Daten is niet alleen voor jongeren. Er zijn genoeg 50-plussers die op zoek zijn naar een relatie of een casual date. Er zijn dan ook genoeg mogelijkheden voor 50-plussers om te daten. Toch kan het soms moeilijk zijn om te bepalen waar je moet beginnen. Waar ben je eigenlijk naar op zoek en hoe ga je het daten aanpakken? Zeker wanneer je een lange tijd niet gedatet hebt, kan het lastig zijn om hier je weg in te vinden. Er zijn waarschijnlijk allerlei nieuwe dingen geïntroduceerd in de wereld van het daten die jij nog moet leren kennen. Dit is natuurlijk niet gek, maar het kan het daten wel moeilijker maken.

Wanneer jongeren het over daten hebben, gaat het al snel over Tinder en swipen en allerlei dingen die misschien helemaal niet bij jou passen. Gelukkig hoef je dit ook niet te doen wanneer jij hier geen zin in hebt. Daarnaast is het natuurlijk fijn als je weet waar jij andere 50-plussers kunt vinden, zodat je meteen mensen van jouw eigen leeftijd kunt leren kennen en hier niet meer actief naar op zoek hoeft te gaan.

Er zijn genoeg manieren waarop jij andere 50-plussers kunt leren kennen. Om te voorkomen dat je hierbij door de bomen het bos niet meer ziet, geven wij je wat tips op het gebied van daten voor 50-plussers. Zo vertellen we je meer over online daten en geven we je nog een aantal andere tips waarmee jij jouw datingavontuur een stuk eenvoudiger en misschien zelfs leuker kunt maken.

Tip 1. Online daten voor 50-plussers

Je ontkomt er bij de zoektocht naar een relatie of date bijna niet meer aan: online daten. Online daten is tegenwoordig heel populair bij zowel jongeren als bij 50-plussers. Het is niet alleen leuk, maar ook nog eens heel eenvoudig. Zo kun je gemakkelijk filteren op dingen als leeftijd, geslacht, afstand en zelfs uiterlijke kenmerken. Het verschilt per datingsite op welke dingen je allemaal kunt filteren. Bij sommige sites kun je heel specifiek filteren, waardoor het vaak een stuk eenvoudiger is om een match te vinden.

Juist doordat online daten zo populair is geworden, zijn er ook veel verschillende datingsites voor 50-plussers en ouderen waaruit je kunt kiezen. Als je online op zoek gaat naar een datingsite, kan het dan ook overweldigend zijn wanneer je alle mogelijkheden ziet. Je zult zelf moeten kiezen welke site het beste bij jou past, maar we snappen dat dit niet altijd eenvoudig is.

Er zijn een aantal datingsites die zich specifiek richten op 50-plussers. Dit kan een groot voordeel zijn, aangezien je dan meteen in contact kunt komen met mensen van jouw eigen leeftijd en de kans dus ook groter wordt dat je een leuke match vindt. Om je alvast op weg te helpen en de keuze een stukje eenvoudiger te maken, hebben we een aantal datingsites op een rijtje gezet die we je aanbevelen. Al deze datingsites zijn zeer geschikt voor 50-plussers. Per datingsite zullen we wat dieper ingaan op de voordelen en mogelijkheden ervan, zodat je zelf kunt bepalen of de site bij je past of niet.


Aanbevolen datingsites voor 50-plussers

De datingsites die wij aanbevelen aan 50-plussers zijn 50plusmatch, Seniorengeluk, Ourtime en Vijftigplusdating. Hieronder vertellen we je wat meer over deze datingsites.

50plusmatch

50plusmatch is één van de datingsites die zich specifiek op 50-plussers richt. Op deze site kun je niet alleen op zoek naar een leuke date of een serieuze relatie, maar ook naar een vriendschap.

Niet iedereen heeft per se behoefte aan een relatie, waardoor het soms ook leuk kan zijn wanneer je via een datingsite op zoek kunt gaan naar een fijne vriendschap. Bij 50plusmatch kun je gratis een account aanmaken, zodat je kosteloos het platform kunt leren kennen. Op die manier kun jij eenvoudig beslissen of deze datingsite bij jou past.

