Terug op de datingmarkt: hoe pak je dat aan?

Laatst bijgewerkt: 7 maart 2024

Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat een relatie uitgaat. Soms is dat niet leuk en heb je even de tijd nodig om over je gebroken hart heen te komen. Toch zul je op een gegeven moment weer behoefte hebben aan een relatie. Maar hoe pak je dit aan? Hoe kom je weer terug op de datingmarkt? Je datingprofielen zijn waarschijnlijk alweer opgezegd en ook het daten zelf heb je misschien al een hele tijd niet meer gedaan. Hoe gaat dit in zijn werk? Wij helpen je hier graag bij en hebben daarom een aantal belangrijke dingen die komen kijken bij het terugkomen op de datingmarkt voor je op een rijtje gezet.

Terug op de datingmarkt: Bedenk waarom je weer wil gaan daten

Niet iedereen is meteen na het beëindigen van een relatie weer klaar voor een nieuwe relatie. Geef jezelf de tijd om over de relatiebreuk te komen en ga niet te snel weer daten. Wanneer je merkt dat je er klaar voor bent, kun je op zoek gaan naar een leuke match waarmee je op date kunt gaan. Je kunt zelf het best aanvoelen of je hier weer behoefte aan hebt. Voor iedereen is dit anders, dus bepaal echt zelf of je de datingmarkt weer op wil gaan of niet.

Terug op de datingmarkt

Terug op de datingmarkt: Bepaal waar je naar op zoek bent

Wanneer je ervoor hebt gekozen om weer te gaan daten, is het verstandig om te bepalen waar je naar op zoek bent. Wil je echt weer gaan daten en ben je op zoek naar een vaste relatie? Of wil je meerdere mensen leren kennen en heb je geen behoefte aan een serieuze relatie? Het is belangrijk dat je dit bepaalt, aangezien je dan beter voor een datingsite kunt kiezen. Ook kun je anderen duidelijk maken waar jouw behoeften liggen en is het daardoor eenvoudiger om iemand te vinden die hetzelfde zoekt als jij.

Ga op zoek naar een goede datingsite

Terug op de datingmarkt

Er zijn een heleboel verschillende datingsites die ook weer andere dingen aanbieden. De ene focust zich voornamelijk op avontuurtjes en casual contacten, terwijl andere datingsites zich echt focussen op serieuze relaties. Mede hierom is het dus belangrijk dat je van tevoren bepaalt waar je naar op zoek bent. Ben je op zoek naar een casual date? Dan moet je je niet aanmelden op een site waar mensen op zitten die graag een serieuze relatie aan willen gaan.

We hebben hieronder een aantal opties voor je op een rijtje gezet en onderscheidt gemaakt tussen sites die zich focussen op casual dating en sites die zich focussen op het vinden van een serieuze relatie.

Datingsites voor het vinden van een vaste relatie

Je kunt het beste verschillende datingsites met elkaar vergelijken. Ook wanneer je hebt bepaald waar je naar op zoek bent, zijn er namelijk nog steeds meerdere mogelijkheden. Lees onze reviews en kijk eens rond op de verschillende sites. Door datingsites met elkaar te vergelijken en op zoek te gaan naar de optie die het best bij jou past, zorg je ervoor dat je op een fijne manier jouw nieuwe datingavontuur kunt aangaan.

Wees jezelf en stel je open

Stel jezelf ook open voor anderen, want wanneer je iedereen meteen afwijst heeft het daten geen nut. Merk je dat je het moeilijk vindt om je open te stellen? Ga dan na of je wel klaar bent om te daten. Soms hebben mensen de neiging om zich op een datingsite anders voor te doen dan dat ze in het echt zijn. Doe dit niet, want het is helemaal niet nodig. Maak een eerlijk profiel aan en doe je niet voor als iemand anders. Je wilt immers op zoek gaan naar iemand die jou leuk vindt voor wie je bent. Wanneer je een profiel op een datingsite opstelt, zijn een aantal dingen belangrijk. We hebben een aantal van deze dingen op een rijtje gezet, zodat je weet waar je rekening mee moet houden.

Terug op de datingmarkt

Terug op de datingmarkt: Kies een goede profielfoto

Een mooie en duidelijke foto is erg belangrijk voor een datingprofiel. Aangezien mensen eerst vooral kijken naar de foto, is het verstandig om een foto te kiezen waar je gezicht goed op te zien is. Een foto waarop je van een afstand te zien is, spreekt mensen die jou niet kennen ook minder aan. De meeste mensen willen namelijk graag eerst een beeld bij je kunnen vormen, voordat ze contact met je opnemen. Ga op zoek naar een scherpe foto die je zelf mooi vindt en waar je goed op te zien bent. Het kan zeker ook een actiefoto zijn, maar daarbij is het wel fijn als je gezicht erop te zien is.

