5 Datingapps die je Niet Mag Missen in 2023– Liefde voor Iedereen!

Home » Blogs » 5 Datingapps die je Niet Mag Missen in 2023– Liefde voor Iedereen!

Laatst bijgewerkt: 3 mei 2023

Welkom bij ons artikel over de beste top 5 datingapps! Datingapps zijn niet meer weg te denken uit de datingwereld. Waar voorheen veel singles hun datingavontuur aangingen via datingsites, kiezen nu steeds meer singles voor de bijbehorende datingapp. Apps maken daten nu eenmaal makkelijker en ze geven je de mogelijkheid om te daten waar je maar wil. Zit je in het openbaar vervoer? Dan kun je gemakkelijk de datingapp erbij pakken op je telefoon. Zit je te wachten voor een afspraak? Dan geldt uiteraard hetzelfde.

Misschien wel de meest bekende app is die van Tinder die bij ons buiten de beste top 5 datingapps valt. Het feit dat zoveel mensen deze app kennen en gebruiken, maakt het de meest populaire datingapp van de wereld. Misschien wel het grootste voordeel van Tinder is dat je op zoek kunt naar mensen bij jou in de buurt. Door aan te geven hoe ver de potentiële matches zich van je vandaan mogen bevinden, kan Tinder filteren in hun leden en jou de beste matches op dit gebied presenteren. Tinder heeft een enorm ledenbestand, waardoor de kans groot is dat er voor jou iemand tussen zit.

Weinig datingapps hebben helemaal geen nadelen en ook bij Tinder is dit het geval. Een nadeel is bijvoorbeeld dat Tinder eigenlijk één grote vleeskeuring is. Je beoordeelt mensen namelijk op hun uiterlijk en krijgt deze vaak als eerste te zien. De leden van Tinder zijn dan ook vaak niet uit op een serieuze relatie. Meestal gaat het om een casual date of een spannend avontuurtje.

Uiteraard is Tinder niet het enige datingplatform met een app. Veel andere datingplatformen bieden hun diensten en features ook aan in de vorm van een mobiele app. Door alle verschillende opties kan het soms moeilijk zijn om te kiezen en mede hierom hebben wij voor jou de beste 5 datingapps op een rijtje gezet. Wie weet zit er wat voor jou tussen.

EliteDating –Daten voor serieuze singles

We beginnen de Top 5 beste Datingapps me EliteDating. Met de EliteDating app kun je in contact komen met hoger opgeleiden. Hieronder worden hbo’ers en academici verstaan. Je zult ook zelf een hbo’er of academicus moeten zijn om lid te worden bij EliteDating. Wanneer je lid wil worden, kun je de app downloaden via Google Play (Android) of de App Store (IOS). Daarna kun je een account aanmaken. Hierbij moet je wat basisinformatie invullen, je voorkeurstaal aangeven, je profiel aanvullen en een vragenlijst invullen. Het invullen van de vragenlijst kan even duren, maar het is wel heel waardevol, aangezien op de antwoorden die je bij deze vragenlijst geeft de matches worden gebaseerd.

Wanneer je bent aangemeld bij EliteDating, worden vier functies of pagina’s op de app aangeboden. De eerste is ‘Singles’. Op deze pagina kun je nieuwe profielen ontdekken. Ook vind je hier suggesties, de likes die jij hebt gegeven en ontvangen en je kunt de mensen die jouw profiel hebben bezocht bekijken. Ook is er de pagina genaamd ‘Kismet’. Via deze pagina krijg je elke dag één wildcard profiel te zien. Dit is een profiel dat op basis van de vragenlijst misschien niet helemaal bij je past, maar waarvan EliteDating toch denkt dat er potentie in zit. De volgende pagina is ‘Berichten’. Hier vind je niet alleen de berichten die je hebt ontvangen en verzonden, maar ook de likes en de kismet matches. Als laatste is er nog de pagina ‘Profiel’, waar je je profielinstellingen vindt en ook je profiel aan kunt vullen.

Meld u GRATIS aan op EliteDating.nl

Als het aankomt op de kosten van het daten via EliteDating, is het zo dat je gratis het platform uit kunt proberen. Wil je echter zo veel mogelijk uit de app halen, dan raden we je een premium lidmaatschap aan. De kosten hiervoor luiden als volgt:

 • Drie maanden voor €59,90 per maand;
 • Zes maanden voor €29,90 per maand;
 • Twaalf maanden voor €24,90 per maand.
Voordelen
 • Het is voor hoger opgeleiden eenvoudig om elkaar te ontmoeten.
 • Je wordt met andere leden gematcht door middel van een wetenschappelijke persoonlijkheidstest.
 • Het is een betrouwbare en veilige datingapp.
 • Je kunt de app van EliteDating gratis uitproberen.
Nadelen
 • Je hebt een betaald lidmaatschap nodig om gebruikt te kunnen maken van alle functies van de app.

