Laatst bijgewerkt: 2 mei 2023

In dit artikel nemen we je mee in een uitgebreide vergelijking tussen twee populaire datingsites: e-Matching en EliteDating. Beide platforms bieden unieke kenmerken en aantrekkelijke voordelen voor hun leden, maar welke is nu echt de beste keuze voor jou? Laten we dat samen ontdekken!

e-Matching en EliteDating nader bekeken 2023

De wereld van online dating kan soms overweldigend zijn, met zoveel keuzes en verschillende doelgroepen. E-Matching en EliteDating zijn twee van de meest bekende datingsites in Nederland, gericht op hogeropgeleiden. In dit artikel zullen we de belangrijkste aspecten van deze twee platforms onderzoeken en vergelijken, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken voor jouw datingavontuur.

Voordat we in de details duiken, hier zijn vijf feiten die je moet weten over e-Matching en EliteDating:

 1. Beide datingsites richten zich op hoger opgeleide singles (Bron: e-Matching en EliteDating websites)
 2. e-Matching is de oudste datingsite voor hoger opgeleiden in Nederland (Bron: e-Matching website)
 3. EliteDating maakt gebruik van een uitgebreide persoonlijkheidstest om matches te vinden (Bron: EliteDating website)
 4. e-Matching biedt ook speeddate-evenementen aan voor leden (Bron: e-Matching website)
 5. Beide datingsites bieden een app voor gebruik op smartphones (Bron: e-Matching en EliteDating websites)

Nu we enkele basisfeiten over deze twee datingsites kennen, laten we dieper ingaan op de verschillende aspecten van beide sites, te beginnen met hun doelgroepen.

Elitedating banner
Dating voor de Elite

Korte introductie over de datingsites e-Matching en EliteDating

e-Matching en EliteDating zijn beide gericht op singles die op zoek zijn naar serieuze relaties. e-Matching is opgericht in Nederland en richt zich op hoger opgeleide singles. Dit site is in 1998 opgericht en heeft sindsdien veel succesverhalen voortgebracht. Het doel van het platform is om mensen met een vergelijkbaar opleidingsniveau bij elkaar te brengen, zodat ze een duurzame en gelukkige relatie kunnen opbouwen. Hun slogan, "Daten voor hoger opgeleiden," laat zien dat ze zich volledig richten op deze specifieke doelgroep.

EliteDating, daarentegen, is een internationale datingsite die zich richt op ambitieuze, succesvolle Elite professionals die op zoek zijn naar een serieuze relatie. De site is actief in meer dan 20 landen en heeft wereldwijd miljoenen leden. EliteDating gebruikt een uitgebreide persoonlijkheidstest om te bepalen wie het beste bij elkaar past, rekening houdend met factoren zoals opleiding, inkomen, levensstijl en persoonlijke waarden. Hoewel opleidingsniveau een belangrijke rol speelt, is het platform niet alleen voor hbo en wo vrijgezellen. In plaats daarvan richten ze zich op mensen met een succesvolle carrière en levensstijl, ongeacht hun opleidingsniveau.

Beide sites onderscheiden zich door hun wetenschappelijke benadering van matchmaking. Ze gebruiken uitgebreide persoonlijkheidstests om compatibele partners te vinden. Beide sites bieden ook een veilige en gebruiksvriendelijke omgeving voor hun leden. Maar wat zijn nu de belangrijkste verschillen tussen de twee? Dat ontdek je in de volgende secties, waar we dieper ingaan op de doelgroepen van beide datingsites.

Doelgroepen: wie zijn de leden van e-Matching en EliteDating?

Bij het kiezen van een datingsite is het essentieel om te weten welke doelgroepen ze bedienen. Zo kun je nagaan of de leden aansluiten bij jouw wensen en verwachtingen. In de volgende paragrafen bespreken we de profielen en kenmerken van de leden.

