Ben ik gay / homoseksueel? Wat zijn de kenmerken homoseksualiteit?

Home » Ben ik gay / homoseksueel? Wat zijn de kenmerken homoseksualiteit?

Laatst bijgewerkt: 23 februari 2023

Voor sommige mensen is het lastig om zijn of haar geaardheid te bepalen. Er zijn tegenwoordig dan ook veel verschillende mogelijkheden. Dit is uiteraard goed, aangezien de kans groter is dat iemand zich begrepen voelt door anderen wanneer er een benaming aan een geaardheid wordt gekoppeld. Toch kan het ook lastig zijn, aangezien het moeilijker wordt om te bepalen welke geaardheid je nou precies hebt. Misschien ben je namelijk wel gay, maar weet je het niet zeker. Wanneer je gay bent, val je op iemand van hetzelfde geslacht als die van jouzelf. Ben je dus een vrouw en val je op andere vrouwen? Dan ben je lesbisch, oftewel gay. Ben je een man en val je op andere mannen? Dan ben je homo, oftewel gay. Heb je wat hulp nodig bij het bepalen of je gay bent of niet? Dan hebben wij een eenvoudige test voor je opgesteld. Voordat je aan de test begint, geven we je echter graag nog wat meer informatie over hoe je erachter komt of je gay bent en wat de kenmerken hiervan zijn.

Ben ik homoseksueel?

Luister naar je gevoel

Je eigen gevoel zegt vaak al heel veel. Verliefdheid draait ook niet voor niets om gevoelens. Voel jij nou echt liefde voor iemand op een romantische manier, krijg je kriebels in je buik wanneer je aan diegene denkt en ben je het liefst de hele tijd bij die persoon in de buurt? Dan ben je waarschijnlijk verliefd. Je kunt op iedereen verliefd worden, of dat nou is op een man of op een vrouw. Is diegene echter van hetzelfde geslacht als dat jijzelf bent? Dan ben je gay. Dit hoeft niet te betekenen dat je daadwerkelijk alleen op mannen of vrouwen valt, want je kunt ook op allebei vallen. Toch ben je dan nog steeds gay, want je voelt je ook aangetrokken tot hetzelfde geslacht. De beste manier om erachter te komen of je gay bent of niet, is door naar je gevoel te luisteren. Voel jij je in een relatie het beste bij iemand van hetzelfde geslacht? Dan is het vaak al snel duidelijk dat je gay bent. Toch hebben sommige mensen wat meer duidelijkheid nodig. Daarom gaan we ook nog wat dieper in op verschillende andere kenmerken.


De beste gay-dating sites van dit moment


Let eens goed op je fantasieën

Veel mensen fantaseren weleens over het hebben van een relatie. Waarschijnlijk heb jij dit zelf ook al weleens gedaan. Wie kwamen daar dan in voor? Misschien is dit wel een collega of een vriend of vriendin en merk je dat je gevoelens voor diegene hebt. Het geslacht van die persoon zegt dan natuurlijk heel veel. Wanneer diegene van hetzelfde geslacht is als jijzelf, is de kans groot dat je je tot dat geslacht aangetrokken voelt en dat je dus gay bent. Het is echter geen hele duidelijke indicatie, aangezien het natuurlijk ook gewoon kan zijn dat je je interesses probeert te uit te breiden. Hoe vaker jouw fantasieën echter over iemand van hetzelfde geslacht gaan, hoe groter de kans is dat je gay bent.

Kijk naar eerdere ervaringen die je al hebt gehad

Soms kun je er ook voor kiezen om gewoon eens te experimenteren en je interesses verder te ontdekken. Misschien heb je al weleens een romantische ervaring gehad met iemand van hetzelfde geslacht. Hoe voelde dat? Smaakte dat naar meer of voelde je je er oncomfortabel bij? Dit soort ervaringen kunnen heel veel zeggen. Wanneer je je al een paar keer niet op je gemak hebt gevoeld bij iemand van het andere geslacht, maar het wel altijd heel fijn voelt met iemand van hetzelfde geslacht, kan het goed zo zijn dat je gay bent. Het is ook helemaal niet erg om eens lekker wat verschillende dingen uit te proberen. Ga eens op dates met verschillende mensen van beide geslachten. Misschien dat je daaruit al een stuk wijzer wordt.

Ontdek wie jij aantrekkelijk vindt

Voor veel mensen is aantrekkingskracht een belangrijke factor in een relatie. Het kan dan ook zo zijn dat je je helemaal niet aangetrokken voelt tot een bepaald geslacht. Misschien ben je een vrouw en krijg je het allesbehalve warm van mannen, maar voel je je wel aangetrokken tot vrouwen. Of misschien ben je een man die van een vrouw totaal niet opgewonden wordt, maar mannen wel erg aantrekkelijk vindt. Wanneer dit duidelijk is voor jezelf, is het niet moeilijk om te bepalen of je gay bent. Neem hier echter even de tijd voor, want het kan natuurlijk ook zo zijn dat je één man niet aantrekkelijk vindt als vrouw zijnde, maar je je wel heel aangetrokken voelt tot een andere man. Voor mannen geldt natuurlijk precies hetzelfde. Trek dus niet te snel conclusies en geef jezelf de tijd om te bepalen welk geslacht je nou eigenlijk aantrekkelijk vindt. Het kan ook zijn dat je beide geslachten aantrekkelijk vindt, maar wanneer je lesbisch of gay bent heb je over het algemeen vaak wel een duidelijke voorkeur.

Laat je informeren door anderen

Misschien ken je zelf wel iemand die gay is of volg je een beroemdheid of influencer die openlijk gay is en hier makkelijk over praat. Aarzel dan ook niet om deze mensen eens te benaderen en te vragen naar hun ervaringen. Wanneer je dit moeilijk vindt, kun je ook op zoek gaan naar video’s van influencers die wat meer vertellen over wat het voor hen betekent om gay te zijn. De ervaringen van anderen kunnen erg waardevol zijn wanneer je op zoek bent naar jouw eigen geaardheid. Misschien herken je je wel in de verhalen van anderen en geeft het je uiteindelijk meer duidelijkheid.

Kom je er nog steeds niet helemaal uit? Dan hebben wij speciaal voor jou een test die je kunt doen. Met deze test kun je erachter komen of je gay bent of niet aan de hand van een aantal simpele vragen. Het kost helemaal niet veel tijd en op een eenvoudige manier kun jij hiermee op zoek gaan naar wat meer duidelijkheid over jouw eigen geaardheid.


Doe de gratis online gay test

Doe onze test en vind uit of je homoseksueel bent met of gevoelens heb voor andere mannen. Begin met de test door op de knop volgende te klikken.

Geef een antwoord

Beoordeling*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

e-Matching dating
Beste datingsites:
5,0 rating
5,0 rating
4,8 rating
4,8 rating
4,8 rating