Top 5 Datingapps: e-Matching –Dating voor hoger opgeleiden

Ook e-Matching is een datingplatform voor hoger opgeleiden. De app is zowel voor Android als voor IOS beschikbaar. Wil je je inschrijven? Dan gaat dat door middel van vier overzichtelijke stappen. Allereerst zul je wat basisinformatie in moeten vullen. Bij deze stap krijg je ook de mogelijkheid om gebruik te maken van een gratis kennismakingsactie, waarbij drie contacten worden gegarandeerd. De tweede stap bestaat uit het invullen van jouw zoekprofiel. Naar wat voor type persoon ben je op zoek en wat zijn jouw wensen? Stap drie heeft betrekking op het opstellen van jouw eigen profiel. Hierbij wordt gevraagd naar wat praktische informatie, hobby’s, interesses en voorkeuren. De laatste stap bestaat uit het uploaden van foto’s. Hierbij kun je gelijk aangeven of deze zichtbaar mogen zijn voor iedereen of voor een beperktere groep.

Meld u GRATIS aan op e-Matching

Nadat je een account hebt aangemaakt, kun je gebruik gaan maken van de functies die de app je biedt. De functies bestaan uit het zoeken naar andere leden, een mailbox met alle berichten, het direct zoeken naar profielen van andere leden, informatie over het speeddaten, het aanpassen van jouw profiel, een second opinion waarbij je advies en hulp kunt krijgen bij het daten, het inzien van je lidmaatschap, verschillende lijsten met overzichten en daarnaast ook nog service.

Je kunt de app van e-Matching gratis gebruiken, maar ook hierbij geldt dat je meer hebt aan een premium lidmaatschap. Hieronder zijn de kosten voor zo’n premium lidmaatschap te vinden.

 • Eén maand voor €19,95;
 • Drie maanden voor €49,95;
 • Zes maanden voor €79,95;
 • Negen maanden voor €99,95.
Voordelen
 • Je kunt gemakkelijk contact leggen met andere hoger opgeleiden.
 • De datingapp is gratis uit te proberen.
 • Je kunt je snel en gemakkelijk inschrijven.
 • e-Matching is in het bezit van het Thuiswinkel Waarborg en is aangesloten bij het Keurmerk Veilig Daten.
Nadelen
 • Het platform is alleen bedoeld voor hbo’ers en academici.
 • Een betaald lidmaatschap is nodig voor het contact leggen met meer dan drie leden.

Top 5 Datingapps: Lexa – Daten met singles

Lexa is een datingplatform waarbij iedereen ouder dan 18 jaar oud zich kan aanmelden. Wanneer je dit wil doen, zul je door een eenvoudige inschrijfprocedure worden geleid. Allereerst wordt er gevraagd naar wat basisinformatie. Hierbij kun je denken aan jouw woonplaats (en eventueel je postcode), jouw eigen geslacht en voorkeursgeslacht van eventuele matches, geboortedatum, gebruikersnaam, e-mailadres en een zelfgekozen wachtwoord. Daarna zul je nog even moeten bevestigen dat je 18 jaar of ouder bent en moet je de algemene voorwaarden accepteren. Wanneer je dit hebt gedaan kun je jouw e-mailvoorkeuren aangeven en ga je alweer door naar het volgende onderdeel.

Het volgende onderdeel bestaat uit een vragenlijst met wat specifiekere informatie. Denk hierbij aan jouw opleidingsniveau, postuur en het aantal kinderen dat je hebt. Als laatste kun je nog een foto uploaden en daarna ben je aangemeld bij Lexa.

Met de dating app van Lexa kun je verschillende dingen doen. Zo kun je dagelijks 100 profielen van andere leden beoordelen, eenvoudig zoeken naar profielen, gebruik maken van een virtuele Lexa coach die jou helpt bij het zoeken naar matches, berichten ontvangen en versturen en jouw profiel en account bijwerken.

Wacht niet langer en meld je dan direct voor Lexa aan

Met een gratis account kun je zeker de Lexa app eens uitproberen, maar voor bepaalde features zul je een premium lidmaatschap aan moeten schaffen. De kosten van een premium lidmaatschap zien er als volgt uit:

 • Eén maand voor €24,99;
 • Drie maanden voor €16,99 per maand;
 • Zes maanden voor €9,99 per maand.
Voordelen
 • Lexa is in het bezit van een groot ledenbestand.
 • De datingapp heeft een uitgebreide zoekfunctie.
 • Het inschrijven bij Lexa is eenvoudig.
 • De Lexa dating app is zeer gebruiksvriendelijk.
 • Lexa is aangesloten bij het Keurmerk Veilig Daten en is in het bezit van het Thuiswinkel Waarborg.
Nadelen
 • -

Top 5 Datingapps: Parship –Parship voor serieuze relaties

Parship richt zich ook voornamelijk op hoger opgeleiden. Ben je hbo’er of academicus? Dan kun je dit datingplatform eens overwegen. Wil je je inschrijven? Dan kan dit eenvoudig. Eerst moet je wat basisgegevens invullen, zoals een e-mailadres, de regio waarin je woont en een wachtwoord. Daarna word je doorgeleid naar een wetenschappelijke vragenlijst. De antwoorden die je op de vragen geeft worden gebruikt bij het matchen van jou met andere leden. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer twintig minuten en daarna kun je starten met het daten.

