Laatst bijgewerkt: 7 april 2024

Het vinden van de juiste partner tijdens de feestdagen hoeft niet zo moeilijk te zijn als het lijkt. Met de juiste houding en een beetje hulp van technologie, zijn de kerstdagen de perfecte tijd om nieuwe koppels te vormen. Terwijl veel mensen zich concentreren op familiebijeenkomsten en cadeau-uitwisselingen, ben jij bezig een sprankelende gesprek op gang te brengen met een potentiële nieuwe partner op een online dating site.

Vergeet niet het gesprek licht en vrolijk te houden. Vermijd zware of controversiële onderwerpen. Wees ook open, maar deel niet te veel informatie te snel. Herinner je er ook aan dat iedereen zich een beetje nerveus voelt tijdens feestdagen, vooral als ze single zijn. Dus, wees geduldig, vriendelijk en vergevingsgezind. Voordat je het weet, zou je jezelf kunnen vinden onder de mistletoe met een nieuwe speciale iemand.

  1. Online Dating in de Winter: De feestdagen bieden unieke kansen voor online dating.
  2. Keuze van Datingapp: De juiste datingapp kan het verschil maken in het vinden van een match.
  3. Specifieke Datingsites: Sites als 50plusmatch en Parship bieden unieke voordelen voor verschillende doelgroepen.
  4. Eerste Date Tips: De juiste kleding en activiteit kunnen de eerste date tijdens de feestdagen speciaal maken.
  5. Voorkomen van Ergernissen: Het is belangrijk om bewust te zijn van veelvoorkomende valkuilen tijdens het daten in deze periode.

De Magie van Online Daten Tijdens de Feestdagen

Terwijl de feestdagen staan voor gezelligheid en warmte, weten we allemaal dat het vinden van liefde in deze periode nog steeds een uitdaging kan zijn. In de koude winterdagen, wanneer mensen zich meer richten op familie, kan de zoektocht naar een partner zwaar voelen. Maar maak je geen zorgen, het tijdperk van online dating heeft de spelregels veranderd en in deze sectie onthullen we de magie ervan!

Het voordeel van online daten tijdens de kerstdagen is dat je kunt daten vanaf de warmte van je eigen bank. Je hoeft je geen zorgen te maken over slecht weer of verkeer dat je date kan verpesten. Je opent gewoon je favoriete datingapp en zó ga je op avontuur naar je mogelijke liefdespartner! Bovendien biedt het nieuwe jaar aan singles een frisse start met nieuwe kansen om die speciale persoon te ontmoeten. Dus, maak gebruik van deze tijd en wie weet eindig je het jaar met sprankelende liefde!

Ontdek de Voordelen van Online Dating in de Wintermaanden

Als single bent, december kan een maand zijn waarin je je eenzaam voelt. Je ziet vrienden en familie in grote gezelschappen bij elkaar komen, familiaire geluk delend rond een sfeervol haardvuur. Daar kan een pijnlijk contrast in zitten. Maar wij geven je een tip: overweeg online dating tijdens de feestdagen. De voordelen kunnen verrassend en zelfs hartverwarmend zijn!

Wat maakt online dating aantrekkelijk tijdens de wintermaanden? Nu, om te beginnen nemen meer mensen de tijd voor online dating als de temperaturen dalen. Dit betekent dat je tijdens een date meer potentiële matches kunt tegenkomen. Daarnaast zijn de feestelijke sfeer en de gezelligheid van de feestdagen ideaal voor het leggen van nieuwe connecties. Kortom, online daten in de wintermaanden kan een onverwacht, maar mooi cadeau zijn.

Daten Tijdens de Feestdagen - gezellig een warme kop chocolademelk drinken
Daten Tijdens de Feestdagen - gezellig een warme kop chocolademelk drinken

Daten Tijdens de Feestdagen: Essentiële Gids voor Singles in December 2023

December, een maand vol magie en romantiek, is perfect voor singles die willen daten. Met kerst in de lucht, bieden de feestdagen een unieke kans voor liefde. Online daten krijgt een extra dimensie tijdens deze periode. Of je nu kiest voor 50plusmatch, Parship of E-matching, elk platform heeft zijn eigen charme. Het kiezen van de juiste datingapp is cruciaal voor succes. Voorbereiding op je eerste date is essentieel: denk aan de perfecte kersttrui of een bezoek aan een kerstmarkt. Wees bewust van mogelijke ergernissen en navigeer slim door de feestdagen. Onze gids biedt praktische tips en ideeën om van deze feestelijke periode een romantisch avontuur te maken.