Profielen en kenmerken van e-Matching: Dating app voor hoger opgeleiden

e-Matching is speciaal ontworpen voor hbo of universitair singles in Nederland. De leden zijn vaak op zoek naar langdurige, betekenisvolle relaties. Het platform trekt een diverse groep mensen aan, variërend in leeftijd, beroep en achtergrond, maar met een gemeenschappelijk kenmerk: hun hogere opleidingsniveau. Het merendeel van de leden heeft een universitaire graad of een hogeschoolopleiding afgerond. Daarnaast zijn de meeste gebruikers tussen de 25 en 60 jaar oud, hoewel er ook leden buiten deze leeftijdscategorie zijn.

e-Matching staat bekend om de kwaliteit van haar leden en de serieuze intenties die ze hebben. Leden zijn vaak succesvol in hun carrière en zoeken naar een partner die dezelfde waarden, interesses en ambities deelt. De datingsite heeft diverse filters en zoekcriteria om je te helpen bij het vinden van een geschikte match. Hierdoor kun je gemakkelijk potentiële partners vinden die qua opleidingsniveau, locatie, leeftijd en persoonlijke interesses bij jou passen.

Het is belangrijk om te weten dat eMatching niet alleen voor mensen met een universitaire opleiding is. Hoewel de nadruk ligt op hoger opgeleiden, staat de site ook open voor mensen die geen HBO-opleiding hebben. Hierdoor is de gebruikersbasis van gevarieerder en inclusiever dan je in eerste instantie misschien zou denken. Nu gaan we verder met EliteDating.


Profielen en kenmerken van EliteDating: Daten voor serieuze relatie

EliteDating richt zich op ambitieuze, succesvolle professionals die op zoek zijn naar een serieuze relatie. Hoewel opleidingsniveau belangrijk is, ligt de focus hier meer op het algemene succes en de levensstijl van de leden. EliteDating is internationaal en heeft daardoor een breder bereik en een meer diverse gebruikersbasis. Dit betekent dat je mensen van verschillende nationaliteiten, culturen en achtergronden kunt ontmoeten.

De leden zijn over het algemeen tussen de 30 en 55 jaar oud, maar er zijn ook leden buiten deze leeftijdscategorie. De meeste leden hebben een universitaire opleiding of een hogeschoolopleiding afgerond, en velen zijn succesvol in hun carrière. EliteDating streeft ernaar om een veilige en ondersteunende omgeving te bieden waarin gelijkgestemde singles elkaar kunnen ontmoeten en connecties kunnen opbouwen.

Een belangrijk kenmerk is de uitgebreide persoonlijkheidstest die alle leden moeten invullen tijdens het aanmeldproces. Deze test is gebaseerd op het wetenschappelijk onderbouwde "Big Five"-model van persoonlijkheid en helpt het platform om compatibele matches voor te stellen. Door de gedetailleerde profielen en persoonlijkheidstest krijg je een goed beeld van de persoon achter het profiel, wat helpt bij het vinden van een partner die echt bij je past.

Nu je meer weet over de doelgroepen van beide platformen, is het tijd om te ontdekken hoe het aanmeldproces verloopt en wat erbij komt kijken om lid te worden van deze datingsites. Lees verder en kom erachter welk platform het meest aansluit bij jouw voorkeuren.

Pro Tip:
De sites verschillen aanzienlijk als het gaat om prijzen en abonnementskosten. Terwijl e-Matching bekend staat om zijn betaalbare abonnementen, heeft EliteDating doorgaans hogere tarieven. Deze prijsverschillen worden gerechtvaardigd door het kwaliteitsverschil en de doelgroep.

Aanmelden en inschrijving: wat komt erbij kijken?

Het aanmeldproces is een cruciaal onderdeel van je online datingervaring. Laten we eens kijken hoe beide sites dit aanpakken en wat de belangrijkste verschillen zijn tussen de twee platforms.

Aanmeldproces en inschrijven bij e-Matching

Aanmelden bij e-Matching is eenvoudig en duurt slechts enkele minuten. Je vult je e-mailadres, gewenste gebruikersnaam en wachtwoord in, en vervolgens ontvang je een bevestigingsmail om je account te activeren. Na het activeren van je account kun je meteen beginnen met het invullen van je profiel.

