StedenDating review – Datingsite Test
4.3

StedenDating review – Datingsite Test

StedenDating richt zich op singles die opzoek zijn naar een leuke date in de buurt. Heb je geen tijd of zin om ver te reizen naar je eventuele toekomstige partner? Maar heb je liever een leuke en gezellige date in de regio? Dan is StedenDating wellicht de dating site voor jou!
Voordelen
 • Het inschrijven bij StedenDating.nl is eenvoudig.
 • Met de FotoZapper kun je op een eenvoudige en leuke manier zien welke leden er op het platform te vinden zijn.
 • Het datingplatform heeft een uitgebreide zoekfunctie.
Nadelen
 • Er is (nog) geen app beschikbaar van het datingplatform.

Laatst bijgewerkt: 12 december 2022

Mensen in de stad hebben altijd toch net even een andere mindset dan mensen op het platteland. Ook is het niet altijd handig om ver te moeten reizen in een relatie, waardoor mensen die in de stad wonen vaak de voorkeur hebben voor een relatie met iemand die ook in een stad woont. Het is dan ook enorm handig dat er tegenwoordig de mogelijkheid is om je aan te melden bij een datingsite die zich speciaal richt op mensen die in een stad wonen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan StedenDating.nl. Maar wat houdt dit datingplatform precies in? Wij speciaal voor jou wat onderzoek gedaan naar dit datingplatform, zodat jij er gemakkelijk achter kunt komen of dit datingplatform is waar jij naar op zoek bent.

De doelgroep van StedenDating.nl

Op StedenDating.nl zijn mannen en vrouwen van allerlei verschillende leeftijden te vinden. Dit datingplatform richt zich dus op mensen van alle leeftijden. Wat bijzonder is, is dat StedenDating.nl zich voornamelijk focust op mensen die in een stad wonen. Ben je dus op zoek naar een lange, serieuze relatie of een casual date, maar wil je hier geen uren voor reizen? Dan kun je een locatie aangeven waarin je graag wilt dat jouw potentiële matches zich bevinden en kun je dus lekker in jouw eigen stad blijven.

Aanmelden bij StedenDating.nl

De homepage van StedenDating.nl is heel rustig en overzichtelijk. Meteen krijg je al de optie om je in te schrijven of om in te loggen. Wanneer je nog niet bent aangemeld bij StedenDating.nl zul je je in moeten schrijven. Nadat je op de knop ‘inschrijven’ hebt geklikt, wordt er gevraagd om je profielnaam. Deze kun je helemaal zelf bedenken. Je zou gewoon je eigen naam in kunnen typen, maar je kunt er zelf ook een verzinnen. Daarna zul je een wachtwoord moeten bedenken. Het wachtwoord moet uit minstens zes karakters bestaan en de website geeft aan hoe sterk jouw wachtwoord is. Nadat je een wachtwoord hebt ingevuld, is het tijd om een geldig e-mailadres in te vullen.

Bij de volgende stap kun je gelijk jouw e-mailvoorkeuren aangeven. Systeemberichten ontvang je sowieso. Het is niet mogelijk om deze uit te schakelen. Onder systeemberichten vallen onder andere een inschrijfbevestiging, betalingsbevestiging en e-mails over het herstellen van je wachtwoord.

Daarnaast kun je er nog voor kiezen om nieuw- en siteaanbiedingen te ontvangen. Hieronder vallen onder andere kortingsacties, seizoenskortingen en berichten over nieuwe features. Deze optie is niet verplicht. Er is ook een knop waarop staat ‘Toon andere soorten e-mails’. Wanneer je hierop klikt zie je nog drie andere opties die allemaal automatisch zijn aangevinkt.

Het gaat hierbij om e-mails over gebeurtenissen, je account status en je profiel status. Al deze drie opties zijn ook niet verplicht en kun je dus uitzetten.

