Dit zijn de beste datingsites voor 50-plussers en senioren in [y

Home » Blogs » Dit zijn de beste datingsites voor 50-plussers en senioren in [y

Laatst bijgewerkt: 3 mei 2023

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een online datingavontuur aan te gaan. Wanneer de vraag naar datingsites groeit, wordt het aanbod ook groter. Niet voor niets komen er dan ook steeds meer verschillende mogelijkheden bij. Dit kan een groot voordeel zijn, aangezien je op zoek kunt gaan naar de best passende datingsite. Toch kan het er ook voor zorgen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Hierom vertellen we je graag meer over verschillende beste datingsites voor 50-plussers, zodat jij alvast een beter overzicht hebt van een aantal datingplatformen die er zijn. Ook vertellen we je de voor- en nadelen van elke datingsite, zodat jouw keuze voor een datingplatform een stuk eenvoudiger kan worden gemaakt.

VijftigPlusDating.nl - De 50 plus datingsite

We beginnen de beste datingsites voor 50-plussers met VijftigPlusDating. Dit is een moderne datingsite die zich richt op het daten voor 50-plussers. Ze focussen zich puur en alleen op mensen boven de vijftig jaar oud, waardoor het precies is ingericht op de wensen en behoeften van 50-plussers. VijftigPlusDating onderscheidt zich van andere datingsites door verschillende functies die ze aanbieden. Denk hierbij aan de functie ‘Speeddate’. Met deze functie kun je in een korte tijd veel verschillende mensen leren kennen.

Voordelen
 • Een betaald abonnement is niet verplicht, waardoor je gratis gebruik kunt maken van verschillende features.
 • VijftigPlusDating biedt uitgebreide zoekfilters waarmee je mensen kunt ontmoeten die bij jou passen.
Nadelen
 • VijftigPlusDating is niet zo bekend als veel andere datingplatformen en hebben dus een minder groot ledenbestand dan sommige andere opties.
 • Er is geen app beschikbaar van VijftigPlusDating.

SeniorenGeluk – daten voor senioren

De volgende site in onze beste datingsites voor 50-plussers is Seniorengeluk. Ben je op zoek naar iets serieus en wil je een betekenisvolle relatie? Dan kun je zeker terecht bij SeniorenGeluk. De site brengt leuke features en mogelijkheden met zich mee. Zo kun je foto’s plaatsen op de ‘FotoZapper’ en kun je online ‘flirts’ versturen naar mensen waarin je geïnteresseerd bent. Ook kun je je helemaal gratis inschrijven. Met een gratis account heb je meteen toegang tot alle gecontroleerde profielen die te vinden zijn op SeniorenGeluk. Je kunt jouw zoektocht naar de ware liefde helemaal zelf aangaan, want SeniorenGeluk maakt geen gebruik van matching.

Voordelen
 • Overzichtelijke datingsite voor Senioren
 • Eenvoudig in gebruik
 • Actief en serieus ledenbestand
Nadelen
 • Voor de hippe 50-plusser is het ontbreken van een dating app een gemis

50plusMatch.nl - Beste datingsite voor 50-plussers

We vervolgens de beste datingsites voor 50-plussers met 50plusMatch Dit is één van de meest bekende datingsites voor ouderen. Het platform is in het bezit van een groot ledenbestand met een goede verhouding tussen mannen en vrouwen. Je op een snelle en makkelijke manier een profiel aanmaken. Ook kun je eenvoudig reageren op de andere leden van het datingplatform. 50plusMatch bevat een prikbord waarop je leuke oproepen kunt vinden. Bij deze oproepen kun je denken aan oproepen voor evenementen of voor leuke uitjes waar je deel aan kunt nemen. Op het prikbord kun je ook op een gemakkelijke manier een leuk gesprek beginnen over iets waarin jij geïnteresseerd bent. Dit is een leuke manier om erachter te komen wie jouw interesses delen.

Voordelen
 • 50plusMatch bied je de mogelijkheid om met andere leden te videochatten, zodat je ze op een persoonlijke manier kunt leren kennen.
 • Het ledenbestand bevat veel 50-plussers die op zoek zijn naar een serieuze relatie.
 • Het 'Things to share-prikbord' is populair en wordt door veel leden gebruikt.
 • Het datingplatform is zeer geschikt voor 'actieve' 50-plussers die op zoek zijn naar een nieuwe liefde.
 • Alle profielen worden handmatig gecontroleerd, wat 50plusMatch een betrouwbaar en veilig datingplatform maakt.
Nadelen
 • Klantenservice beperkt bereikbaar

Ourtime.nl - Datingsite voor 50 plus

Ourtime is van dezelfde makers als Lexa en dezelfde succesformule is dan ook toegepast bij het ontwikkelen van deze datingsite voor 50-plussers. Het doel is om senioren te helpen aan een nieuwe, leuke partner. Ben je op zoek naar een single die ouder is dan vijftig jaar? Dan kun je dit doen op één van de populairste datingsites van Nederland, genaamd Ourtime.

Voordelen
 • Ourtime is ontwikkeld door de makers van Lexa, waardoor dezelfde succesformule kon worden gebruikt.
 • Ourtime organiseert events waarbij 50-plussers elkaar in het echt kunnen ontmoeten en kunnen leren kennen.
 • Het is de populairste datingsites voor 50-plussers in Nederland.
Nadelen
 • Het kan zijn dat de inschrijfmail in de spambox terechtkomt, waardoor je dit goed in de gaten moet houden bij je inschrijving.