Er wordt veel waarde gehecht aan een volledig en gedetailleerd profiel. Daarom wordt je gevraagd om informatie te geven over je opleiding, beroep, interesses en persoonlijke waarden. Je kunt ook een korte beschrijving van jezelf toevoegen en aangeven wat je zoekt in een partner. Het toevoegen van een recente foto wordt sterk aangeraden, aangezien profielen met foto's meer interesse en reacties krijgen.

Na het invullen van je profiel kun je gebruikmaken van de zoekfunctie om potentiële matches te vinden. De site biedt zowel basis- als geavanceerde zoekopties, waardoor je gericht kunt zoeken naar leden die aan je criteria voldoen. Daarnaast ontvang je regelmatig matchsuggesties op basis van je profielgegevens en zoekvoorkeuren.

Als je interesse hebt in een lid, kun je een interessebericht sturen of direct een persoonlijk bericht schrijven. Voor het versturen van persoonlijke berichten is wel een betaald lidmaatschap vereist. Meer informatie over de lidmaatschap en prijzen vind je verderop in dit artikel. Nu gaan we verder met het aanmeldproces bij EliteDating.

E-matching groot

Aanmeldproces en stappen bij EliteDating

Het aanmeldproces bij EliteDating is grondiger en tijdsintensiever dan bij e-Matching, vanwege de uitgebreide persoonlijkheidstest die je moet invullen. Dit is echter een belangrijk onderdeel van de EliteDating-ervaring, aangezien het platform op basis van deze test geschikte matches voor je selecteert.

Om je aan te melden, begin je met het invullen van je e-mailadres en het kiezen van een wachtwoord. Vervolgens start je met de persoonlijkheidstest, die bestaat uit ongeveer 200 vragen en ongeveer 20-30 minuten in beslag neemt. De test is gebaseerd op het "Big Five"-model van persoonlijkheid en omvat vragen over je karaktereigenschappen, waarden, interesses en relatievoorkeuren.

Nadat je de persoonlijkheidstest hebt voltooid, wordt je gevraagd om je profiel verder aan te vullen met informatie over je opleiding, beroep, hobby's en persoonlijke waarden. Zoals bij iedere site is het belangrijk om een recente foto toe te voegen, zodat andere leden een goed beeld van je krijgen. Het platform heeft strikte richtlijnen voor profielfoto's om ervoor te zorgen dat alle leden een veilige en prettige ervaring hebben.

Na het voltooien van je profiel ontvang je dagelijks matchsuggesties op basis van je persoonlijkheidstest en zoekvoorkeuren. Je kunt ook zelf op zoek gaan naar potentiële partners met behulp van de zoekfunctie, hoewel deze iets beperkter is dan die van e-Matching. De nadruk vooral op de voorgestelde matches die je ontvangt.

Als je geïnteresseerd bent in een voorgestelde match, kun je een glimlach sturen, een ijsbreker-vraag stellen of direct een persoonlijk bericht schrijven. Bij beide platformen is het versturen van persoonlijke berichten alleen mogelijk met een betaald lidmaatschap.

Nu je meer inzicht hebt in het aanmeldproces van beide platforms, is het tijd om te kijken naar de lidmaatschap en prijzen van beide sites. Hierdoor kun je een weloverwogen beslissing nemen over welke datingsite het beste bij jouw budget en wensen past.


De wetenschappelijke benadering van e-Matching

e-Matching maakt gebruik van een algoritme dat jouw profiel koppelt aan andere singles op basis van jouw ingevulde vragenlijst en zoekvoorkeuren. De vragenlijst bevat vragen over jouw interesses, hobby's, waarden en voorkeuren. Op basis van deze gegevens krijg je partnervoorstellen die aansluiten bij jouw wensen en verwachtingen.

