OurTime.nl » 50 plus dating review & ervaringen 2023
4.5

OurTime.nl » 50 plus dating review & ervaringen 2023

OurTime is een onderdeel van de Meetic netwerk waar ook Lexa onder valt. De site richt zich echter op een specifieke doelgroep, namelijk op vrijgezellen 50 plussers en senioren die opzoek zijn naar liefde. Als je in deze doelgroep valt, dan is OurTime wellicht het overwegen waard. De site is gebruiksvriendelijk, overzichtelijk en heeft een tal van mogelijkheden om op een effectieve manier een geschikte partner te vinden.
Voordelen
 • Je kunt andere leden face-to-face ontmoeten tijdens de Ourtime events.
 • Ourtime biedt je gecontroleerde profielen en Customer Care.
 • De site is puur gericht op dating voor 50-plussers.
 • Leden kunnen elkaar beter leren kennen door te videobellen.
 • Ourtime biedt hun services ook aan in de vorm van een app.
Nadelen
 • Je zult voor veel belangrijke functies een betaald abonnement aan moeten schaffen.
 • Je moet meteen bij het aanmelden een foto uploaden.

Laatst bijgewerkt: 12 november 2022

Veel mensen gaan via een datingsite op zoek naar een spannend avontuurtje, een casual date of een serieuze relatie. Er zijn dan ook veel verschillende datingsites waar je uit kunt kiezen. De ene past waarschijnlijk beter bij jou dan de ander en dus is het slim om je van tevoren wat beter in de verschillende mogelijkheden te verdiepen. Eén van deze mogelijkheden is Ourtime. Heb je een match gevonden op Ourtime en wil je graag met diegene op date? Dan is het goed om van tevoren alvast te bedenken wat je graag wilt gaan doen.

In de maanden januari en februari hebben mensen het vaak niet zo druk. Het is dan ook een goede tijd om te beginnen met daten. Maak dan ook een datingprofiel aan en ga er eens lekker voor zitten. Wanneer je een match hebt gevonden, kun je na gaan denken over de activiteiten die je samen kunt doen. Hierbij moet je natuurlijk kijken naar jullie interesses. Tijdens het koudere weer kun je nog steeds prima naar buiten. Zo zou je een heerlijke wandeling kunnen maken en samen genieten van de natuur. Je kunt natuurlijk ook een activiteit binnen doen. Zo kun je bijvoorbeeld lekker samen uit eten gaan of een mooi museum bezoeken.

Ben je benieuwd wat Ourtime jou allemaal te bieden heeft en welke mogelijkheden er zijn? Wij vertellen je graag wat meer over opties die Ourtime jou biedt.

Hoe meld je je aan bij Ourtime?

Het aanmelden bij Ourtime is helemaal niet moeilijk en is in een paar stappen gedaan. Jezelf aanmelden gaat stap voor stap, zodat je niets vergeet. Allereerst zul je je naam, gebruikersnaam, e-mailadres, geboortedatum, woonplaats en andere algemene informatie in moeten vullen. Daarna wordt er gevraagd naar wat specifiekere informatie. Wat is bijvoorbeeld je relatiestatus? Hoe zie je er ongeveer uit? Rook of drink je? Wat zijn je hobby’s en ben je eigenlijk wel klaar voor een (serieuze) relatie? Verder kun je jouw voorkeuren aangeven, zoals welke muziek of films je leuk vindt. Wat heel handig is, is dat je ook jouw voorkeuren in kunt vullen als het aankomt op jouw potentiële nieuwe partner. Ourtime laat door middel van een balkje precies zien hoever je bent met het aanmelden en hoelang het nog duurt voordat jouw zoektocht naar de liefde kan beginnen.

Meld je GRATIS aan op OurTime.nl

Er is echter één minpuntje aan het aanmelden bij Ourtime. Je moet namelijk meteen tijdens het aanmelden een profielfoto uploaden. Dit zou nadelig kunnen zijn, zéker wanneer je graag eerst even rondkijkt op het platform. Een moderator van Ourtime keurt jouw profielfoto goed of af. Dit gebeurt al binnen 15 minuten en daarna kun jij op zoek naar de liefde.

