SmartSingles » dating site review 2023
4.5

SmartSingles » dating site review 2023

SmartSingles is een datingsite voor hoger opgeleide vrijgezellen en heeft als slogan "Daten voor slimme singles". Bij SmartSingles tref je geen uitgebreide persoonlijkheidstest aan voordat je kunt beginnen met daten. Nee, het aanmaken van een account is eenvoudig en binnen enkele minuten gedaan. De site oogt fris en is eenvoudig in gebruik en biedt diverse mogelijkheden aan om in contact te komen met andere hoog opgeleide singles.
Home » SmartSingles » dating site review 2023
Voordelen
 • SmartSingles heeft een specifieke doelgroep, namelijk vrijgezellen met een hbo- of universitair denkniveau.
 • Het inschrijven bij SmartSingles is zeer gemakkelijk en bevat geen lange vragenlijsten.
 • Je kunt helemaal zelf op zoek gaan naar potentiële matches met behulp van verschillende handige features.
 • Je kunt gratis het datingplatform uitproberen om te kijken of het bij je past.
 • SmartSingles maakt geen gebruik van geavanceerde matching.
Nadelen
 • SmartSingles maakt geen gebruik van geavanceerde matching.
 • Om echt in contact te komen met andere vrijgezellen zul je een betaald lidmaatschap aan moeten schaffen.
 • Je kunt bij de algemene informatie niet aangeven of je hbo of universiteit doet of hebt gedaan.

Laatst bijgewerkt: 28 februari 2023

Veel mensen geven de voorkeur aan een partner met hetzelfde denkniveau. Dit klinkt misschien wat kort door de bocht, maar vaak merk je toch echt dat mensen met hetzelfde opleidingsniveau sneller met elkaar klikken. Dit komt omdat je dezelfde soort gesprekken wil voeren en soms zelfs hetzelfde type interesses en hobby’s met elkaar deelt. Wanneer je iemand in de kroeg tegenkomt, zie je aan het uiterlijk niet wat voor opleidingsniveau diegene heeft gedaan. Ook op veel datingsites is dit niet het eerste wat je te weten komt. Er zijn echter bepaalde datingplatformen die focussen op het opleidingsniveau. Sommige platformen richten zich bijvoorbeeld alleen op hoger opgeleiden. Eén van dit type datingsite is SmartSingles. Op SmartSingles zijn veel hoogopgeleide vrijgezellen te vinden die op zoek zijn naar een partner met hetzelfde denkniveau. Overweeg jij je in te schrijven bij SmartSingles, maar heb je nog niet voldoende informatie verzameld? Dan helpen wij je graag op weg bij het maken van jouw keuze.

Het inschrijven bij SmartSingles

Het inschrijven bij SmartSingles is eigenlijk heel eenvoudig. Je hoeft geen eindeloze vragenlijsten in te vullen en het aanmelden is binnen een korte tijd gedaan. Om zo duidelijk mogelijk te maken hoe het inschrijven precies in zijn werk gaat, hebben we het inschrijfproces in verschillende stappen opgedeeld en deze hieronder beschreven.

Meld je GRATIS aan op SmartSingles.nl

Stap 1. Het invullen van de algemene informatie

De allereerste stap is misschien wel de meest simpele. SmartSingles vraagt je namelijk om wat algemene informatie in te vullen. Er wordt bijvoorbeeld gevraagd om je naam. Je kunt hier je eigen naam invullen, maar je kunt er ook voor kiezen om een zelfbedachte naam in te vullen. Daarna wordt er gevraagd naar een wachtwoord, je e-mailadres en kun je jouw e-mailvoorkeuren aangeven. Zo kun je meteen beslissen welk type e-mails je wel wil ontvangen en welke niet. Verder kun je nog jouw geslacht, voorkeur voor man of vrouw, postuur en woonplaats invullen. Het laatste onderdeel van deze stap is het uploaden van een foto. Dit hoef je niet gelijk te doen, want als je deze op een later moment wil uploaden is dat ook mogelijk.