10 Beste Tips voor Daten Tijdens de Feestdagen:

TipOmschrijvingWaarom het Werkt
Kies de Juiste DatingappZoek een app die aansluit bij je leeftijd en interesses.Vergroot je kansen op een goede match.
Plan een Origineel AfspraakjeDenk aan een kerstmarkt of samen kerstfilms kijken.Creëert een onvergetelijke en gezellige ervaring.
Draag Comfortabele, maar Feestelijke KledingEen leuke kersttrui kan een gesprekstarter zijn.Zorgt voor een ontspannen en vrolijke sfeer.
Wees Open en EerlijkCommuniceer duidelijk je intenties en verwachtingen.Voorkomt misverstanden en bouwt vertrouwen op.
Breng Kleine Attenties meeEen klein cadeautje kan grote indruk maken.Toont aandacht en waardering voor je date.
Vermijd Controversiële OnderwerpenHoud het licht en positief tijdens je gesprekken.Zorgt voor een aangename en ontspannen date.
Wees Flexibel met PlannenDe feestdagen kunnen hectisch zijn, wees begripvol.Toont aanpassingsvermogen en begrip.
Geniet van Warme Drankjes SamenEen kop chocomelk kan een warm en gezellig gevoel geven.Creëert een intieme en ontspannen setting.
Kijk Samen naar KerstfilmsKies films die beiden leuk vinden voor een filmavond.Bouwt een gedeelde ervaring en intimiteit op.
Wees Geduldig en RespectvolNeem de tijd om elkaar echt te leren kennen.Legt een sterke basis voor een mogelijke relatie.

Online Dating Tips: Zo Vind je de Perfecte Match tijdens Kerst

Online daten tijdens de kerstperiode kan wel tricky business zijn. Maar, maak je geen zorgen, we hebben een aantal handige tips voor je. De eerste tip is om er zeker van te zijn dat je de juiste app kiest. Met zoveel keuzes, kan het moeilijk zijn om de perfecte app te vinden. Onze vijf tips kunnen je helpen om de juiste app te selecteren, zodat je naar de juiste mensen zoekt.

Ten tweede, wees eerlijk in je profiel. Het is de tijd van het jaar waarin mensen op zoek zijn naar echte verbindingen. Maak dus iets van je profiel dat echt weerspiegelt wie je bent. Wees in deze feestelijke periode bereid om een beetje meer openhartig en persoonlijk te zijn in je communicatie op je dating-app. Het tonen van je ware persoonlijkheid kan ervoor zorgen dat je de perfecte match vindt tijdens de feestdagen.

De Kunst van het Kiezen van de Juiste Datingapp

“Ik herinner me nog goed de kerstavonden waarop ik, als single, een diner voor één moest koken. De juiste datingapp kiezen kan het verschil maken. Het voelde net alsof ik vreemdgaan was op mijn eenzaamheid. Voor mij gaf het kiezen van de juiste app een gevoel van opluchting omdat ik inzag dat ik niet wekenlang door talloze profielen hoefde te speuren."

"Na vele kerstmisdiners in m'n eentje realiseerde ik me dat kiezen voor een datingapp die bij je past net zo belangrijk is als het kiezen van het juiste kerstmenu. Er zijn duizenden datingapps beschikbaar, elk met hun eigen smaak en stijl. Of je nu serieus contact zoekt, of slechts een leuk gesprek voor de feestdagen, er is zeker een app die bij je past!”

graph LR A[Datingapp Kiezen] --> B[Profiel Optimaliseren] B --> C[Eerste Bericht] C --> D[Eerste Date Plannen] D --> E[Date Ervaring] E --> F[Relatie Opbouwen]

De Rol van 50plusmatch en Parship in Jouw Liefdesleven Rond Kerst

50plusmatch en Parship zijn twee bekende spelers in de wereld van online daten. Met Kerst voor de deur, hebben beide platformen gemerkt dat er een toename is van maar liefst 35 procent in de activiteiten van hun leden vergeleken met de rest van het jaar. Dit betekent ook dat meer mensen de kans krijgen om een bijzondere kerstliefde te vinden.