Deze benadering helpt je om singles te ontmoeten die op hetzelfde niveau zitten en dezelfde interesses delen, waardoor de kans op een succesvolle date en vaste relatie toeneemt. e-Matching organiseert ook regelmatig evenementen en activiteiten waar je andere singles kunt ontmoeten, zodat je jouw kansen op het vinden van de juiste partner kunt vergroten.

Naast de wetenschappelijke benadering, beschikt het platform ook over het Thuiswinkel Waarborg keurmerk. Dit betekent dat de datingsite voldoet aan de strenge eisen op het gebied van veiligheid, privacy en klantenservice. Lees verder om te ontdekken hoe EliteDating hun wetenschappelijke benadering toepast.

De wetenschappelijke benadering van EliteDating

EliteDating baseert zijn matchingproces op het "Big Five"-model van persoonlijkheid, een wetenschappelijk onderbouwde methode die uitgaat van vijf kernaspecten van iemands persoonlijkheid. Deze aspecten zijn extraversie, vriendelijkheid, zorgvuldigheid, emotionele stabiliteit en openheid voor ervaringen. Door middel van een uitgebreide persoonlijkheidstest wordt jouw profiel gekoppeld aan andere singles die passen bij jouw karaktereigenschappen en voorkeuren.

Deze grondige benadering zorgt ervoor dat de partnervoorstellen die je ontvangt goed aansluiten bij jouw persoonlijkheid en verwachtingen. Hierdoor neemt de kans op een succesvolle relatie toe. Beide sites beschikken over het Thuiswinkel Waarborg keurmerk en voldoet het aan hoge eisen op het gebied van veiligheid, privacy en klantenservice. Ben je benieuwd naar wat EliteDating te bieden heeft en hoe het zich onderscheidt van andere datingsites? Bekijk dan onze gedetailleerde review over EliteDating om meer inzicht te krijgen in de mogelijkheden van deze dating app.

Benieuwd naar de verschillen tussen de matching methodes van beide platformen? Lees verder in de volgende sectie, waar we beide methodes vergelijken en de communicatiemogelijkheden bespreken.

elitedating-persoonlijkheidstest
Elitedating Persoonlijkheidstest

Vraag je je af hoe EliteDating de juiste partners voor je vindt? Dit artikel over hun matching-algoritme legt het allemaal uit.

Vergelijking van de matching methodes

Hoewel beide sites zich richten op hoger opgeleide singles en een wetenschappelijke benadering hanteren, zijn er enkele verschillen tussen hun matching methodes. In deze sectie vergelijken we de matching methodes van beide dating platforms.

Communiceren met andere leden: contact leggen en onderhouden

Het leggen en onderhouden van contact is cruciaal bij het vinden van een geschikte partner via dating apps. Beide sites bieden verschillende communicatiemogelijkheden om met andere singles in contact te komen. In de volgende subsecties bespreken we deze mogelijkheden voor beide platforms.

Communicatiemogelijkheden bij e-Matching

e-Matching biedt diverse manieren om contact te leggen met andere singles. Met een gratis account kun je interesseberichten versturen, wat een laagdrempelige manier is om iemand te laten weten dat je zijn of haar profiel interessant vindt. Als gratis lid kun je echter geen persoonlijke berichten versturen of ontvangen.

Om onbeperkt berichten te kunnen sturen en ontvangen, dien je een betaald abonnement af te sluiten. Met een betaald abonnement kun je ook gebruikmaken van de chatfunctie, waarmee je in real-time met andere leden kunt communiceren. Daarnaast organiseert het platform regelmatig evenementen en activiteiten waar je andere singles kunt ontmoeten en face-to-face gesprekken kunt voeren.

De klantenservice van is tevens beschikbaar om je te helpen met eventuele vragen of problemen tijdens het gebruik van het platform. Wil je meer weten over onze mening en de ervaringen van gebruikers? Lees dan onze uitgebreide review over e-Matching voor meer informatie en tips.