Schrijf een duidelijke en aantrekkelijke profiel tekst

Terug op de datingmarkt

Wanneer iemand jouw foto leuk vindt en doorklikt naar je profiel, is het wel zo fijn als er ook een tekst bij staat die beschrijft wie je bent en waar je van houdt. Schrijf geen saaie tekst, want dat spreekt mensen niet aan. Zorg ervoor dat jouw karakter goed naar voren komt en dat je ook wat vertelt over je interesses. Heb je humor? Gebruik dit dan zeker ook. Mensen zien dan meteen dat ze met je kunnen lachen en dat is voor veel mensen een aantrekkelijke eigenschap. Je hoeft zeker niet alles te vertellen in de tekst op je profiel, want het is ook leuk om wat dingen mysterieus te houden. Mensen moeten natuurlijk wel nieuwsgierig blijven, wat de kans ook weer groter maakt dat ze contact met je opnemen.

Wees eerlijk op je profiel

Zeker wanneer je op zoek bent naar een serieuze relatie, heeft het geen zin om leugens te vertellen. Je wilt dat iemand jou leuk vindt om wie je bent. Gebruik in de tekst op je profiel dan ook gewoon jouw eigen informatie en ga niet doen alsof je iemand anders bent. Dit is voor zowel jezelf als voor anderen namelijk niet eerlijk. Wanneer je iemand aanspreekt met jouw tekst en met diegene afspreekt, komt die persoon er uiteindelijk toch wel achter dat wat je hebt verteld niet waar is. Vertel dus gewoon over jezelf en gebruik alleen informatie die waar is.

Schrijf een positieve beschrijving over jezelf

Je wilt mensen natuurlijk wel aantrekken en daardoor is het verstandig om een positieve beschrijving over jezelf te gebruiken. Je kunt wel al jouw negatieve dingen erin zetten, maar dat trekt mensen niet echt aan. Vertel bijvoorbeeld over wat jou interesseert en welke hobby’s je hebt. Bedenk wat andere mensen leuk aan jou kunnen vinden en gebruik dat vooral in je tekst. Op die manier zorg je ervoor dat mensen graag contact met je opnemen en de kans groter wordt dat je iemand vindt die bij jou past.

Terug op de datingmarkt

Terug op de datingmarkt: Heb plezier en geniet van het daten

Het is uiteraard belangrijk dat je het fijn vindt om te daten. Heb je er geen plezier in? Dan kun je er beter mee stoppen. Zorg er dan ook voor dat je een datingsite hebt die bij je past en waarop je mensen kunt vinden die jouw aanspreken. Geef het daten tijd en houdt er rekening mee dat het even kan duren voordat je iemand vindt waarmee je klikt. Ga er met een open houding in en geniet vooral van het leren kennen van andere mensen. Leg er niet te veel druk op en zorg ervoor dat je plezier hebt. Wanneer je gaat daten is het belangrijkste dat je geniet en dat je het naar je zin hebt.

Conclusie: terug op de datingmarkt

Wanneer je terugkomt op de datingmarkt, kan dit soms wat onwennig zijn. Gelukkig zijn er verschillende dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je met een fijn gevoel en goed voorbereid weer deel kunt nemen aan de datewereld. Het belangrijkste is dat je er klaar voor bent. Ben je nog niet toe aan het leren kennen van andere mensen? Wacht dan ook nog even en geef jezelf de tijd om over een eventuele relatiebreuk heen te komen. Mocht je er wel weer behoefte aan hebben, bedenk dan goed waar je naar op zoek bent. Geef je de voorkeur aan een casual date of ben je klaar voor een serieuze relatie. Wanneer je dit voor jezelf bepaalt, kun je gerichter op zoek naar een goede datingsite en weet je ook beter hoe je het daten aan moet pakken. Verder is het opstellen van een goed datingprofiel natuurlijk belangrijk. Wanneer je al even niet meer hebt gedatet, is het soms lastig om te bepalen wat er op jouw profiel moet. Gelukkig kun je met onze tips al een heel eind op weg en is opbouwen van een datingprofiel niet zo moeilijk meer. 

Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Geef een reactie

Beoordeling*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Parship dating
blank
Beste datingsites:
5,0 rating
5,0 rating
4,8 rating
4,8 rating
4,8 rating