De vijf beste datingapps voor 50-plussers en senioren in 2023

Home » Blogs » De vijf beste datingapps voor 50-plussers en senioren in [y]

Laatst bijgewerkt: 1 september 2023

De datingwereld wordt steeds moderner en dus zijn er ook steeds modernere opties voor 50-plussers en senioren op dit gebied. Veel datingplatformen die zich richten op deze doelgroep gaan met de tijd mee en sommigen bieden hun diensten ook al aan in de vorm van een app. Maar welke zijn nou het beste en wat past het beste bij jou? In dit artikel van de beste datingapps voor 50-plussers hopen we je te kunnen helpen bij het maken van deze keuze.

Beste datingapps voor 50-plussers in 2023

We willen even vermelden dat er nog niet van alle onderstaande datingplatformen een app beschikbaar is. Het is echter wel zo dat dit nog kan komen. Ook zijn de datingsites voor 50-plussers en ouderen zonder app zeer mobielvriendelijk, waardoor het zeker de moeite waard is om ze te benoemen en ze te overwegen. Lees verder voor de beste datingapps voor 50-plussers!

50PlusMatch –Dating voor actieve 50-plussers’

We beginnen de lijst met beste datingapps voor 50-plussers met 50PlusMatch. Datingsites 50PlusMatch is een zeer geschikt platform voor 50-plussers. Van dit platform is een app beschikbaar en deze is met zowel Android als met IOS te downloaden. Wanneer je je gaat aanmelden, word je door een aantal eenvoudige stappen geleid. Allereerst zul je wat basisinformatie over jezelf in moeten vullen. Denk hierbij aan een gebruikersnaam, e-mailadres en wachtwoord. Heb je dit gedaan? Dan moet je nog even de algemene voorwaarden en het privacy beleid accepteren.

Hierna kun je wat meer specifiekere informatie vrijgeven. Zo is het mogelijk om jouw locatie, leeftijd, een eigen omschrijving en de wensen met betrekking tot jouw potentiële matches in te vullen. Ook kun je daarna nog wat leuke foto’s uploaden, zodat andere leden een nog beter beeld van jou kunnen vormen.

Wanneer je een account hebt aangemaakt bij 50PlusMatch, zijn er verschillende functies beschikbaar. Deze functies bestaan onder andere uit het uploaden van je eigen profiel en het gebruiken van een uitgebreide zoekfunctie. Bij het zoeken naar andere leden kun je zelf aangeven in hoeverre een persoon met jou moet matchen. Is dat voor de volle 100% of ben je al tevreden als dit 50% is? Ook kun je uiteraard de profielen van andere leden bekijken.

Meld u GRATIS aan op 50PlusMatch

Een andere leuke functie van de 50PlusMatch-app is het Things2Share platform. Hierop kun je jouw gedachten delen en die van andere leden zien. Op die manier kunnen leden elkaar nog beter leren kennen. Andere functies zijn het zien wie jouw profiel leuk vindt, het beantwoorden van korte vragenlijsten van andere leden en het bekijken van een overzicht van de nieuwe leden van het platform.

Bij 50PlusMatch kun je gebruik maken van redelijk wat functies wanneer je kiest voor een gratis account. Toch haal je het meest uit je datingervaring met een premium lidmaatschap. Hieronder zijn de kosten voor een premium lidmaatschap bij 50PlusMatch te vinden:

 • Eén maand voor €29,95;
 • Drie maanden voor €59,85;
 • Zes maanden voor €89,70;
 • Twaalf maanden voor €119,40.
Voordelen 50PlusMatch
 • Een goede keuze voor zowel senioren als 50-plussers
 • Om contact te kunnen maken zijn veel mogelijkheden en functionaliteiten beschikbaar
 • Je kunt videobellen
 • Dagelijks komen er veel nieuwe leden bij en het ledenbestand is actief
Nadelen 50PlusMatch
 • De klantenservice is niet telefonisch bereikbaar.

SeniorenGeluk –Dating voor 50-plussers’

Van SeniorenGeluk is er helaas geen app beschikbaar. Gelukkig is hun datingsite wel mobielvriendelijk en kun je hem dus ook op mobiele devices gebruiken, zoals op je telefoon of op een tablet. Mede hierom bespreken we graag wat SeniorenGeluk je allemaal biedt. Dit doen we voor zowel een gratis als een premium account.

De mogelijkheden van een gratis profiel zijn uiteraard minder uitgebreid dan die van een premium account, maar dit betekent niet dat je er niks mee kan. Je kunt bijvoorbeeld zowel profielen als matches bekijken en je kunt knipogen versturen naar andere leden. Daarnaast kun je foto’s op jouw eigen profiel plaatsen en gebruik maken van de standaard zoekfunctie.