Stap 2. Het verder aanvullen van jouw profiel

Bij deze stap wordt er wat dieper ingegaan op jouw persoonlijke informatie. Je kunt onder andere aangeven waar je precies naar op zoek bent. Wat voor contact wil je bijvoorbeeld leggen? Ben je op zoek naar een serieuze relatie of voel je meer voor een hechte vriendschap? Ook kun je de gewenste leeftijdscategorie aangeven waarin je graag wil dat jouw potentiële matches vallen.

Een andere categorie waarnaar wordt gevraagd is ‘kinderen’. Heb je deze al of zijn er nog wensen op dit gebied? Misschien wil jij nog graag kinderen in de toekomst en vind je het belangrijk dat jouw partner hier hetzelfde over denkt. Als laatste wordt er nog gevraagd naar jouw opleidingsniveau.

Stap 3. Begin jouw nieuwe datingavontuur

Zoals we al hebben aangegeven: het inschrijven bij SmartSingles is erg eenvoudig. Wanneer je stap 1 en 2 hebt volbracht, kun je al van start gaan met jouw nieuwe datingavontuur. Snuffel eens lekker rond op het datingplatform en kijk eens naar welke features het je allemaal biedt.

De doelgroep van SmartSingles

De doelgroep van SmartSingles bestaat vooral uit hoogopgeleide vrijgezellen die op zoek zijn naar een vaste relatie, een vrije relatie, een vriendschap, een date of een online contact. Je kunt er terecht als je heteroseksueel, homoseksueel of biseksueel bent. Wanneer je nou graag in contact wil komen met hoger opgeleiden, maar hiervoor niet tientallen stappen wil doorlopen en eindeloze vragenlijsten in wil vullen, is SmartSingles precies wat je zoekt. Je kunt op een makkelijke en vrijblijvende manier een account aanmaken en op zoek gaan naar leuke contacten.

Meld je GRATIS aan op SmartSingles.nl

De kosten van het daten via SmartSingles

SmartSingles biedt hun leden verschillende features. We gaan verderop in het artikel wat dieper in op welke features dit precies zijn. Wil je nou gratis gebruikmaken van het datingplatform? Dan kan dat, maar voor bepaalde features zul je wel moeten betalen. De features waar je voor moet betalen hebben we hieronder overzichtelijk voor je op een rijtje gezet.

 • Het zoeken van leden op bepaalde trefwoorden;
 • Zien welke andere leden een bezoek hebben gebracht aan jouw profiel;
 • Onbeperkt andere profielen beoordelen met het matchspel van SmartSingles;
 • Berichten sturen naar leden waarin je geïnteresseerd bent;
 • Het uitgebreid zoeken met behulp van meer filters;
 • Berichten lezen die andere leden naar jou hebben gestuurd.
SmartSingles – kosten betaald lidmaatschap

Je ziet dus dat je een betaald lidmaatschap nodig hebt om echt contact te kunnen leggen met andere leden. Maar wat betaal je nou voor zo’n lidmaatschap? Een betaald lidmaatschap van één maand kost €19,99, een betaald lidmaatschap van twee maanden kost €31,98 (€15,99 per maand) en een betaald lidmaatschap van vier maanden kost €47,96 (€11,99 per maand).

De features die SmartSingles hun leden biedt

Zoals beloofd gaan we wat dieper in op de verschillende features die SmartSingles je biedt. Het is bij dit datingplatform de bedoeling dat je voor een groot deel zelf op zoek gaat naar vrijgezellen waarin je geïnteresseerd bent. Dit hoef je uiteraard niet zonder hulp te doen, want SmartSingles biedt je verschillende hulpmiddelen die je kunt gebruiken bij jouw zoektocht naar een goede match. Eén van deze hulpmiddelen is de mogelijkheid om de profielen van andere leden te beoordelen. Hierbij kun je gebruikmaken van de FotoZapper. De FotoZapper toont je foto’s van leden bij jou in de buurt. Je kunt zelf op ‘ja’ of ‘nee’ klikken. Wanneer je interesse hebt in een persoon kun je op ‘ja’ klikken. Merk je dat iemand je minder aanspreekt? Klik dan op ‘nee’. Denk hier echter wel goed over na, want als je op ‘nee’ klikt krijg je het betreffende profiel ook niet meer te zien.

