Match4me » datingsite review 2023
4.5

Match4me » datingsite review 2023

Match4me is een dating site dat zich voornamelijk richt op hoogopgeleide vrijgezellen. Ongeveer 60% van de leden is van HBO niveau en 40% van WO niveau* = Bron Match4me. Naast de tal van mogelijkheden dat Match4me biedt om je te matchen aan andere singles is er ook een dating app beschikbaar, voor zowel Android als IOS devices.
Home » Match4me » datingsite review 2023
Voordelen
 • Match4Me focust zich alleen op hoger opgeleiden.
 • Hat datingplatform is in het bezit van het Thuiswinkel Waarborg en is aangesloten bij het Keurmerk Veilig Daten.
 • Match4Me biedt je verschillende leuke features om in contact te komen met andere vrijgezellen.
 • De diensten van Match4Me worden ook aangeboden door middel van een handige app.
Nadelen
 • Het kost wat tijd om een volledig profiel op te stellen, aangezien je een heleboel informatie kwijt kunt.
 • Wanneer je echt in contact wil komen met andere leden zul je een betaald lidmaatschap aan moeten schaffen.

Laatst bijgewerkt: 28 februari 2023

Wanneer je student bent op het hbo of de universiteit, wil je waarschijnlijk een partner die ongeveer matcht met jouw denkniveau. Hetzelfde geldt voor mensen die al een hbo- of universitair diploma hebben behaald. Aan iemands uiterlijk kun je niet zien wat voor opleiding diegene doet of heeft gedaan. Een platform waarop veel mensen met een hbo- of universitair denkniveau met elkaar in contact kunnen komen kan daarom handig zijn. Wij hebben goed nieuws, want dit soort platformen bestaan. Er zijn datingplatformen die zich puur en alleen richten op hbo’ers en academici. Eén van deze datingplatformen is Match4Me. Maar hoe werkt Match4Me en wat voor vrijgezellen zijn hierop te vinden? Wij vertellen je graat wat meer over dit datingplatform, zodat jij zelf zo goed mogelijk kunt beslissen of Match4Me bij jou past.

Match4me – dating voor hoger opgeleide

Hoe schrijf je je in bij Match4Me?

Het inschrijven bij Match4Me kost wel wat tijd, maar is ook heel gemakkelijk. Naast het feit dat het eenvoudig is, is het ook heel leuk om te doen. Je kunt namelijk een zeer gedetailleerd en specifiek profiel opbouwen dat goed weergeeft wie jij bent en hoe jij in elkaar zit. We kunnen je het best uitleggen hoe het inschrijven bij Match4Me werkt aan de hand van een aantal stappen.

Stap 1. Invullen van algemene informatie

Allereerst wordt er aan je gevraagd om wat algemene informatie in te vullen. Deze informatie kan je meteen al helpen bij het vormgeven van een accuraat profiel. Ook is deze algemene informatie zeer waardevol voor de zoekfunctie. Je wil uiteraard dat andere vrijgezellen jou kunnen vinden. Er wordt bijvoorbeeld gevraagd naar je interesses en hobby’s, maar ook naar je uiterlijk en smaak op het gebied van onder andere films, series en boeken.

Stap 2. Jouw eigen omschrijving

Nadat de algemene informatie is ingevuld kun je een goede omschrijving van jezelf toevoegen. Hierin kun je werkelijk alles kwijt wat je belangrijk vindt en graag wil melden. Misschien heb je nog wel een bucketlist of staat er over een aantal jaar een wereldreis op de planning. Andere vrijgezellen kunnen jouw omschrijving lezen en kunnen hiermee gelijk zien of jouw plannen en interesses bij hen passen. Op die manier is de kans klein dat iemand waarmee je totaal geen raakvlakken hebt contact met jou opneemt.

Match4me – daten voor hoger opgeleide singles

Meld je GRATIS aan op Match4me.nl

Stap 3. Het invullen van jouw interesses

Match4Me geeft je de mogelijkheid om tien interesses aan te klikken. Hiervoor krijg je een lange lijst met verschillende categorieën. Je kunt gemakkelijk door de interesses heen met behulp van een zoekfunctie. Fiets jij graag of bak je elke week wel iets lekkers? Vind je het heerlijk om één keer in de week uit eten te gaan of kijk jij elk weekend naar sport? Je kunt het allemaal aanklikken bij dit onderdeel. Houdt er wel rekening mee dat je er maar tien kunt kiezen, dus denk wel goed na over welke interesses je het belangrijkst vindt.

Stap 4. Het uploaden van foto’s

Op Match4Me kun je maar liefst tien verschillende foto’s uploaden. Dit is niet verplicht, maar het kan wel heel waardevol zijn. Wanneer iemand een profiel tegenkomt met een foto, is het veel aantrekkelijker om aan dat profiel meer aandacht te besteden. Voeg je geen foto toe? Dan kunnen anderen totaal geen beeld vormen van jou en is de kans kleiner dat ze contact met je opnemen. Heb je dus een leuke foto? Voeg deze dan zeker toe aan jouw profiel.

Wat is de doelgroep van Match4Me?

Match4Me is een datingplatform dat zich vooral richt op hoger opgeleiden. Maar wat wordt hier nou precies mee bedoelt? Match4Me verstaat onder hoger opgeleiden hbo’ers en academici. Het is echt hun doel dat vrijgezellen van dit denkniveau elkaar kunnen ontmoeten op het datingplatform. Heb je een ander denkniveau? Dan zul je waarschijnlijk merken dat Match4Me niet het datingplatform is waar jij je het prettigst bij voelt.

Wat kost het daten via Match4Me?