50plusmatch klein

Functies van 50plusmatch

Met 50plusmatch kun je gebruikmaken van verschillende functies. Zo kun je bijvoorbeeld zien

wie er online is en kun je de laatste updates, zoals beschrijvingen, nieuwe leden en nieuwe foto’s bekijken. Via things2share kun je informatie en boodschappen lezen. Je kunt zelfs aangeven wat je leuk vindt om te doen op een eerste date via de functie ‘ga mee op date’. Zo weten potentiële matches meteen waar ze jou blij mee kunnen maken. Een andere functie van 50plusmatch is dat je blogs van andere leden kunt lezen. Dit is een leuke en eenvoudige manier om andere leden beter te leren kennen. Ook biedt 50plusmatch je een videowall aan waarop je allerlei YouTubevideo’s kunt bekijken.

De zoekfunctie van 50plusmatch is zeer uitgebreid, waardoor je specifiek op zoek kunt gaan naar een match. Verder kun je ook gebruikmaken van de functies van 50plusmatch via een app. Zo kun je jouw profiel en instellingen wijzigen waar en wanneer je dat wilt.

Prijzen van 50plusmatch

Je kunt ervoor kiezen om gratis gebruik te maken van 50plusmatch, maar je kunt ook voor een lidmaatschap gaan. De prijzen voor de verschillende lidmaatschappen zijn hieronder te vinden.

  • Lidmaatschap van 1 maand: €29,95 per maand;
  • lidmaatschap van 3 maanden: €19,95 per maand;
  • lidmaatschap van 6 maanden: €14,95 per maand.

Seniorengeluk

Seniorengeluk

Seniorengeluk richt zich op alle senioren die op zoek zijn naar een relatie. Je vindt er dus mensen van 50 jaar oud, maar ook van 70 jaar oud. De datingsite is zeer eenvoudig te gebruiken en biedt je verschillende functies aan die het daten makkelijker en leuker maken. Seniorengeluk richt zich wel echt alleen op serieuze relaties, dus wanneer je op zoek bent naar een casual date kun je beter voor een andere datingsite kiezen. Wanneer je een profiel aanmaakt bij Seniorengeluk, vindt er een uitgebreide profielcontrole plaats. Op die manier ben je ervan verzekerd dat alle profielen die jij tegenkomt op het platform ook echt en betrouwbaar zijn.

Functies van SeniorenGeluk

Uiteraard kun je bij Seniorengeluk een profiel aanmaken en deze ook beheren. Je bepaalt zelf welke informatie je op jouw profiel wilt hebben staan. Ook kun je foto’s toevoegen, zodat het voor andere leden aantrekkelijker wordt om contact met jou op te nemen. Seniorengeluk heeft ook een uitgebreide zoekfunctie waarmee je eenvoudig op zoek kunt naar een potentiële match.

Een andere leuke functie van Seniorengeluk is de FotoZapper. Hierbij krijg je foto’s van andere leden te zien die je dan meteen moet beoordelen met ‘ja’, ‘nee’ of ‘misschien’. De keuze hoef je niet alleen op basis van de foto te maken. Je krijgt namelijk ook hun leeftijd, naam en locatie te zien. Je kunt er ook voor kiezen om met iemand te ‘flirten’. Met deze functie kun je een knipoog naar een ander lid versturen, waarmee je eenvoudig jouw interesse kunt tonen. Als het aankomt op het contact met andere leden kun je ervoor kiezen om berichten te sturen via de functie ‘berichten’ of via de chat.

Prijzen van SeniorenGeluk

Je kunt gratis gebruikmaken van Seniorengeluk, maar je kunt er ook voor kiezen om een VIP-abonnement aan te schaffen. De prijzen hiervan zijn hieronder te vinden.

Een abonnement van 1 maand: €24,99 per maand;

Een abonnement van 2 maanden: €19,99 per maand;

En een VIP-abonnement van 4 maanden: €14,99 per maand.


Ourtime

Ourtime richt zich meer op de wat jongere 50-plussers die op zoek zijn naar een relatie of date. Het platform biedt je verschillende leuke en handige functies waarmee jij op zoek kunt gaan naar jouw match.