Meld u GRATIS aan op SeniorenGeluk

Ga je voor een premium account? Dan zijn de mogelijkheden wat uitgebreider. Zo kun je naast bovengenoemde functies ook gebruikmaken van de FotoZapper en berichten ontvangen, lezen en zelf verzenden. Ook kun je privé chatten met jouw matches en alle foto’s van andere leden bekijken. Verder kun je gebruik maken van een uitgebreidere zoekfunctie en heb je inzicht in de bezoekers van jouw profiel. Overweeg je een premium lidmaatschap? Dan zijn de kosten als volgt:

 • Eén maand voor €24,99;
 • Twee maanden voor €19,99 per maand;
 • Vier maanden voor €14,99 per maand.
Voordelen SeniorenGeluk
 • Overzichtelijk datingplatform voor senioren
 • Het ledenbestand is zowel actief als serieus
 • Het platform is eenvoudig in gebruik en mobielvriendelijk
Nadelen SeniorenGeluk
 • Er is (nog) geen app beschikbaar.

VijftigPlusDating – Dé datingsite voor 50 plussers

Ook van VijftigPlusDating is er helaas geen app beschikbaar, maar ook voor dit datingplatform geldt dat het mobielvriendelijk is. We behandelen dan ook graag de verschillende functies die VijftigPlusDating je biedt.

Je kunt een heleboel dingen doen op het platform. Zo kun je eigen foto’s uploaden en gebruik maken van de zoekfunctie. Er is ook een speeddatefunctie waarmee je snel en gemakkelijk met andere leden in contact kunt komen. Je kunt de profielen en foto’s van andere leden zien en bekijken wie jou leuk vindt. Ook kun je zelf andere leden liken. Uiteraard is het mogelijk om berichten te versturen en te ontvangen. Wanneer je een betaald abonnement hebt, zijn er leesbevestigingen beschikbaar en kun je dus zien of iemand jouw bericht(en) al heeft gelezen of niet. Ook kun je anoniem de profielen van andere leden bekijken. Met een betaald lidmaatschap bevindt jouw profiel zich ook hoger in de zoekresultaten.

Meld u GRATIS aan op VijftigPlusDating

Met een gratis account kun je gebruik maken van een aantal functies, maar lang niet van allemaal. Overweeg je dan ook om een premium lidmaatschap aan te schaffen? Dan zijn de kosten als volgt:

 • €29,95 voor een Premium Lite lidmaatschap van één maand lang;
 • €19,95 per maand voor een Premium Platinum lidmaatschap van drie maanden lang;
 • €14,95 per maand voor een Premium Platinum Plus lidmaatschap van zes maanden lang.
Voordelen VijftigPlusDating
 • Het datingplatform is veilig en betrouwbaar
 • Met een gratis lidmaatschap heb je al veel mogelijkheden
 • Het platform is eenvoudig in gebruik en mobielvriendelijk
Nadelen VijftigPlusDating
 • De klantenservice is niet telefonisch bereikbaar
 • Er is (nog) geen app beschikbaar.

Ourtime –Datingsite voor 50 plus

Het datingplatform Ourtime biedt zijn diensten ook aan in de vorm van een app. Wanneer je je wil inschrijven bij Ourtime, is dit zeer eenvoudig. Eerst vul je zowel je eigen geslacht in als het gewenste geslacht van jouw matches. Ook wordt er gevraagd naar jouw woonplaats en kun je jouw postcode invullen wanneer je dit wil. Verder zul je nog even je geboortedatum, voornaam, een geldig e-mailadres en een zelfgekozen wachtwoord in moeten vullen. Dan moet je nog even de algemene voorwaarden en het privacy beleid accepteren en kun je verder naar het invullen van de wat specifiekere informatie.

Met de wat specifiekere informatie kun je jouw profiel verder aanvullen. Zo kun je het gewenste contact, het aantal kinderen dat je hebt en jouw opleidingsniveau aangeven. Ook wordt er gevraagd naar je postuur, lengte, haarkleur en -stijl. Als laatste kun je nog aangeven wat jouw hobby’s en interesses zijn. Om het aanmaken van het profiel af te ronden, kun je nog een profielfoto uploaden, een profieltekst schrijven en de voorkeuren voor een match aangeven.

Meld u GRATIS aan op OurTime

Nadat je een profiel hebt aangemaakt kun je gebruik gaan maken van de app. De features die Ourtime je aanbiedt zijn het updaten van je eigen profiel, het zoeken van leden door middel van een swipelijst of het bekijken van en zoeken naar profielen en uiteindelijk het leggen van contact. Ook kun je deelnemen aan de Ourtime Events. Hierbij kun je onder andere denken aan speeddates, een wandeling of een pub quiz.

Met een gratis account kun je zeker even rondsnuffelen, maar wil je nou voor een premium lidmaatschap gaan? Dan zijn de kosten als volgt:

 • Eén maand voor €29,99;
 • Drie maanden voor €21,99 per maand;
 • Zes maanden voor €14,99 per maand.
Voordelen Ourtime
 • Er is de mogelijkheid om andere leden face-to-face te ontmoeten tijdens de Ourtime events
 • De profielen op Ourtime zijn gecontroleerd
 • Er is Klanten Service beschikbaar
 • De site is puur en alleen gericht op dating voor 50-plussers
 • Er is de mogelijkheid om te videobellen
Nadelen Ourtime
 • Voor veel belangrijke functies heb je een premium lidmaatschap nodig
 • Bij het aanmelden moet je meteen een foto uploaden.