Daten voor 50-plussers op Ourtime

Zoals misschien al duidelijk is geworden, focust Ourtime zich op dating voor 50-plussers. Ben je jonger dan vijftig jaar oud? Dan word je helaas niet toegelaten op deze datingsite. Wanneer je jonger bent, sturen ze je door naar een andere datingsite, namelijk Lexa. Lexa lijkt in veel opzichten op Ourtime, alleen de doelgroep verschilt. Er is nog niet heel veel bekend over de successen van Ourtime, maar aangezien Lexa enorm succesvol is zal dit voor Ourtime ook wel gelden.

Daten via Ourtime, wat zijn de kosten?

Het is verstandig om van tevoren wat dieper in te gaan op de kosten van het daten via Ourtime. Je kunt in ieder geval eerst beginnen met een gratis account, maar hier heb je niet bepaald veel aan. Het is wel een hele fijne manier om Ourtime een beetje te leren kennen, aangezien je alle functionaliteiten en de profielen van andere leden alvast kunt bekijken. Hierna zul je waarschijnlijk toch echt een betaald account aan moeten maken. Om berichten te sturen en te lezen heb je namelijk een abonnement nodig.

  Functies toegankelijk voor alle ingeschreven singles Functies toegankelijk voor members
Een profiel aanmaken
De profielen en fotoalbums van andere members bekijken
Snelle en geavanceerde zoekopdrachten
Profielen liken die je leuk vindt
Reageren op berichten van PREMIUM-members
Je inschrijven voor en deelnemen aan activiteiten van Ourtime
Leuke members kiezen uit de dagelijkse selectie
Berichten sturen en beantwoorden  
Toegang tot lijsten met likes en bezoeken  
Korting op activiteiten van Ourtime  
De weergave van reclames uitzetten

Wanneer je voor een betaald account gaat, is het verstandig om van tevoren goed te bedenken hoe lang je het profiel ongeveer wil gebruiken. Hoe langer je lid bent, hoe goedkoper de abonnementen worden. Wanneer je een account aanmaakt voor één maand, betaal je een bedrag van €29,99. Ga je voor een periode van drie maanden? Dan kost het €21,99 per maand en heb je dus 30% korting. Bij een account voor zes maanden heb je maar liefst 60% korting en betaal je €14,99 per maand. Wanneer je een betaald account hebt aangemaakt, kun je gaan ontdekken welke leden jou wel zien zitten en krijg je volledige toegang tot bijna alle functies. Voor functies als ‘boost’ en ‘incognito’ zul je wat extra moeten betalen. Een ander groot voordeel van een betaald account; je hebt niet meer te maken met reclames.

Wat biedt Ourtime jou allemaal?

Ben je al bekend met de datingsite Lexa? Dan kan het zijn dat je wat functionaliteiten zal herkennen bij Ourtime. Het zijn echter wel degelijk twee verschillende datingsites en daarom gaan we hier wat dieper in op de mogelijkheden van Ourtime.

Meld je GRATIS aan op OurTime.nl

Zoekmogelijkheden

Het kan soms onoverzichtelijk zijn wanneer je tussen zo veel verschillende mensen op zoek gaat naar de liefde. Gelukkig biedt Ourtime een handige zoekmachine waarmee je op zoek kunt naar mensen die jou aanspreken. Door het aanvinken van bepaalde criteria, kun je een stuk gerichter zoeken. Zo kun je de maximale afstand, de leeftijdscategorie, de gewenste stad, de bereidheid om een relatie aan te gaan en allerlei andere criteria aanklikken. De criteria hebben betrekking op normen en waarden, werk, privéleven, afkomst, uiterlijk en nog veel meer. Heb je veel eisen en een specifiek type? Dan kun jij al jouw gewenste criteria gemakkelijk aangeven via de zoekfunctie. Zoek echter niet té specifiek, want dan is de kans groter dat jij de ware liefde misloopt.

De online leden

Mede door het feit dat veel 50-plussers zich hebben aangesloten bij Ourtime, kun je zoeken tussen een groot ledenbestand. Ook weet je dat ze voldoen aan jouw leeftijdseisen. Wanneer je geïnteresseerd bent in iemand, kun je met die persoon chatten, hem of haar als favoriet toevoegen of speels een knipoog geven. Uiteraard kun je eerst hun profiel bekijken om te zien welke dingen je gemeen hebt en welke niet.