De datingsite is zeer gebruiksvriendelijk en heeft een mooie en frisse uitstraling.

blank

Functies van OurTime

Je kunt eenvoudig tussen alle leden zoeken naar een leuke match. Wanneer je iemand hebt gevonden die jou aanspreekt, kun je ervoor kiezen om diegene een knipoog te sturen, ze als favoriet toe te voegen of gelijk met ze te chatten. Tijdens de zoektocht naar een match kun je gebruikmaken van de uitgebreide zoekfunctie. Hiermee kun je op allerlei criteria filteren, waardoor je een stuk gerichter kan zoeken. Ook biedt Ourtime de functie ‘carrousel’ aan. Je ziet een overzicht van een profiel van een ander lid en op basis hiervan kun je op ‘ja’ of ‘nee’ klikken. In het overzicht is een foto te zien en informatie met betrekking tot leeftijd, woonplaats lengte, wel of geen kinderen, beroep en hobby’s.

Je kunt via Ourtime verschillende activiteiten in de buurt zien, zodat je andere leden ook in het echt kunt leren kennen. Verder zijn er nog speciale functies, namelijk ‘boost’ en ‘incognito’. Met de incognitomodus kun je profielen van andere leden bekijken zonder dat zij dit kunnen zien. Met de boost modus kun je ervoor zorgen dat jouw profiel vaker te zien is bij andere leden. Voor zowel de incognitomodus als de boost modus moet je wel betalen.

Prijzen van OurTime

Je kunt gratis gebruikmaken van Ourtime, maar je kunt ook voor een betaald account kiezen.

Hieronder zijn de prijzen voor een betaald account te vinden.

  • Betaald account van 1 maand: €24,99 per maand;
  • betaald account van 3 maanden: €16,99 per maand;
  • betaald account van 6 maanden: €9,99 per maand.

Vijftigplusdating

Vijfitgplusdating klein

Vijftigplusdating richt zich op actieve 50-plussers die op zoek zijn naar een relatie. De website is eenvoudig te gebruiken en biedt veel verschillende functies aan. De datingsite heeft nog relatief weinig gebruikers als je het vergelijkt met andere, grotere datingsites. Toch komen er steeds meer gebruikers bij, waardoor de kans dat je een leuke match vindt via dit platform ook steeds groter wordt.

Functies van VijftigPlusDating

Je kunt via Vijftigplusdating gebruikmaken van verschillende functies. Zo kun je uiteraard een

account aanmaken en deze wijzigen. Daarnaast kun je gebruikmaken van de uitgebreide zoekfunctie en andere leden liken wanneer je interesse hebt. Verder kun je zien wie jou leuk vinden en kun je in contact komen met andere leden. Hoe je contact op kunt nemen met andere leden hangt af van het type account dat je hebt. Met een gratis account kun je beperkt berichten versturen en ontvangen. Wel kun je altijd de berichten van exclusieve leden beantwoorden. Met een betaald account kun je onbeperkt berichten versturen en ontvangen. Ook kun je gebruikmaken van de chat.

Een andere leuke functie van Vijftigplusdating is het ‘speeddaten’. Met deze functie kun je op een laagdrempelige en leuke manier in contact komen met andere leden. De functie werkt bijna hetzelfde als Tinder. Je kunt dus eenvoudig andere leden bekijken en aangeven of je geïnteresseerd bent of niet.

Prijzen van VijftigPlusDating

Je kunt gratis gebruikmaken van Ourtime, maar je kunt ook een betaald lidmaatschap aanschaffen. Hieronder zijn de prijzen voor een betaald lidmaatschap te vinden.

  • Lidmaatschap van 1 maand: €29,50 per maand;
  • lidmaatschap van 3 maanden: €19,95 per maand (€59,85 in totaal);
  • lidmaatschap van 6 maanden: €14,95 per maand (€89,70 in totaal);
  • lidmaatschap van 12 maanden: €9,95 per maand (€119,40 in totaal).

Tip 2. Stel een goed online datingprofiel op

Wanneer je besluit om online te daten, is het belangrijk dat je een goed datingprofiel opstelt. Als je dit voor de eerste keer doet, kan dit nog lastig zijn. Met onderstaand stappenplan zorg jij ervoor dat jij met een goed online datingprofiel op zoek kunt gaan naar een match.

Stap 1. Kies een duidelijke en recente foto die je zelf mooi vindt en waarmee iemand die jou niet kent een goed beeld kan vormen van hoe jij eruit ziet.