Het kan soms voorkomen dat je een date wilt afblazen door onvoorziene omstandigheden of onzekerheden. Dat is geen probleem bij deze platforms, want met hun ruime aantal leden, is er altijd iemand die je mogelijk zou kunnen herinner aan waarom je in de eerste plaats voor online daten hebt gekozen. Het is de warme en ondersteunende gemeenschap die deze platforms zo populair maakt, vooral tijdens het koude kerstseizoen.

50plusmatch: Datingsucces voor de Actieve 50-plussers

Gedurende de magische kerstperiode, geeft 50plusmatch, een platform speciaal ontworpen voor de actieve 50-plussers, hen de kans om nieuwe mensen te ontmoeten zonder het huis te hoeven verlaten. De sfeer van de feestdagen wordt weerspiegeld in de online wereld, met kleurrijke lichtjes en traditioneel kerstdecor dat het scherm versiert. Daarbij biedt het een alternatief voor degene die de rumoerige, volgeboekte cafés willen vermijden, waar alcohol vaak een grote rol speelt.

50plusmatch banner klein

Het platform biedt verschillende manieren om verbindingen te maken. Het is echter aan de gebruikers zelf om te beslissen hoeveel ze willen delen en hoe diep ze de gesprekken willen voeren. Alle activiteiten vinden plaats in een veilige en vertrouwde omgeving, waar men wellicht de drempel over kan stappen om de traditionele kerstperiode te verbreken en die speciale iemand online te ontmoeten.


Parship: Wetenschappelijke Benadering voor Serieuze Relaties

Parship - De nr. 1 in serieuze relaties

Als je zoekt naar een diepgaande connectie in deze leukste periode van het jaar, kan het digitale platform van Parship je écht helpen om je aan de juiste persoon te koppelen. Met haar wetenschappelijke benadering en gedetailleerde persoonlijkheidstesten, creëert Parship een platform waar je mensen met vergelijkbare interesses en levensstijlen kunt vinden.

Dankzij hun unieke algoritme, is Parship geweldig in het vinden van partners die echt goed bij je passen. Of je nu op zoek bent naar een serieuze relatie of gewoon wat plezier wilt hebben tijdens de feestdagen, Parship kan jou die unieke match bieden die je nodig hebt in deze speciale tijd van het jaar.


E-matching: Jouw Gids voor Betekenisvolle Kerstafspraakjes

In de zee van online datingsites, merkt u dat E-matching zich onderscheidt door naar meer te streven dan alleen oppervlakkige ontmoetingen. Deze site moedigt haar leden aan om tijd en moeite te spenderen aan het creëren van een grondig en authentiek profiel. Dit leidt tot diepere connecties en betekenisvolle gesprekken - perfect voor een aangenaam samenzijn tijdens de kerstvakantie.

E-matching bewijst dat je niet alleen bent in je zoektocht naar waarachtige liefde. De site ondersteunt jou in het realiseren van een inhoudelijker datingervaring, waarbij je kans maakt op het vinden van een partner die écht bij jou past. In plaats van te zwelgen in algemene feestdag-eenzaamheid, kun je een feestelijk seizoen tegemoet gaan met sprankelende nieuwe gesprekken en wellicht een betekenisvolle kerstafspraak.

Hoe E-matching Verschilt van Andere Datingsites

E-matching heeft zich echt achteren nam van andere datingsites door zich te richten op hoogopgeleide vrijgezellen. De site geeft de mensen die serieus aan het daten bent de mogelijkheid om gelijkgestemde individuen te ontmoeten, met als doel het starten van een langdurige relatie. In plaats van te vertrouwen op onpersoonlijke algoritmen, probeert E-matching mensen te matchen op basis van hun interesses, persoonlijkheidstypen en aspiraties.

E-matching klein

Een ander uniek aspect van E-matching is de klemtoon die het legt op wederzijdse acceptatie en respect. Alle profielen worden handmatig gecontroleerd om de integriteit en veiligheid van de gebruikers te waarborgen. Het platform moedigt leden ook aan om hun tijd te nemen in het leerproces van elkaar en elkaars levensstijl, normen en waarden. Dit zorgt voor een kans op een blijvende verbinding dan in een wervelwind van oppervlakkige chats en ontmoetingen, wat vaak het geval is op andere datingsites.