Bij Match4Me kun je je gratis inschrijven. Ook kun je met een gratis lidmaatschap gebruikmaken van redelijk wat functies. Toch zijn er ook features waarvoor je moet betalen. Het gaat hierbij om de volgende features:

 • Het kunnen zien wat voor lid iemand is (volledig of gratis);
 • Het gebruikmaken van de functie Things2Share;
 • Het gebruikmaken van de messenger functie;
 • Een kijkje nemen op het zoekprofiel van andere leden;
 • Zo veel interesse berichten sturen als je wil;
 • Kijken welke leden jouw profiel bezocht hebben;
 • Het sturen van persoonlijke berichten.
Lidmaatschap kosten Match4me

Wil je nou graag gebruikmaken van bovenstaande features? Dan zul je een betaald lidmaatschap aan moeten schaffen. Match4Me bied je op dit gebied een aantal verschillende functies aan. Zo kost een betaald lidmaatschap van één maand €29,95, van drie maanden €59,85 (€19,95 per maand), van zes maanden €89,70 (€14,95 per maand) en van twaalf maanden €119,40 (€9,95 per maand). Je ziet dus duidelijk dat hoe langer je lid wordt, hoe minder je betaald per maand.

Meld je GRATIS aan op Match4me.nl

Wat zijn de features die Match4Me jou biedt?

Match4Me biedt je verschillende gave features waarmee jij gemakkelijk op zoek kunt naar een match. Om het allemaal zo overzichtelijk mogelijk te houden, hebben we hieronder een paar van de belangrijkste features voor je op een rijtje gezet.

De uitgebreide zoekfunctie van Match4me

Match4Me heeft een hele uitgebreide zoekfunctie. Je kunt een heleboel verschillende criteria aanklikken waaraan jij wil dat jouw potentiële match voldoet. Een leuke extra aan de zoekfunctie is dat je kunt zoeken via foto’s. Door het bekijken van foto’s krijg je een goed beeld van de verschillende leden die er zijn.

Match4me dating Blogs

Leden kunnen ervoor kiezen om blogs te schrijven op het datingplatform. Hierin kun je van alles kwijt en krijg je ook de mogelijkheid om verschillende interesses en andere onderwerpen te delen. Zo kun je andere leden nog net wat beter leren kennen.

Things2Share op Match4me

Met Things2Share kun je op een eenvoudige manier berichten met andere leden delen en krijg jij ook de mogelijkheid om de berichten van andere vrijgezellen te zien. Ook dit is een leuke manier om jouw potentiële matches beter te leren kennen.

Match4me Videowall

Op de Videowall kunnen leden van Match4Me verschillende YouTube-video’s delen. Je kunt bijvoorbeeld video’s delen die je mooi, grappig, leuk of ontroerend vindt.

De app van Match4me

Match4Me biedt hun diensten ook aan in een handige app. Zo kun je onderweg eenvoudig gebruikmaken van de verschillende features en in contact komen met andere leden waar je maar wil.

De Match4me dating app is beschikbaar voor Android en IOS

Meld je GRATIS aan op Match4me.nl

Hoe werkt het uitschrijven bij Match4Me?

Heb jij nou de persoon gevonden waar je naar op zoek was? Dan begrijpen we dat je je graag wil uitschrijven. Maar hoe werkt dit nou precies bij Match4Me? Het is vooral belangrijk dat je de automatische incasso stopzet, zodat je niet onnodig geld betaald elke maand. Het stopzetten van de automatische incasso doe je gemakkelijk via de instellingen van je account. Dit kan onder het kopje genaamd ‘lidmaatschap’. Je kunt je lidmaatschap op elk moment opzeggen, zodat je jouw datingprofiel niet hoeft te houden wanneer je al een partner hebt gevonden.

Alternatieven voor Match4me.nl

EliteDating.nl
Parship.nl
SmartSingles.nl
eMatching.nl

Eindoordeel Match4Me

Match4Me is een zeer uitgebreid datingplatform dat hun leden veel verschillende features biedt. Het feit dat Match4Me zich volledig focust op hoger opgeleiden, betekent dat het voor hbo’ers en academici gemakkelijk is om vrijgezellen te vinden met hetzelfde denkniveau. We kunnen er wel omheen draaien, maar het is gewoon fijn wanneer je gesprekken kunt voeren van een gelijkwaardig niveau. Match4Me maakt dit mogelijk.

Een ander voordeel is dat je jezelf helemaal neer kunt zetten zoals jij dat graag wil. Je krijgt veel mogelijkheden om aan te geven wat jij leuk en interessant vindt. Op die manier zullen vooral leden met dezelfde interesses contact met je opnemen. Je kunt uiteraard ook zelf op zoek gaan naar matches. Hiervoor biedt Match4Me een uitgebreide zoekfunctie en verschillende andere leuke manieren aan. Denk hierbij aan de Things2Share, de Videowall en de blogposts. Het feit dat ze hun diensten ook aanbieden in een app is een groot pluspunt. Al met al zouden wij Match4Me zeker aanraden aan hoger opgeleiden die op zoek zijn naar een serieuze relatie. Daten hoeft geen saai proces te zijn en Match4Me maakt dit duidelijk. Schrijf je eens gratis in en snuffel lekker rond. Op die manier kun je er gemakkelijk achter komen of Match4Me het datingplatform is dat je zoekt.

Match4me » datingsite review 2023 Details

Opgericht in
Match4me.nl
4.0
Gebruiksvriendelijkheid
4.0
Actieve leden
5.0
Prijs & kwaliteit verhouding
5.0
Klantenservice
4.5 Eindoordeel

Geef een antwoord

Beoordeling*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

e-Matching dating
Beste datingsites:
5,0 rating
5,0 rating
4,8 rating
4,8 rating
4,8 rating
Match4me » datingsite review 2023
4.5/5