Stap 2. Schrijf een leuke, aantrekkelijke tekst die niet al te lang is. Wanneer je een hele lap tekst schrijft, kan dit andere leden afschrikken. Schrijf dus vooral dingen op waarvan jij graag wil dat iemand anders dit over jou weet. Houdt het ook lekker luchtig en gebruik eventueel humor wanneer dit bij jou past.

Stap 3. Vertel wat meer over jouw interesses en hobby’s. Op die manier is het voor andere leden eenvoudiger om een beeld bij jou te vormen en zien zij meteen of jullie interesses en hobby’s overeenkomen.

Stap 4. Wees niet te veeleisend. Sta open voor anderen en laat dit ook merken op jouw datingprofiel. Het is niet slim om allemaal eisen aan anderen te gaan stellen, want dan is de kans een stuk kleiner dat andere leden contact met je opnemen. Blijf jezelf en neem een open houding aan, zodat het voor anderen ook aantrekkelijker is om een berichtje naar jou te sturen.

Stap 5. Geef aan wat jouw eigenschappen zijn, zodat anderen wat meer inzicht krijgen in hoe jij bent en of jouw karakter en persoonlijkheid bij hem of haar passen. Uiteraard kan iemand dit pas echt bepalen wanneer ze je in het echt ontmoeten, maar ze hebben in ieder geval vast een overzicht van wie jij bent.

Tip 3. Zorg voor een goede openingszin

Online daten klinkt allemaal heel leuk en eenvoudig, maar als je iemand tegenkomt die je leuk vindt is het wel zo handig als je weet hoe je een gesprek moet beginnen. Niemand zit te wachten op een standaard en slechte openingszin. Het is veel leuker om met een originele en eventueel grappige opening te komen waarmee je gelijk interesse toont in de ander. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan.

Met een openingszin wil je iemands aandacht trekken en ervoor zorgen dat die ander op jouw berichtje reageert. Maar hoe zorg je nou voor een goede openingszin? Ga vooral niet op zoek via internet, want dan kom je vaak alleen de standaard flauwe openingszinnen tegen. Kijk daarentegen eens op het profiel van diegene die je een berichtje wilt sturen. Wat zijn bijvoorbeeld zijn of haar interesses? Of welke activiteiten ondernemen ze graag? Misschien staat er wel een leuke reisfoto op het profiel en ben jij ook een keer op die plek geweest. Wanneer je jouw openingszin baseert op iets wat op het profiel staat van diegene of op een gezamenlijke interesse, maak je het een stuk persoonlijker en is het voor de ander ook veel interessanter om iets terug te sturen.

Wat de kans op een reactie ook groter maakt, is het stellen van een vraag. Wanneer je een vraag stelt is het voor de ander een stuk eenvoudiger om te reageren en laat je gelijk zien dat je interesse hebt in de ander. Het is vaak ook leuk om wat humor te gebruiken in de openingszin, maar dit moet wel bij je passen.

Tip 4. Neem deel aan activiteiten met andere singles

Wanneer je het online daten niet echt ziet zitten, kun je ook deelnemen aan activiteiten met andere singles. Op die manier kun je een leuke activiteit doen en tegelijkertijd andere singles in het echt leren kennen. Je kunt bijvoorbeeld deelnemen aan een sportles, zoals dansen of fitness. Kijk hierbij wel of het gaat om een les waar zowel mannen als vrouwen aan meedoen wanneer je valt op het andere geslacht. Er worden ook single events georganiseerd die onder andere gericht zijn op 50-plussers. Het voordeel hiervan is dat je meteen weet dat andere deelnemers ook single zijn en openstaan voor een date of een relatie. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat iemand al een partner heeft of niet op een date of een relatie zit te wachten.

Er zijn verschillende organisaties die single events organiseren. Denk hierbij aan Ontmoeten.nl, Ouder Alleen, Blend Weekend, Solas, Do-more en Loveborrel. Kijk wel goed naar de dingen waar deze organisaties op focussen. Zo richt Ouder Alleen zich bijvoorbeeld op alleenstaande ouders en organiseert Blend Weekend wijnproeverijen.