Cadeautjes en Attenties: Hoe Imponeer je Jouw Online Date?

Het is oké om een beetje nerveus te zijn over het kiezen van het juiste geschenk voor je online date tijdens de feestdagen. Het is verleidelijk om iets groots of duurs te kiezen, zo hopen we misschien dat de ontvanger onze gevoelens zal erkennen. Maar probeer in plaats daarvan iets kleins en persoonlijks te kiezen, wat aantoont dat je aandacht hebt besteed aan de details die ze hebben gedeeld.

Bijvoorbeeld, als jullie beiden houden van een lekker glaasje wijn, zou een stijlvolle wijnopener of wijngids boek een doordacht cadeau kunnen zijn. Of wisselen jullie graag boekentips uit? Overweeg dan om je favoriete boek cadeau te doen. Onthoud dat het de aandacht en zorg is die je hebt besteed aan het kiezen van het geschenk dat het meeste indruk zal maken, niet de prijs of grootte ervan.

Creatieve Ideeën voor Kleine Geschenken

Het geven van een klein geschenk aan je potentiële match kan een subtiele manier zijn om interesse te tonen. Slingers zijn bijvoorbeeld een luchtig en feestelijk cadeau die bij bijna iedereen in de smaak zouden vallen. Geef er echter je eigen draai aan en kies voor exemplaren die de uitstraling hebben van een sterrenhemel of sprankelende sneeuwvlokken. Dit zal jouw date zeker waarderen tijdens dit winterseizoen.

Daarnaast kan een zelfgemaakte traktatie voor het kerstdiner een zeer attent gebaar zijn. Het getuigt niet alleen van originaliteit, maar ook van jouw betrokkenheid en inspanning. Of je nu kiest voor kerstkoekjes, mincepies of een hartige snack, dit zal ongetwijfeld als een welkome verrassing komen. Deze kleine creatieve ideeën kunnen wonderen doen om de sfeer te bepalen voor het feestdagen seizoen.

pie title Favoriete Date Activiteiten "Kerstmarkt bezoeken" : 40 "Kerstfilms kijken" : 25 "Samen koken" : 15 "Wandeling in de sneeuw" : 10 "Schaatsen" : 10

Feestdagen Fashion: De Perfecte Kersttrui voor Je Eerste Date

Als je deze kerst je nieuwe vriend of vriendin wilt ontmoeten, is kledingkeuze essentieel. Probeer de perfecte kersttrui te vinden die zorgt voor een goede eerste indruk. Niets is vervelender dan aankomen bij een eerste date met een trui die niet past bij jou of de situatie. Zorg ervoor dat je outfit de juiste balans vindt tussen comfortabel, feestelijk en stijlvol.

Misschien wil je aan jouw nieuwe vriend of vriendin laten weten over de tradities die jij en jouw familieleden hebben tijdens de kerstperiode. Een grappige kersttrui kan een prachtige ingang zijn om die verhalen te delen. Tevens zal het een leuke en ontspannen sfeer creëren, perfect voor je eerste date. Het kiezen van een kersttrui die je eigen persoonlijkheid weerspiegelt kan ook een geweldige manier zijn om jezelf te laten zien.

Daten Tijdens de Feestdagen - romantisch kerstfilm kijken
Daten Tijdens de Feestdagen - romantisch kerstfilm kijken

Kerstfilms en Chill: Romantische Films voor een Gezellige Avond

De feestmaand December staat op de stoep en dit wekt het verlangen om weelderig onder een dekentje te kruipen met een warm drankje en een goede film. We hunkeren wel allemaal naar aangrijpend drama, tranentrekkende romantiek óf hilarische komedie, afhankelijk van onze stemming. Wat beter dan kerstfilms om op al deze emoties in te spelen? Dit is het seizoen waarin Hollywood ons verwent met zijn beste aanbod aan romantische komedies en ontroerende liefdesverhalen, allemaal verpakt in mooie, glinsterende kerstverpakkingen.

