Datingtips voor tijdens de wintermaanden

Home » Blogs » Datingtips voor tijdens de wintermaanden

Laatst bijgewerkt: 23 december 2022

Ook in de winter leren veel stellen elkaar kennen. Wanneer je een date gaat organiseren, moet je uiteraard wel rekening houden met het weer. Ga je samen iets plannen en doen jullie dit tijdens de koude wintermaanden? Dan zijn er verschillende dingen die je kunt doen. Het feit dat het buiten eerder donker wordt, kan juist heel gezellig zijn en het is dan ook slim om hierop in te spelen wanneer je een date gaat organiseren. Wij hebben alvast een aantal leuke ideeën voor je op een rijtje gezet, zodat je wat inspiratie op kunt doen.

Dating tip 1: Ga samen schaatsen op natuurijs

Het kan niet altijd, maar toch is het in Nederland wel vaak mogelijk om op natuurijs te schaatsen. Of je nou goed bent in schaatsen of niet, het is altijd leuk om dit samen met een date te doen. Misschien kun je elkaar wel helpen? Dat is pas romantisch. Kleed jezelf goed aan en huur ergens schaatsen. Wanneer je klaar bent met schaatsen, kun je uiteraard op zoek gaan naar lekkere, warme chocolademelk. Kijk of je ergens kunt gaan zitten en leer elkaar beter kennen. Dit is wel een date die wat geschikter is voor de actievere stellen. Toch hoef je niet de hele middag te schaatsen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om wat meer koppen warme chocolademelk te drinken.

Dating tip 2: Maak en boswandeling door de frisse lucht

Wanneer het weer kouder wordt, neemt dit vaak hele mooie plaatjes met zich mee in de natuur. De witte gloed die over het gras ligt, heeft iets romantisch en misschien sneeuwt het wel. Wanneer je op zoek bent naar een actieve date, kun je er ook voor kiezen om te gaan wandelen. Zoek een mooi bos op en geniet van de prachtige natuur. Ook na een wandeling kun je ergens nog wat gaan drinken. Schuif ergens aan voor een lekker warm drankje en misschien ook wel een heerlijke borrel. Tijdens het wandelen kun je natuurlijk ook gesprekken voeren, maar wanneer je samen in een restaurant zit gaat dit natuurlijk nog net wat beter.

blank

Dating tip 2: Houdt een filmavond

blank

Spreek je liever bij iemand thuis af? Dan kun je ervoor kiezen om een filmavond te organiseren. Dit klinkt misschien wat simpel, maar ook dit kun je bijzonder maken. Heb je thuis een grote televisie? Dan dient deze natuurlijk als filmscherm. Misschien heb je ook wel een beamer. Hiermee kun je natuurlijk helemaal een bioscoopsfeer creëren. Om het extra gezellig te maken, kun je op de grond kleedjes neerleggen en verschillende kussens. Hier kun je dan lekker op gaan liggen terwijl je de film kijkt. Natuurlijk hoort bij een filmavond ook verschillende snacks. Hieronder hebben we een aantal snackidees voor je op een rijtje gezet.

Popcorn

Bij een filmavond hoort natuurlijk popcorn. Toch kun je ook met popcorn nog alle kanten op. Ga je voor zoet of zout? Je kunt er ook voor kiezen om gesmolten karamel over de popcorn heen te gieten. Je kunt het vaak precies maken zoals jij het lekker vindt.

Groenten met humus

Snacks hoeven natuurlijk niet altijd vet te zijn. Je kunt er ook voor kiezen om groenten te snijden en dit te combineren met een lekkere humusdip. Ga voor komkommer, paprika, wortel en elke andere groente die je lekker vindt. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is een humus uit te zoeken en deze erbij te serveren.

Aardbeien met chocolade

Ook aardbeien met chocolade zijn natuurlijk heel lekker. Het enige wat je hoeft te doen is pure, melk of witte chocolade te smelten en hier aardbeien in te dippen. De chocolade wordt uiteindelijk hard en zo heb je op een eenvoudige manier een heerlijke snack.

M&M’s

Natuurlijk mogen M&M’s ook zeker niet ontbreken. Pak gewoon een grote kom en vul deze met lekker veel M&M’s. Je kunt ook voor verschillende soorten M&M’s gaan en deze met elkaar mixen. Dan is het elke keer weer een verrassing welke je pakt.

blank

Wraps

Natuurlijk zijn wraps ook hele lekkere snacks. Het kost wel wat meer tijd om ze te maken, maar dan heb je ook wat. Koop tortilla’s en smeer deze in met kruidenkaas. Doe hier wat sla overheen en beleg het met dingen die jij lekker vindt. Wij raden je aan gerookte zalm of kipfilet te gebruiken. Hierna kun je eventueel nog wat kruiden toevoegen of nog wat andere groenten. Rol de tortilla op en snijdt de wrap in stukjes. Daarna hoef je niets meer te doen en kun je de snack serveren.