Als je ervoor kiest om deel te nemen aan een single event, is de kans groter dat je een andere single ontmoet waarmee jij een klik hebt. Mocht je geen match vinden, is het nog steeds een leuke manier om andere mensen te leren kennen. Wanneer er geen relatie uitkomt, kan er nog steeds een mooie vriendschap uitkomen. Ga op zoek naar een single event dat jou aanspreekt en zorg ervoor dat het iets is wat jij leuk vindt om te doen en waar jij je comfortabel bij voelt.

Tip 5. Ga op een single vakantie

Wil je echt iets anders proberen? Dan kun je ervoor kiezen om op single vakantie te gaan. Er zijn een aantal redenen om op een single vakantie te gaan. Zo kan het zijn dat je altijd alleen op vakantie moet en hier geen zin meer in hebt. Ook kan het een hele mooie manier zijn om op zoek te gaan naar een partner.

Bij een single vakantie moet je niet denken dat het doel alleen is om een match met een andere single te vinden. De bedoeling is dat je een gezellige vakantie hebt en andere mensen kunt leren kennen. Het kan ook zijn dat je er een leuke vriendschap aan overhoudt. Mocht je een match vinden, is dat natuurlijk fantastisch en kun je uiteraard kijken of hier een relatie inzit.

Vakanties voor 50-plussers en senioren

Single vakanties worden door verschillende organisaties aangeboden. Wanneer je een single vakantie boekt, zorgen deze organisaties ervoor dat er andere singles meegaan, er een zo goed mogelijke man/vrouw verhouding is en er over het algemeen leuke activiteiten worden gepland waarmee je elkaar op een leuke manier beter kunt leren kennen. Als je graag op single vakantie wilt gaan, kun je kiezen uit veel verschillende aanbieders. Een interessante site voor meer informatie over reizen voor 50-plussers en senioren is: seniorenkeuze.nl. Zij hebben een artikel geschreven voor vakantie in Toscane voor ouderen.

Niet iedereen zit op een single vakantie te wachten. Het moet je wel aanspreken en het is natuurlijk belangrijk dat je het leuk vindt om met een groep mensen op vakantie te gaan die je niet kent. Het kan natuurlijk ook een mooie uitdaging zijn wanneer je het niet altijd makkelijk vindt om contact te leggen met andere singles. Wanneer je besluit om op single vakantie te gaan, ga dan op zoek naar een single vakantie die bij jou past en doe het op je eigen tempo.

Conclusie over daten voor 50-plussers

Je ziet dat er genoeg mogelijkheden zijn voor 50-plussers om op zoek te gaan naar een leuke date of een serieuze relatie. Zo wordt bijvoorbeeld online daten steeds populairder. Er zijn dan ook genoeg datingsites die zich richten op 50-plussers. Juist doordat er veel verschillende datingsites zijn, is de kans groot dat er een datingsite is die aansluit bij jouw behoeften. Online daten is een hele leuke en eenvoudige manier om andere singles te leren kennen.

Het creëren van een goed datingprofiel is de basis van een succesvol online datingavontuur. Neem gerust de tijd om een datingprofiel op te stellen en blijf vooral jezelf. Zorg ervoor dat andere singles een beeld van jou kunnen vormen en dat het aantrekkelijk is voor hen om contact met jou op te nemen. Wil jij contact opnemen met iemand? Denk dan goed na over een pakkende openingszin die ervoor zorgt dat het voor de ander aantrekkelijk is om op jou te reageren. Houdt het persoonlijk en ga niet voor de standaard openingszinnen. Wanneer je voor een originele openingszin kiest en het persoonlijk houdt is het voor de ander ook een stuk interessanter om het gesprek met jou aan te gaan.

Houd je niet zo van het online daten en ontmoet je liever mensen in het echt? Dan zijn er ook genoeg mogelijkheden om andere singles te leren kennen. Zo kun je deelnemen aan activiteiten met andere singles of op zoek gaan naar single events. Ook worden er single vakanties georganiseerd waarmee je samen met andere singles gezellig op vakantie kunt gaan. Doe vooral wat bij jou past en doe het op je eigen tempo. Blijf jezelf en neem een open houding aan. Op die manier is de kans het grootst dat jij iemand vindt die bij jou past.

Geef een reactie

Beoordeling*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Parship dating
blank
Beste datingsites:
5,0 rating
5,0 rating
4,8 rating
4,8 rating
4,8 rating