StedenDating – Daten in je eigen omgeving

Profiel StedenDating invullen

Na de e-mailvoorkeuren wordt er gevraagd naar je geslacht en naar het geslacht waar je naar op zoek bent. Hierbij kun je kiezen uit een man en een vrouw. Daarna moet je jouw geboortedatum invullen. Heb je dat gedaan? Dan volgt er een vraag over je postuur. Je kunt hierbij kiezen uit de antwoorden ‘dun’, ‘slank’, ‘normaal’, ‘volslank’ en ‘fors’. Hierna moet je jouw locatie aangeven. Deze stap kun je niet overslaan. De volgende stap bestaat uit het uploaden van een profielfoto. Dit is niet verplicht en je kunt er dus voor kiezen om deze stap over te slaan. Het is ook mogelijk om wel een profielfoto te uploaden, maar deze te verbergen na het plaatsen. Als laatste zul je nog even moeten bevestigen dat je ouder bent dan 18 jaar en dat je de Algemene voorwaarden en het Privacy- en cookiebeleid gelezen hebt en accepteert. Heb je dit gedaan? Dan ben je klaar met het invullen van je basisgegevens en ga je door naar de volgende stap.

Persoonlijke eigenschappen StedenDating

De volgende stap bestaat uit het invullen van jouw eigenschappen. Deze worden verdeeld in de categorieën ‘persoonlijk’, ‘achtergrond’ en ‘uiterlijk’. Bij ‘persoonlijk’ wordt er gevraagd of je kinderen hebt of niet. Bij ‘achtergrond’ wordt er gevraagd naar je opleiding. Hierbij kun je kiezen uit basisonderwijs, voortgezet onderwijs, middelbaar onderwijs en hoger onderwijs. Bij ‘uiterlijk’ wordt er nog gevraagd naar je lengte. Na het invullen van deze gegevens moet je je account activeren. Dit kun je doen door op de bevestigingslink te klikken in de e-mail die je hebt ontvangen of door de bevestigingscode in te voeren die in diezelfde mail te vinden is. Heb je dit gedaan? Dan is je aanmelding compleet en kun je beginnen aan jouw datingavontuur bij StedenDating.nl. Je kunt je profiel hierna nog verder aanvullen. Dit kun je doen door eventueel nog een foto te uploaden en door je omschrijving te schrijven of bij te werken.

De kosten van het daten via StedenDating.nl

Met een gratis account kun je al gebruikmaken van redelijk wat functies, maar om echt zoveel mogelijk uit jouw datingavontuur te halen kun je beter overstappen op een VIP-account. Wat zo’n VIP-account kost, vind je hieronder.

 • Een VIP-account van één maand kost €24,99 per maand;
 • Een VIP-account van twee maanden kost €19,99 per maand (€39,98 in totaal);
 • Een VIP-account van vier maanden kost €14,99 per maand (€59,96 in totaal).

Je ziet dus dat hoe langer je een VIP-account hebt, hoe voordeliger het in verhouding wordt. Probeer hier van tevoren rekening mee te houden en probeer in te schatten hoe lang je ongeveer gebruik wil maken van het datingplatform. Heb je jouw doel bereikt en wil je jouw VIP-account opzeggen? Dan kan dit eenvoudig door naar jouw profiel te gaan en vervolgens op ‘Account’ te klikken. Ga daarna naar ‘Account-status’ en klik vervolgens op de knop ‘Abonnement stoppen’. Wanneer je op ‘Bevestig’ klikt wordt jouw VIP-abonnement stopgezet en wordt deze ook niet automatisch verlengd. Je kunt nog steeds gebruikmaken van jouw VIP-toegang voor het aantal dagen dat jouw VIP-abonnement nog geldig is.

Meld je GRATIS aan op StedenDating.nl

De features die StedenDating.nl aanbiedt

Het verschilt per type lidmaatschap van welke features je gebruik kunt maken. Met een gratis account kun je het volgende:

 • Jouw eigen gegevens bijwerken;
 • Jouw favorieten bekijken;
 • De profielen van andere leden bekijken;
 • Berichtverzoeken en gesprekken inzien;
 • Jouw laatst bezochte profielen bekijken;
 • Nieuwe deelnemers zien;
 • Nieuwe foto’s zien;
 • Zien wie er het meest recent online is (geweest);
 • Zien wiens berichten je hebt genegeerd;
 • Beperkt gebruikmaken van de FotoZapper;
 • De zoekfunctie gebruiken.