50liefde –De grootste datingsite voor 50 plussers

Van 50liefde is er helaas ook geen app beschikbaar, maar wederom geldt dat dit datingplatform ook mobielvriendelijk is. We zullen dan ook wat dieper ingaan op de mogelijkheden die 50liefde je biedt.

Bij 50liefde.nl kun je met een gratis account gebruik maken van veel functies. Zo kun je bijvoorbeeld zien welke leden online zijn en de recente activiteiten van anderen zien in de newsfeed van het platform. Je kunt de profielen van andere leden bezoeken en hun informatie lezen. Je kunt zelfs iemands profielfoto zien en hem of haar een ‘smile’ sturen. De zoekfunctie is beschikbaar, waardoor je door middel van het invullen van verschillende zoekcriteria potentiële geschikte matches kunt vinden. Als laatste kun je ook nog jouw partnervoorstellen bekijken en een matchgame spelen, al is dit wel beperkt.

Meld u GRATIS aan op 50liefde

Wil je nou nóg meer uit het datingplatform halen? Zoals onbeperkt berichten uitwisselen, onbeperkt de matchgame spelen, de onzichtbare modus inschakelen, profielbezoekers bekijken, uitgebreid zoeken, ongewenste leden blokkeren en VIP credits versturen? Dan zijn er ook premium lidmaatschappen beschikbaar. Wil je er één aanschaffen? Dan zijn de kosten als volgt:

 • Eén maand voor €29,99;
 • Drie maanden voor €74,97;
 • Zes maanden voor €107,94.
Voordelen 50liefde
 • Bij 50liefde zijn leuke extra functies beschikbaar, zoals ‘matchgame’ en ‘chatbox’
 • Er is een goede klantenservice beschikbaar die je passend advies geeft
 • Bij het duurste pakket biedt 50liefde je een 100% contactgarantie
Nadelen 50liefde
 • 50liefde is niet zo groot als hun concurrenten (al beweren ze zelf van wél), wat betekent dat ze een wat kleiner ledenbestand hebben.
 • Op internet zijn diverse slechte ervaringen met dit datingplatform te vinden, al was onze ervaring positief
 • Er is (nog) geen app beschikbaar.

Conclusie van De Beste Datingapps voor 50-plussers in 2023

Als 50-plusser kan het vinden van een nieuwe liefde of vriend(in) soms lastig zijn. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel datingapps speciaal gericht op deze doelgroep. Wij hebben de vijf beste datingapps voor 50-plussers - 50PlusMatch, SeniorenGeluk, VijftigPlusDating, OurTime en 50liefde - voor je vergeleken en hieruit is gebleken dat alle vijf goede opties zijn voor het vinden van liefde en vriendschap op latere leeftijd.

De datingapps hebben allemaal verschillende functies, zoals de mogelijkheid om matches te zoeken op basis van interesses, locatie en persoonlijkheid. Ook bieden ze allemaal een veilige omgeving aan om te daten. Het is wel aan te raden om de verschillende tarieven te vergelijken voordat je een keuze maakt.

Bij het online daten is het belangrijk om veiligheidsmaatregelen te nemen. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om geen persoonlijke informatie te delen en altijd af te spreken op een openbare plek. Door voorzichtig te zijn en bewust te daten, kan het vinden van liefde via deze beste datingapps voor 50-plussers een succes worden.

Kortom, als 50-plusser is er keuze genoeg aan datingapps om een nieuwe liefde of vriend(in) te vinden. Vergelijk de beste datingapps voor 50-plussers en ga op zoek naar een match die bij jou past.

De beste dating apps voor ouderen FAQ

De beste dating apps voor 50-plussers en senioren zijn:
 1. 50PlusMatch - 'Dating voor actieve 50-plussers'
 2. SeniorenGeluk - 'Dating voor senioren'
 3. VijftigPlusDating - 'Dé datingsite voor 50 plussers'
 4. Ourtime - 'Datingsite voor 50 plus'
 5. 50liefde - 'De datingsite voor ouderen'
Niet alle 50-plus datingsites hebben een mobiele app. Wel zijn de sites die wij hier hebben genoemd mobiel vriendelijk. Dat houdt u dat u deze dating sites op u smartphone kunt gebruiken en ze voor mobiele apparaten zijn geoptimaliseerd.
Als u zich op de computer heeft aangemeld op bijvoorbeeld 50PlusMatch, kunt u zich met dezelfde login gegevens ook aanmelding op de mobiele app van 50PlusMatch. Andersom geldt dat natuurlijk ook. Heeft u zich op de mobiele dating app van Seniorengeluk aangemeld, kunt u met dezelfde gegevens ook inloggen op de website van Seniorengeluk op de computer.

Geef een reactie

Beoordeling*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Parship dating
blank
Beste datingsites:
5,0 rating
5,0 rating
4,8 rating
4,8 rating
4,8 rating