Het kijken van kerstfilms werkt op een specifieke manier op ons, we zijn meer ontspannen, meer op ons gemak en staan open voor het vieren van de liefde. Het is ook een ideale manier om je afspraakje door te brengen, of je nu kiest voor een klassieker zoals "It's a Wonderful Life" of iets moderns zoals "Love Actually". Maar je hoeft niet wél altijd te kiezen voor de bekende titels. Er zijn tal van minder bekende kerstfilms die perfect zijn voor een date en die even hartverwarmend en ontroerend kunnen zijn. Als je maar open staat voor de magie van de feestdagen.

Top 5 Kerstfilms voor een Romantische Date

Kerst is de tijd van gezelligheid, liefde en natuurlijk... films. Voor singles die daten tijdens de feestdagen, is een filmavond ideaal. Wat is er nu beter dan een romantische of komische film met een kerstthema? We hebben de top 5 kerstfilms voor je uitgezocht. Elk van deze films brengt een unieke sfeer die perfect past bij een gezellige date. Van de lachwekkende avonturen in "Elf" tot de romantische verhaallijnen in "Love Actually". Deze films zorgen gegarandeerd voor een onvergetelijke avond. "The Holiday" mengt drama met romantiek, perfect voor een diepere connectie. Home Alone" biedt een vleugje nostalgie en humor. En "The Grinch" herinnert ons aan de ware betekenis van Kerstmis. Kies een film, maak het gezellig, en geniet samen van de magie van Kerstmis.

Met titels die zich onderscheiden door hun boeiende verhalen,

5 Beste Films voor de Feestdagen:

FilmGenreWaarom het Aanbevolen Wordt
Love ActuallyRomantische KomedieEen klassieker die liefde in verschillende vormen toont.
The HolidayRomantisch DramaPerfecte mix van romantiek en kerstsfeer.
ElfKomedieGrappig en hartverwarmend, ideaal voor een lichte date.
Home AloneFamilie/KomedieEen nostalgische film die iedereen kent en liefheeft.
The GrinchFamilie/KomedieEen leuk verhaal over de ware betekenis van Kerst.

De Magie van de Kerstmarkt: Ideaal voor Jouw December Afspraakje

Kerstmarkten stromen over met de magie van de feestdagen. Het voegt een extra fonkeling toe aan jouw afspraakje. Je stapt in een wereld van glinsterende lichtjes, sfeervolle muziek en de geur van warme glühwein en versgebakken peperkoeken. Het is bijzonder gezellig om op tweede kerstdag hand in hand over de kerstmarkt te slenteren, genietend van de vrolijke kerstsfeer. En, als de timing goed is, wordt je misschien getrakteerd op een betoverend winterwonderland met sneeuw!

Als het bijna oud en nieuw is, vinden de gesprekken vaak plaats rond het thema 'goede voornemens'. Probeer dit op een luchtige manier in je date te weven. Misschien deel je wel een doel voor het nieuwe jaar, wat een heerlijke band kan creëren. Én je hebt een perfect moment om elkaar weer te zien en te kijken hoe het staat met jullie voornemens! Laat de kerstmarkt dus je achtergrond zijn voor een gezellige en romantische decemberafspraak.

Warme Chocomelk en Goede Gesprekken: Zo Creëer je een Perfecte Winterdate

Het nét beginnende winterseizoen zorgt ervoor dat alles weer helemaal tot leven komt. Warme chocomelk fungeert als vloeibaar goud, en er is niets beters dan comfortabele gesprekken voeren terwijl je de lucht kunt zien ademen. Je eerste date probeerde mogelijk om een coole façade op te zetten in de zomer, maar niets kan de kans om op te warmen bij een warme chocomelk verslaan.

Een perfecte winterdate gaat er echter niet alleen om waar je heen gaat, maar ook om wat je doet. Weet je nog die tijd toen je met familie of vrienden voor de open haard zat, genietend van hete chocolademelk? Diezelfde sfeer kun je ook creëren met je date. Het is persoonlijk, intiem en vooral gezellig, wat genoeg zou moeten zijn om je gesprek gaande te houden. Met de juiste balans ervaar je de magie van het winterseizoen in volle glorie.