De app biedt je verschillende functies. Zo krijg je op de startpagina de ‘Partnervoorstellen’ te zien. Deze voorstellen zijn gebaseerd op jouw profielgegevens en de antwoorden die je hebt ingevuld bij de vragenlijst. Via ‘Profielpagina’ kun je naar de profielpagina’s van andere leden gaan. Hier vind je informatie over de betreffende persoon en kun je zien in welke mate je met elkaar matcht. Bij ‘Berichten’ kun je verschillende type berichten naar andere leden sturen en kun je uiteraard ook berichten ontvangen. Berichten die je kunt sturen zijn ijsbrekers, Fun Matches of Glimlachen. Ook kun je foto’s delen en een eigen reactie of bericht typen. Als laatste kun je bij ‘Bezoekers en favorieten’ jouw profielbezoekers inzien en profielen opslaan die jij leuk vindt, oftewel jouw favorieten.

Meld u GRATIS aan op Parship.nl

Je kunt Parship gratis uitproberen, maar ook hierbij geldt dat je meer kunt halen uit een premium account. Dit zijn de kosten voor een premium lidmaatschap bij Parship:

 • Zes maanden voor €19,95 per maand;
 • Twaalf maanden voor €14,95 per maand;
 • Vierentwintig maanden voor €12,45 per maand.
Voordelen
 • Parship matcht op basis van een wetenschappelijke vragenlijst.
 • Parship heeft een uitstekende klantenservice.
 • De dating app is functioneel en gebruiksvriendelijk.
 • De Lexa dating app is zeer gebruiksvriendelijk.
 • Parship is aangesloten bij het Keurmerk Veilig Daten en is in het bezit van het Thuiswinkel Waarborg.
Nadelen
 • Je hebt een betaald lidmaatschap nodig om berichten te kunnen sturen naar andere leden.

Be2 –Ontmoet singles die serieus op zoek zijn

We sluiten deze lijst met Top 5 Datingapps af bij Be2. Datingsite Be2 is bedoeld voor singles die op zoek zijn naar een serieuze relatie. Wanneer je je in wil schrijven bij dit datingplatform bestaat de eerste stap uit het invullen van een e-mailadres en een wachtwoord. Daarna vul je een persoonlijkheidstest in, zodat er een beeld kan worden geschetst van jou als persoon. Dit zal worden gebruikt om de best mogelijke matches voor jou te kunnen vinden. Daarna kun je jouw profiel aanvullen met wat basisinformatie en een foto uploaden.

Heb je een account aangemaakt? Dan kun je de app gaan gebruiken. Verschillende features die de app je biedt zijn dagelijkse contactsuggesties, het swipen tussen profielen, het sturen en ontvangen van berichten en sinds een tijdje ook videobellen.

Klik HIER om een gratis account aan te maken.

Je kunt een gratis account aanmaken, maar met een premium lidmaatschap heb je meer mogelijkheden. De kosten voor een premiumlidmaatschap zijn hieronder te vinden.

 • Drie maanden voor €49,90 per maand.
 • Zes maanden voor €29,90 per maand.
 • Twaalf maanden voor €24,90 per maand.
Voordelen
 • Be2 presenteert leden die echt bij je passen door middel van een persoonlijkheidstest.
 • Je hebt veel mogelijkheden om jouw profiel uniek en aantrekkelijk te maken.
 • De app is gebruiksvriendelijk, overzichtelijk en eenvoudig in gebruik
Nadelen
 • De kosten van het daten via Be2 zijn redelijk hoog.

Beste dating apps van dit moment FAQ

De beste dating apps van dit moment zijn:
 1. EliteDating - 'Daten voor serieuze singles'
 2. e-Matching - 'Dating voor hoger opgeleiden'
 3. Lexa - 'Daten met singles'
 4. Parship - 'Parship voor serieuze relaties'
 5. Be2 - 'Ontmoet singles die serieus op zoek zijn'

Geef een reactie

Beoordeling*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Parship dating
blank
Beste datingsites:
5,0 rating
5,0 rating
4,8 rating
4,8 rating
4,8 rating