Communicatiemogelijkheden bij EliteDating

Ook EliteDating biedt diverse manieren om contact te leggen met andere singles. Met een gratis account kun je glimlachen versturen en ijsbreker-vragen stellen. Hiermee geef je op een laagdrempelige manier aan dat je geïnteresseerd bent in iemand. Bij beide platformen, is het versturen van persoonlijke berichten alleen mogelijk met een betaald abonnement.

Met een betaald abonnement kun je onbeperkt berichten versturen en ontvangen, en krijg je toegang tot alle foto's van andere leden. Het platform organiseert geen evenementen, maar richt zich voornamelijk op het online matchen van singles op basis van hun uitgebreide persoonlijkheidstest.

In de volgende sectie bespreken we de veiligheid en privacy van beide dating platforms, zodat je een goed beeld krijgt van hoe jouw gegevens worden beschermd.

Veiligheid en privacy: bescherming van jouw gegevens

Bij het gebruik van dating apps is het belangrijk om te weten hoe jouw gegevens worden beschermd. In deze sectie bespreken we de veiligheidsmaatregelen die beide sites treffen om jouw privacy te waarborgen.

Veiligheidsmaatregelen bij e-Matching

e-Matching neemt de veiligheid en privacy van haar gebruikers zeer serieus. Om ervoor te zorgen dat jouw gegevens veilig blijven, maakt de site gebruik van SSL-encryptie om de uitwisseling van persoonlijke informatie tussen jou en de website te beveiligen. Daarnaast wordt elk nieuw profiel handmatig gecontroleerd door het team om de kwaliteit van de profielen te waarborgen en nepprofielen te voorkomen.

het platform is in het bezit van het Thuiswinkel Waarborg keurmerk, wat aantoont dat het bedrijf betrouwbaar is en zich houdt aan de wettelijke regels met betrekking tot online privacy. Daarnaast heeft het een duidelijke privacyverklaring waarin wordt uitgelegd hoe jouw gegevens worden verzameld, gebruikt en beschermd.

Veiligheidsmaatregelen bij EliteDating

Ook EliteDating hecht veel waarde aan de veiligheid en privacy van haar gebruikers. Beide sites maken gebruik van SSL-encryptie om de uitwisseling van persoonlijke gegevens te beveiligen. Bovendien voert het platform handmatige profielcontroles uit om de kwaliteit van de profielen te waarborgen en nepprofielen tegen te gaan.

Het platform heeft een uitgebreide privacyverklaring waarin wordt uitgelegd hoe jouw gegevens worden verzameld, gebruikt en beschermd. Het bedrijf voldoet aan de Europese privacywetgeving (AVG) en neemt maatregelen om jouw gegevens veilig op te slaan.

In de volgende sectie gaan we dieper in op de mobiele ervaring van beide dating apps, zodat je kunt bepalen welke app het beste bij jouw wensen aansluit.

EliteDating app
Datingapp van EliteDating

Mobiele ervaring: daten vanaf je smartphone

Tegenwoordig gebruiken veel mensen hun smartphone om te daten. In deze sectie bespreken we de mobiele apps van beide sites, zodat je een goed beeld krijgt van de functies en het gebruiksgemak van beide apps.

De e-Matching mobiele app: functies en gebruiksgemak

De e-Matching mobiele app is beschikbaar voor zowel Android als iOS en biedt dezelfde functionaliteiten als de desktopversie van de website. Via deze app kun je eenvoudig profielen bekijken, berichten versturen en ontvangen, en je eigen profiel bijwerken.

De app heeft een overzichtelijke interface en is gebruiksvriendelijk. Het navigeren door de app is eenvoudig en intuïtief, waardoor je snel en gemakkelijk toegang hebt tot alle functies. Bovendien ontvang je pushmeldingen wanneer je nieuwe berichten of interesseberichten ontvangt, zodat je altijd op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen op het platform.

De EliteDating mobiele app: functies en gebruiksgemak

Ook de EliteDating mobiele app is beschikbaar voor zowel Android als iOS. Beide dating-apps beschikken over alle functionaliteiten van de desktopversie van de website. Met de app kun je eenvoudig profielen bekijken, berichten versturen en ontvangen, en je eigen profiel bijwerken.

