meer wilt weten over 50plusmatch, lees dan onze review over 50plusmatch

50plusmatch klein
50plusmatch.nl

Bij 50plusmatch kun je eenvoudig een profiel aanmaken en gebruikmaken van diverse zoekfilters om andere leden te vinden die aan jouw wensen voldoen. De website en de bijbehorende app zijn gebruiksvriendelijk en bieden diverse mogelijkheden om met andere leden in contact te komen, zoals het versturen van berichten en het deelnemen aan online activiteiten. 50plusmatch heeft zowel een gratis als een betaald lidmaatschap, waarbij het betaalde lidmaatschap toegang biedt tot extra functionaliteiten. Als je op zoek bent naar een serieuze relatie en tot de doelgroep van 50-plussers behoort, is 50plusmatch zeker een aanrader om uit te proberen.


Waar moet je op letten bij het kiezen van een serieuze datingsite? Lees hieronder onze tips.

Hoe herken je serieuze datingsites van minder betrouwbare opties?

Om een betrouwbare en serieuze datingsite te herkennen, kun je letten op een aantal kenmerken:

 1. Keurmerken: Zoals het Thuiswinkel Waarborg en het Keurmerk Veilig Daten. Deze keurmerken geven aan dat de datingsite betrouwbaar is en veiligheid hoog in het vaandel heeft staan.
 2. Handmatige profielcontrole: Een goede datingsite controleert handmatig alle profielen op echtheid, zodat je minder snel te maken krijgt met nepprofielen en oplichters.
 3. Transparantie over prijzen: Een serieuze datingsite is duidelijk over de kosten van een abonnement en eventuele bijkomende kosten.
 4. Goede klantenservice: Een betrouwbare datingsite heeft een goede en bereikbare klantenservice, zodat je bij vragen of problemen snel geholpen wordt.
 5. Privacybeleid: Een goede datingsite heeft een duidelijk privacybeleid en gaat zorgvuldig om met jouw persoonlijke gegevens.

Hoe kies je de beste serieuze datingsite voor jou?

Bij het zoeken naar de beste serieuze datingsite zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze met de volgende tips:

 1. Controleer het ledenbestand: Een groter ledenbestand betekent meer potentiële matches. Kijk of de datingsite voldoende leden heeft in jouw leeftijdscategorie en regio.
 2. Lees reviews van andere gebruikers: Zo krijg je een goed beeld van de ervaringen van andere mensen met de datingsite en kun je beter inschatten of het bij jou past.
 3. Let op veiligheid en privacy: Kies voor een datingsite met een keurmerk, zoals het Keurmerk Veilig Daten, en controleer of ze voldoende maatregelen nemen om jouw privacy te beschermen.
 4. Kijk naar de functionaliteiten: Vergelijk de verschillende functies die de datingsites bieden en kies de datingsite die het beste aansluit bij jouw wensen.
 5. Probeer een gratis account: Veel serieuze datingsites bieden een gratis account aan. Maak hier gebruik van om te kijken of de datingsite gebruiksvriendelijk is en of je je er prettig bij voelt.

Hoe vergroot je jouw kans op het vinden van een serieuze relatie via datingsites?

Om je kans op het vinden van een serieuze relatie via datingsites te vergroten, zijn er een aantal tips die je kunt volgen:

 1. Maak een duidelijk en aantrekkelijk profiel: Zorg voor een goede profielfoto en vul je profiel zo volledig mogelijk in. Geef aan wat je zoekt in een partner en wees eerlijk over jezelf.
 2. Wees actief: Stuur regelmatig berichtjes naar andere leden en reageer ook op berichten die je ontvangt. Hoe actiever je bent, hoe groter de kans dat je iemand tegenkomt die bij je past.
 3. Neem de tijd: Het vinden van een serieuze relatie kan tijd kosten. Geef niet op als het niet meteen lukt, maar blijf actief zoeken en geef anderen de kans om je beter te leren kennen.
 4. Wees open en eerlijk: Het is belangrijk om open en eerlijk te zijn in je communicatie met anderen. Dit zorgt voor een goede basis om een serieuze relatie op te bouwen.

Met deze tips en het kiezen van de juiste serieuze datingsite, vergroot je de kans op het vinden van een langdurige en gelukkige relatie. Met een beetje geduld en doorzettingsvermogen zul je merken dat het de moeite waard is om online op zoek te gaan naar de liefde.

Vergelijking van serieuze dating apps

Hieronder vind je een vergelijking van enkele populaire serieuze dating apps, zodat je een beter beeld krijgt van wat elke app te bieden heeft.

AppVoordelenNadelen
Lexa✔️ Groot ledenbestand
✔️ Uitgebreide zoekfilters
✔️ Veel functies
❌ Beperkte functionaliteit bij gratis account
Parship✔️ Wetenschappelijk onderbouwde matching
✔️ Hoog slagingspercentage
✔️ Richt zich op langdurige relaties
❌ Minder geschikt voor jongere gebruikers
❌ Betaald abonnement nodig voor volledige functionaliteit
EliteDating✔️ Ambitieuze en hoogopgeleide singles
✔️ Handmatige profielcontrole
✔️ Gebruiksvriendelijke app
❌ Beperkte functionaliteit bij gratis account

In deze tabel zie je een overzicht van de voordelen en nadelen van enkele populaire serieuze dating apps. Door de verschillende apps met elkaar te vergelijken, kun je een beter beeld krijgen van welke app het beste bij jouw wensen en situatie past.

Serieuze dating apps: Een aanvulling op de traditionele datingsites

In de afgelopen jaren zijn er steeds meer serieuze dating apps bijgekomen die het vinden van een langdurige relatie nog eenvoudiger maken. Deze apps zijn speciaal ontworpen om je te helpen bij het vinden van een serieuze relatie via je smartphone, zodat je altijd en overal in contact kunt blijven met potentiële partners.

De voordelen van het gebruik van een serieuze dating app zijn onder andere het gemak en de snelheid waarmee je kunt communiceren met andere leden. Je kunt eenvoudigweg door profielen swipen, matches bekijken en berichten versturen, allemaal vanuit de palm van je hand. Bovendien zijn veel van deze apps speciaal ontworpen om serieus daten te bevorderen. En zijn ze dus meer gericht op het vinden van een langdurige relatie dan op het vinden van een kortstondige flirt.

Conclusie: De beste serieuze datingsite vinden

Het vinden van de beste serieuze datingsite kan een uitdaging zijn, maar met de juiste informatie en door goed te vergelijken, kun je een datingsite vinden die bij jouw wensen en situatie past. Of je nu kiest voor Lexa, Parship, EliteDating, 50liefde of een andere datingsite. Het belangrijkste is dat je je er prettig bij voelt en dat je de kans vergroot om een nieuwe partner te vinden voor een langdurige relatie.

Geef een reactie

Beoordeling*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Parship dating
blank
Beste datingsites:
5,0 rating
5,0 rating
4,8 rating
4,8 rating
4,8 rating