50liefde.nl - 50 plus datingsite

Hoewel 50liefde.nl nog maar één jaar bestaat, zijn er elke dag maar liefst meer dan dertig nieuwe aanmeldingen. Elk profiel op 50liefde.nl worden handmatig gecontroleerd, zodat het een veilig en betrouwbaar datingplatform is. Je krijgt de mogelijkheid om te chatten en je kunt jouw favoriete profielen opslaan. Daarnaast kun je ook nog eens flirten met andere gebruikers. 50liefde.nl belooft een kans van 33% op het vinden van een geschikte partner waarmee je de rest van je leven kunt delen.

Voordelen
 • Het ledenbestand van 50liefde.nl groeit snel met dagelijks meer dan dertig nieuwe aanmeldingen.
 • Eén op de drie leden vindt een nieuwe partner.
 • Alle profielen worden handmatig gecontroleerd, wat in een veilig en betrouwbaar datingplatform resulteert.
Nadelen
 • De klantenservice is lastig bereikbaar, wat onhandig kan zijn op momenten dat je problemen ervaart of vragen hebt.

Lexa dating site

Veel mensen zullen bekend zijn met de datingsite genaamd Lexa. Het is een bekende optie die door veel 50-plussers wordt gebruikt. De overzichtelijkheid van de site maakt het makkelijk in gebruik en zorgt voor een fijne ervaring. Lexa bied je daarnaast ook nog eens duidelijke functies en is het in het bezit van het Keurmerk Veilig Daten. Niet voor niets is Lexa dan ook zeker aan te raden voor 50-plussers. Houdt er echter wel rekening mee dat Lexa zich niet puur en alleen richt op mensen boven de vijftig. Ook jongeren zijn namelijk op dit datingplatform te vinden.

Voordelen
 • Lexa is een betrouwbare datingsite die al decennialang actief is.
 • Het datingplatform heeft veel leden, waarvan een groot deel 50-plus is.
 • Het is de grootste datingsite van Nederland dat een groot ledenbestand met zich meebrengt.
 • Lexa is in het bezit van het Keurmerk Veilig Daten.
Nadelen
 • Lexa focust zich niet puur en alleen op 50-plussers, waardoor je ook veel mensen tegen zult komen die voor jou net wat te jong zijn.

Een aantal datingtips voor 50-plussers

Het kan zeker spannend zijn om een nieuw datingavontuur aan te gaan. Om ervoor te zorgen dat jij zo goed mogelijk voorbereid bent, hebben wij een aantal datingtips voor 50-plussers voor je op een rijtje gezet.

Stel van tevoren duidelijke doelen op

Wat wil je bereiken? Ben je op zoek naar een nieuwe liefde waarmee je de rest van je leven kunt delen? Of hecht je meer waarde aan het vinden van een goede vriendschap? Het is belangrijk dat je dit goed weet voordat je aan een nieuw datingavontuur begint. Zo heb je een duidelijk doel en is het gemakkelijker om te vinden waar je naar op zoek bent.

Probeer niet te perfectionistisch te zijn

Houdt er rekening mee dat dé perfecte partner waarschijnlijk niet bestaat. Wees dan ook niet te perfectionistisch en keur iemand niet meteen af wanneer een klein aspect je niet bevalt. Wanneer je open staat voor mensen en niet te kritisch bent, is de kans een stuk groter dat jij een leuke nieuwe relatie of vriendschap vindt.

Stap eens uit je comfortzone

We snappen dat daten spannend is. Probeer toch nog eens extra uit je comfortzone te stappen en probeer nieuwe dingen te doen. Neem deel aan vrijgezellenactiviteiten en stap op nieuwe mensen af. Op die manier leer je meer mensen kennen en vergroot je de kans op leuke nieuwe contacten en misschien zelfs op het vinden van jouw ware liefde.

Loop niet te hart van stapel

Daten kan vermoeiend zijn. Om het leuk te houden is het belangrijk dat je af en toe even je rust neemt. Wordt het allemaal wat te veel en merk je dat het daten minder leuk wordt? Neem dan even een pauze en hervat het daten wanneer je er weer klaar voor bent.

En dan het allerbelangrijkste: heb plezier!

Je date niet omdat het moet, maar omdat je het leuk vindt. Geniet van het feit dat je nieuwe mensen leert kennen en dat je misschien wel jouw nieuwe liefde gaat vinden. Hoe mooi is het als je in een nieuwe relatie zit en terug kunt kijken op een fantastisch datingavontuur waarmee je jouw doel hebt behaald?

Conclusie: Beste datingsites voor 50-plussers

Er zijn ontzettend veel verschillende opties als het aankomt op datingsites. De kans is groot dat er voor jou een goede optie tussen zit, maar hier zul je wel wat research voor moeten doen. Wij hopen in ieder geval dat we je met dit artikel wat op weg hebben geholpen en je een beter overzicht hebben gegeven van een aantal verschillende datingplatformen die er zijn.

Gemiddelde beoordeling:(average: 5 out of 5. Total: 1)

Reacties op “Dit zijn de beste datingsites voor 50-plussers en senioren in [y”

Geef een reactie

Beoordeling*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Parship dating
blank
Beste datingsites:
5,0 rating
5,0 rating
4,8 rating
4,8 rating
4,8 rating