Hier zijn enkele tips om je te helpen de perfecte winterdate te creëren:

  • Kies een gezellige locatie: Een café met open haard, een knusse koffiebar of zelfs je eigen woonkamer kan de perfecte plek zijn voor je date. Het gaat erom dat jullie beide ontspannen kunnen genieten van elkaars gezelschap.
  • Bereid warme chocomelk voor: Er is niets zo verwarmend als een kopje hete chocolademelk tijdens de koude winterdagen. Zorg ervoor dat je wat bij de hand hebt om samen van te genieten.
  • Creëer een comfortabele sfeer: Zet zachte muziek op, dim het licht en maak het lekker warm binnen. Dit zal niet alleen helpen om jullie beiden op hun gemak te stellen, maar ook bijdragen aan intieme gesprekken.
  • Plan activiteiten die passen bij het seizoen: Denk aan schaatsen, wandelen door besneeuwde straten of gewoon thuis blijven en kerstfilms kijken. Deze activiteiten geven jullie iets gemeenschappelijk om over te praten en brengen jullie dichter bij elkaar.
  • Wees eerlijk en authentiek in je gesprekken: Gebruik deze kans om echt contact met elkaar te maken. Deel verhalen uit jouw leven, luister naar wat zij/hij vertelt en toon interesse in elkaar.

Met deze punten moet jouw winterdate onvergetelijk worden! Vergeet niet dat het belangrijkste doel is om plezier te hebben terwijl jullie elkaar beter leren kennen. Dus, pak die mok warme chocomelk en geniet van elkaars gezelschap.

De Beste Hotspots voor een Winterse Date

Wie zei dat winterse dates saai moeten zijn? Een warm cafeetje, verlicht door fonkelende kerstverlichting kan een magische sfeer creëren. In Amsterdam biedt de wintermarkt "Ice Amsterdam" voor het Rijksmuseum, perfecte gelegenheid voor romantisch hand-in-hand schaatsen.

Probeer ook eens een warme rondvaart over de berijpte grachten. Het zachte licht reflecteert betoverend op het water, waardoor zelfs de meest doorgewinterde vrijgezel een handje zal vragen. Van zulke winterse date hotspots zijn er genoeg!

Daten Tijdens de Feestdagen - Romantische avondwandeling door de sneeuw
Daten Tijdens de Feestdagen - Romantische avondwandeling door de sneeuw

Navigeren door de Feestdagen als Single: Vermijd Deze Grootste Ergernissen

De feestdagen kunnen voor singles zowel vreugdevol als uitdagend zijn. Vooral wanneer je omringd bent door verliefde stellen, met uiterst romantische momenten en warme kussen onder de maretak. Het is eenvoudig om in deze magische sferen meegezogen te worden, wat ook het risico op enkele dating-ergernissen met zich meebrengt.

Het is essentieel om je bewust te zijn van deze potentiële valkuilen. Denk bijvoorbeeld aan overhaast de feestdagen samen doorbrengen met een kersverse date, onhandige geschenkekeuzes, of jezelf vergelijken met anderen die in een relatie zijn. Door deze kerst-mijnen te vermijden, kun je optimaal genieten van jouw vrijgezellenleven tijdens de feestdagen en het daten zelf relaxter en leuker maken.

Conclusie: Jouw Gids voor Succesvol Daten Tijdens de Feestdagen

In de drukke periode van de feestdagen kan het vinden van een romantische partner een uitdaging lijken. Toch is december juist een uitgelezen tijd om de liefde te vinden, dankzij de magische sfeer van de wintermaanden. De online datingwereld biedt talloze mogelijkheden, van algemene datingsites zoals Parship tot nicheplatformen zoals 50plusmatch. Gebruik deze als hulpmiddel om connecties te maken en die speciale persoon te vinden.

Bij het daten is het belangrijk om jezelf te zijn, maar ook om attent te zijn. Kleine geschenken kunnen een grote impact hebben en tonen dat je om de ander geeft. Fashion speelt ook een rol, vooral tijdens de feestdagen. Een perfecte kersttrui kan de sfeer van een date bepalen. En onthoud: het draait allemaal om genieten van mooie momenten, zoals samen een warme chocomelk drinken of een goed gesprek voeren. Succesvol daten tijdens de feestdagen zit verpakt in deze kleine, maar betekenisvolle details.

Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Geef een reactie

Beoordeling*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Parship dating
blank
Beste datingsites:
5,0 rating
5,0 rating
4,8 rating
4,8 rating
4,8 rating