Nacho’s

Ook Nacho’s zijn een hele lekkere snack voor tijdens het kijken van een film. Ze zijn ook nog eens eenvoudig te maken. Het enige wat je hoeft te doen is wat groenten te snijden, zoals een paprika, tomaat, komkommer of een andere groente die je lekker vindt. Daarna vul je een schaal met nacho’s en doe je hier een heleboel kaas en natuurlijk de groenten overheen. Deze zet je in de oven, zodat de kaas kan smelten. In de tussentijd kun je nog een sausje maken. Quacamole is heel lekker bij nacho’s, maar ook een mengsel van yoghurt en chilisaus kan hier heel goed bij. Zo kun je lekker de nacho’s in de saus dippen en heb je een heerlijke snack.

blank

Voor de verdere aankleding is het een goed idee om overal wat kaarsjes neer te zetten. Dit brengt nog wat extra sfeer met zich mee. Ook kun je lichtjes ophangen en het grote licht wat dimmen. Zo heb je een hele gezellige ruimte waarin je een heerlijke filmavond kunt houden. Kies ook een film die jullie allebei leuk vinden. Wil je liever ook kunnen kletsen? Dan is het natuurlijk verstandig om een film uit te kiezen waarbij je niet al te veel hoeft op te letten. Op die manier kun je elkaar ook nog eens beter leren kennen.

De beste datingsites voor een winterse date:

eMatching.nl
EliteDating.nl
Parship.nl
SmartSingles.nl
Lexa.nl

Organiseer een diner

Een ander leuk idee voor een date thuis, is het organiseren van een diner. Je kunt natuurlijk in je eentje koken, maar het is natuurlijk nog gezelliger om dit samen te doen. Stel met elkaar een menu samen en doe misschien zelf de boodschappen met z’n tweeën. Zorg ook voor lekkere drankjes en natuurlijk een heerlijk dessert. Wanneer je samen aan het koken bent, kun je natuurlijk ook al gesprekken voeren en elkaar beter leren kennen. Ook kun je elkaar helpen en gezellig wat tijd met elkaar doorbrengen. Een diner is een perfecte manier om echt veel over elkaar te weten te komen.  Zorg er ook voor dat je de tafel gezellig aankleedt. Gebruik hiervoor lekker veel kaarsjes en zorg ook voor mooi servies. Pak echt uit en steek wat tijd in de bereiding van het eten. Zo heb je op een redelijk eenvoudige manier, toch een geweldige date georganiseerd.

Bonus dating tip: Bezoek samen de winter Efteling

blank

Het klinkt voor sommigen misschien wat cliché, maar de winter Efteling is een perfecte locatie voor een date. Tijdens de koudere wintermaanden is dit pretpark namelijk gezellig aangekleed en er hangt een heerlijke sfeer. Het is ook een wat actievere date, want je loopt veel rond en je kunt natuurlijk in attracties gaan. Het is ook een goede manier om erachter te komen hoe avontuurlijk iemand precies is. Verder heb je veel tijd om elkaar te leren kennen. Neem ook de tijd om ergens wat te eten en te drinken en geniet van elkaar en het prachtige park. Als je kijkt naar de prijs van deze date, valt dat ook wel mee. Aan een diner in een restaurant ben je namelijk een stuk meer kwijt.

Bonus dating tip: Loop een lichtroute

In de winter zijn er op verschillende plekken prachtige lichtroutes te vinden. Dit brengt niet alleen een gezellige sfeer, maar ook nog eens fantastische plaatjes met zich mee. Verwonder je over de prachtige beelden die zijn gecreëerd met lichtjes. Er zijn vaak fantastische kleuren gebruikt die echt hele mooie kunstwerken opleveren. Het geeft je natuurlijk ook de mogelijkheid om elkaar wat beter te leren kennen. Tijdens de wandeling kun je je niet alleen verwonderen over de prachtige beelden, maar ook met elkaar praten. Het is zowel een actieve, als een rustige date. Je loopt namelijk op je eigen tempo en natuurlijk zou je ook nog ergens kunnen gaan zitten om een drankje te doen.

We hopen je voldoende te hebben geïnspireerd met bovenstaand rijtje. Er zijn veel verschillende dingen die je kunt doen en soms moet je hierbij rekening houden met het weer. Toch kun je ook zeker in de kou hele leuke dates organiseren. Tijdens de wintermaanden heb je namelijk juist weer verschillende andere mogelijkheden. Hopelijk heb je enig idee van wat je kunt doen en wie weet zit er wel een hele leuke date voor je tussen. Wees creatief en steek wat moeite in het organiseren van de date. Op die manier weten we zeker dat je jouw date helemaal kunt laten slagen.

blank

Geef een reactie

Beoordeling*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Parship dating
blank
Beste datingsites:
5,0 rating
5,0 rating
4,8 rating
4,8 rating
4,8 rating