Een andere handige feature is het sturen van een knipoog of een berichtje. Wanneer je in een kroeg staat en iemand geeft je een knipoog, weet je gelijk dat diegene interesse in jou heeft. Door middel van deze feature kun je precies hetzelfde doen, maar dan online. Merk je dat de interesse wederzijds is? Dan kun je overgaan op het sturen van een berichtje. Deze features maken online flirten mogelijk, wat het daten nog net wat leuker en misschien zelfs spannender maakt.

En dan misschien wel de belangrijkste feature: de zoekfunctie. Je kunt verschillende criteria aanklikken die jij belangrijk vindt. Op die manier kun je specifiek zoeken en wordt het makkelijker om iemand te vinden waarin jij geïnteresseerd bent. Denk bij deze criteria bijvoorbeeld aan geslacht of leeftijd, maar ook aan specifiekere informatie zoals locatie of misschien zelfs wel postcode.

Het uitschrijven bij SmartSingles

Misschien heb jij jouw doel met behulp van SmartSingles over een tijdje bereikt. Wie weet zit jij dan met jouw nieuwe partner wijn te drinken voor het haardvuur of ben jij met jouw nieuwe vrienden lekker op vakantie. Wanneer dit het geval is, is de kans groot dat je jouw lidmaatschap bij SmartSingles niet langer nodig hebt. Je wilt je dan waarschijnlijk uitschrijven, maar hoe gaat dat precies bij dit datingplatform?

Voordat je je account verwijdert, is het verstandig om een eventueel betaald lidmaatschap eerst op te zeggen. Via het onderdeel ‘Account’ bij de instellingen kun je op de knop ‘Abonnement stoppen’ klikken. Dit betekent niet dat jouw betaald lidmaatschap gelijk wordt beëindigd. Je kunt nog gebruikmaken van de bijbehorende features totdat de periode van het lidmaatschap voorbij is. Hierna zal deze dan ook niet meer worden verlengd.

Wanneer je bovenstaande hebt gedaan, kun je met een gerust hart jouw profiel verwijderen. Hiermee is jouw datingavontuur dan ook echt afgesloten.

Alternatieven voor SmartSingles

e-Matching.nl
EliteDating.nl
Parship.nl
Match4me.nl

Eindoordeel SmartSingles

SmartSingles is een perfect datingplatform voor hoger opgeleiden die op een eenvoudige manier in contact willen komen met andere hbo’ers en academici. Je hoeft geen eindeloze vragenlijsten in te vullen en voor je het weet kun je beginnen met jouw datingavontuur. De verschillende features en handige zoekmachine maken het leuk om op zoek te gaan naar potentiële matches. Dit zul je wel zelf moeten doen, maar met behulp van de verschillende features is dit geen probleem. Al met al denken wij dat SmartSingles voor vrijgezellen met een hbo- of universitair denkniveau zeker het overwegen waard is.

SmartSingles » dating site review 2023 Details

Apparaten
Opgericht in
SmartSingles
5.0
Gebruiksvriendelijkheid
4.0
Actieve leden
5.0
Prijs & kwaliteit verhouding
4.0
Klantenservice
4.5 Eindoordeel

Geef een antwoord

Beoordeling*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

e-Matching dating
Beste datingsites:
5,0 rating
5,0 rating
4,8 rating
4,8 rating
4,8 rating
SmartSingles » dating site review 2023
4.5/5