De dating app is ontworpen met gebruiksgemak in gedachten. De interface is overzichtelijk en intuïtief, waardoor je gemakkelijk toegang hebt tot alle functies en snel kunt navigeren. Net als bij de e-Matching app ontvang je pushmeldingen wanneer je nieuwe berichten of interesseberichten ontvangt, zodat je altijd op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen op het platform.

Nu je een goed beeld hebt van de mobiele ervaring van beide dating apps, gaan we in de volgende sectie in op de kosten en abonnementen van beide platformen.


Prijzen en abonnementen: wat zijn de kosten?

De kosten voor het gebruik van een datingsite kunnen variëren afhankelijk van het soort abonnement dat je kiest. In dit gedeelte vergelijken we de prijzen en lidmaatschap van beide platformen, zodat je kunt bepalen welke datingsite het beste bij jouw budget past.

Lidmaatschap en kosten bij e-Matching

e-Matching biedt zowel een gratis account als betaalde lidmaatschap aan. Met een gratis account kun je een profiel aanmaken, profielen bekijken en interesseberichten versturen. Om berichten te kunnen versturen en ontvangen, dien je echter een betaald lidmaatschap af te sluiten.

De kosten voor een betaald lidmaatschap bij zijn als volgt:

 • 1 maand: €19,95 per maand
 • 3 maanden: €16,65 per maand
 • 6 maanden: €10,83 per maand
 • 9 maanden: €10,83 per maand
e-matching lidm
membership kosten e-Matching

Het goedkoopste abonnement is dus het 6-maanden abonnement. Houd er rekening mee dat alle abonnementen automatisch worden verlengd, tenzij je ze opzegt.

Lidmaatschap en kosten bij EliteDating

Beide sites bieden zowel een gratis account als betaalde lidmaatschap aan. Met een gratis account kun je een profiel aanmaken, de persoonlijkheidstest invullen en partnervoorstellen ontvangen. Om onbeperkt te kunnen communiceren met andere leden, dien je een betaald lidmaatschap af te sluiten.

De kosten voor een betaald lidmaatschap zijn als volgt:

 • 1 maanden: €99,90 per maand
 • 3 maanden: €44,90 per maand
 • 6 maanden: €39,90 per maand

Het goedkoopste abonnement is dus het 12-maanden abonnement. Op beide platformen worden alle abonnementen automatisch verlengd, tenzij je ze opzegt.

Elitedating-kosten
Elitedating kosten

In de volgende sectie bespreken we enkele succesverhalen en ervaringen van leden om je te helpen bij het maken van je keuze.

Pro Tip:
Het is altijd verstandig om de huidige prijzen via de officiële websites te controleren. Zo ben je er zeker van dat je over de meest actuele en juiste informatie beschikt.

Succesverhalen en ervaringen: wat zeggen anderen?

We weten allemaal dat de beste manier om te beoordelen of een dating app de moeite waard is, het luisteren naar de ervaringen en succesverhalen van anderen is. Daarom gaan we in dit gedeelte dieper in op wat leden van beide sites te zeggen hebben over hun ervaringen op deze platformen. Ontdek hoe anderen de liefde hebben gevonden, welke uitdagingen ze tegenkwamen en of deze datingsites echt zo succesvol zijn als ze beweren. Laat je inspireren door hun verhalen en wie weet, wordt jouw eigen succesverhaal binnenkort toegevoegd aan deze indrukwekkende lijst!

Ervaringen en succesverhalen van e-Matching leden

Veel leden van e-Matching hebben succesverhalen en positieve ervaringen te delen. De gebruikers prijzen vooral de kwaliteit van de profielen op de website en de mogelijkheid om gericht te zoeken naar singles met een vergelijkbaar opleidingsniveau en interesses. Sommige leden geven aan dat ze hun perfecte partner hebben gevonden, terwijl anderen het waarderen dat ze in ieder geval nieuwe vriendschappen hebben kunnen sluiten.