Activiteiten in de buurt

Veel mensen vinden online daten niet altijd leuk en gaan er liever op uit. Wanneer jij je hierbij aansluit, is Ourtime dé perfecte datingsite voor jou. Via de functie ‘activiteiten bij jou in de buurt’ kun je op zoek gaan naar een leuke vrijgezellenactiviteit. Op die manier leer je nieuwe mensen kennen in het echt en kom je nog meer over hen te weten. Een groot onderdeel van daten is contact maken en hier is deze functie dan ook perfect voor.

Ontmoet nieuwe singles van 50-plus bij jou in de buurt

Carrousel

Deze functie is redelijk vergelijkbaar met het concept van Tinder, maar dan net wat uitgebreider. Je kunt andere leden op een snelle en overzichtelijke manier bekijken. Het grote verschil met Tinder is dat je bij Ourtime ook informatie als lengte, wel of geen kinderen, hobby’s en beroep kunt zien. Carrousel bied je een eenvoudige manier om in één oogopslag achter alle gemeenschappelijke punten met een ander lid te komen. Klik op ‘ja’ of ‘nee’ en wie weet leer jij jouw nieuwe liefde kennen.

De speciale functies

Zoals we al eerder hebben besproken zijn er een aantal functies waarvoor je wat extra moet betalen. Op Ourtime kun jij zien wie er jouw profiel bekijkt, maar dit betekent ook dat andere leden het kunnen zien als jij hun profiel bekijkt. Met de functie ‘incognito’ kun je ervoor zorgen dat andere leden dit niet meer kunnen zien. Naast deze optie kun je ook nog voor de ‘boost modus’ kiezen. Deze functie zorgt ervoor dat jouw profiel vaker in beeld verschijnt, zodat de kans extra groot is dat jij uiteindelijk een goede match vindt.

Meld je GRATIS aan op OurTime.nl

Is er ook een Ourtime-datingapp?

Bijna overal is tegenwoordig een app voor en ook voor de datingservices van Ourtime is dat het geval. De app lijkt in veel opzichten op die van Lexa. Toch is het echt een eigen app, waardoor we hieronder bespreken welke functies de Ourtime app jou allemaal biedt.

 • Je kan andere leden zoeken.
 • Er is de mogelijkheid om met iemand te matchen via de swipelijst.
 • Je kunt profielen van andere leden zoeken en bekijken.
 • Je kan contact leggen met anderen.
 • Er is de mogelijkheid om aan Ourtime events deel te nemen.
OurTime.nl Dating app voor 50 plussers

Alternatieve dating sites voor OurTime (50 plussers)

De keuze voor het maken van welke 50 plus datingsite het beste bij je past, is geheel persoonlijk. Elke site heeft zijn voor en nadelen. Om je zo goed mogelijk te helpen bij het vinden van een dating site hebben wij van Datingsitetest.nl enkele andere datingsites voor je op een rij gezet.

Eindoordeel Ourtime

Al met al is Ourtime een zeer geschikt platform dat dating voor 50-plussers op een leuke en makkelijke manier aanbiedt. De verschillende functies maken de zoektocht naar de ware liefde een stuk eenvoudiger en geven je de mogelijkheid om met veel verschillende andere leden in contact te komen. Daarnaast zijn er nog de Ourtime events, waarmee je mensen in het echt kunt leren kennen en de kans nog groter is dat je iemand vindt die goed bij jou past. Door de uitgebreide zoekfunctie kun je specifiek op zoek gaan naar jouw perfecte match. Wanneer je je als 50-plusser aan wil melden bij een fijne datingsite, is Ourtime zeker het overwegen waard.

OurTime.nl » 50 plus dating review & ervaringen 2023 Details

Talen
Opgericht in
OurTime.nl
5.0
Gebruiksvriendelijkheid
4.0
Actieve leden
5.0
Prijs & kwaliteit verhouding
4.0
Klantenservice
4.5 Eindoordeel

Geef een antwoord

Beoordeling*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

e-Matching dating
Beste datingsites:
5,0 rating
5,0 rating
4,8 rating
4,8 rating
4,8 rating
OurTime.nl » 50 plus dating review & ervaringen 2023
4.5/5
© Copyright 2022 | Datingsitestest - De beste en populairste dating sites van Nederland en België