Met een VIP-account komen er de volgende features bij:

 • Onbeperkt gebruikmaken van de FotoZapper;
 • Verzonden berichten altijd inzien;
 • Persoonlijke berichten sturen;
 • De extra foto’s van andere leden bekijken;
 • De laatste bezoekers van jouw account inzien;
 • Berichten lezen.
De mogelijkheden van StedenDating zijn hierboven op een rijtje gezet:

De FotoZapper van StedenDating

Met de FotoZapper kun je eenvoudig een beeld krijgen van de andere leden die te vinden zijn op het datingplatform. Je krijgt een foto te zien en hierbij krijg je een aantal opties. Het is de bedoeling dat je bepaald of het lid dat je te zien krijgt je aanspreekt of niet. Vind je iemand interessant? Dan klink je op ‘ja’. Spreekt iemand je niet zo aan? Dan kun je op ‘nee’ klikken. Weet je het nog niet zeker en wil je er nog even over nadenken? Dan kun je ook op ‘misschien’ klikken. Met een gratis account kun je zien wie jij leuk vindt en de matches die uit de FotoZapper zijn gekomen bekijken. Met een VIP-account kun je ook zien wie jou leuk vinden.

Alternatieven voor StedenDating.nl

EliteDating.nl
Parship.nl
SmartSingles.nl
eMatching.nl
Lexa.nl

De zoekfunctie van StedenDating

Het datingplatform heeft een uitgebreide zoekfunctie. Allereerst kun je ervoor kiezen om te sorteren op de dichtstbijzijnde, de nieuwste en de online leden. Om nog specifieker te zoeken kun je ook gebruikmaken van verschillende zoekfilters. Je kunt filteren op foto, online leden, leeftijd, burgerlijke staat, kinderen, thuiswonende kinderen, kinderwens, opleiding, postuur, haarlengte, lengte, piercings, tatoeages, muziekvoorkeur, roken, alcoholgebruik, milieubewust leven, leefwijze, land en op trefwoord. Je ziet dus dat er ontzettend veel dingen zijn waar je op kunt filteren. Daarnaast is er ook nog de mogelijkheid om op locatie te zoeken.

Heeft StedenDating.nl een app?

Helaas is er op dit moment (nog) geen app beschikbaar van StedenDating.nl.

Eindoordeel StedenDating.nl

Bij StedenDating.nl kun je je gemakkelijk inschrijven en gratis even rondsnuffelen. Om zo veel mogelijk uit je datingavontuur te halen raden we je wel aan om uiteindelijk voor een VIP-account te kiezen. Hiermee wordt het daten namelijk nog net wat makkelijker. De FotoZapper is een leuk onderdeel waarmee je eenvoudig een beeld krijgt van de verschillende leden die op het datingplatform te vinden zijn. Helaas is er (nog) geen app beschikbaar van de datingsite, maar wie weet komt die er nog. Ben jij op zoek naar een serieuze relatie of een casual date met iemand die uit de stad komt? Dan kun je zeker eens een kijkje nemen op StedenDating.nl.

StedenDating review – Datingsite Test Details

Apparaten
Talen
Opgericht in
StedenDating
5.0
Gebruiksvriendelijkheid
4.0
Actieve leden
4.0
Prijs & kwaliteit verhouding
4.0
Klantenservice
4.3 Eindoordeel

Reacties op “StedenDating review – Datingsite Test”

Geef een antwoord

Beoordeling*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

e-Matching dating
Beste datingsites:
5,0 rating
5,0 rating
4,8 rating
4,8 rating
4,8 rating
StedenDating review – Datingsite Test
4.3/5
© Copyright 2022 | Datingsitestest - De beste en populairste dating sites van Nederland en België