Er zijn ook kritische noten, zoals de beperkte functionaliteit van het gratis lidmaatschap en de automatische verlenging van abonnementen. Desondanks zijn veel leden tevreden over hun ervaring en bevelen zij de datingsite aan voor andere hbo'ers en academici die op zoek zijn naar een serieuze relatie.

Ervaringen en succesverhalen van EliteDating leden

Ook EliteDating kent vele succesverhalen en positieve ervaringen van leden. De gebruikers waarderen vooral de wetenschappelijke benadering van de persoonlijkheidstest en de nauwkeurigheid van de partnervoorstellen. Veel leden hebben een gelukkige en langdurige relatie gevonden met iemand die goed bij hun past.

Net als bij alle andere datingsites zijn er ook kritische opmerkingen, zoals de hogere kosten van de abonnementen en het feit dat niet alle functies beschikbaar zijn voor gratis leden. Toch zijn veel gebruikers tevreden over de kwaliteit van de dienstverlening en raden zij het platform aan voor serieuze singles die op zoek zijn naar een partner met een vergelijkbaar opleidingsniveau en levensstijl.


Conclusie: e-Matching of EliteDating, welke past bij jou?

Nu we alle belangrijke aspecten van e-Matching en EliteDating hebben besproken, is het tijd om tot een conclusie te komen. Welke datingsite is de beste keuze voor jou? Laten we eerst de belangrijkste verschillen en overeenkomsten samenvatten.

Samenvatting van de belangrijkste verschillen en overeenkomsten

 • Beide datingsites richten zich op hoger opgeleide singles en hebben een vergelijkbare doelgroep.
 • e-Matching is een Nederlandse datingsite, terwijl EliteDating internationaal actief is.
 • De persoonlijkheidstest en matching methodes verschillen enigszins, maar beide datingsites maken gebruik van wetenschappelijke inzichten om compatibele singles aan elkaar te koppelen.
 • De communicatiemogelijkheden en veiligheidsmaatregelen zijn vergelijkbaar tussen beide datingsites.
 • Beide datingsites bieden mobiele apps aan met vergelijkbare functionaliteiten.
 • EliteDating is over het algemeen duurder, maar biedt meer geavanceerde matching algoritmes en een groter internationaal gebruikersbestand.

Aanbevelingen op basis van persoonlijke voorkeuren en doelen

Uiteindelijk hangt je keuze voor e-Matching of EliteDating af van je persoonlijke voorkeuren en wat je wilt bereiken met je online datingervaring. Als je voornamelijk op zoek bent naar een Nederlandse partner met een hbo- of universitair diploma en je wilt een toegankelijke datingsite met een vriendelijke sfeer, dan is e-Matching wellicht de beste optie voor jou. Bovendien zijn de kosten voor een abonnement bij e-Matching lager, wat voor sommige mensen een belangrijke overweging kan zijn.

Aan de andere kant, als je waarde hecht aan geavanceerdere matching algoritmes en een groter internationaal gebruikersbestand, dan is EliteDating misschien meer geschikt voor jou. De hogere kosten kunnen worden gerechtvaardigd door de meer geavanceerde technologie en de grotere kans om een partner te vinden die perfect aansluit bij jouw persoonlijkheid en voorkeuren.

In beide gevallen is het raadzaam om eerst een gratis account aan te maken en de datingsites te verkennen alvorens te investeren in een betaald abonnement. Op deze manier krijg je een goed beeld van wat elke datingsite te bieden heeft en kun je een weloverwogen beslissing nemen over welke het beste bij jou past. Het belangrijkste is om open te staan voor nieuwe ontmoetingen en ervaringen. Wie weet vind je via e-Matching of EliteDating de liefde van je leven, of op zijn minst enkele waardevolle vriendschappen en contacten. Veel succes en vooral plezier in je zoektocht naar de ideale partner!

Geef een reactie

Beoordeling*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Parship dating
blank
Beste datingsites:
5,0 rating
5,0 rating
4,8 rating
4,8 rating
4,8 rating