50PlusPlaza datingsite review 2022
4.0

50PlusPlaza datingsite review 2022

50PlusPlaza Datingsite voor 50-plussers - ✓ Voor liefde of vriendschap ✓ Chatten met andere leden ✓ Geverifieerde profielen ✓ Gratis uitproberen. Ben je 50+ en klaar om nieuwe mensen te moeten? Een partner om mee van het leven te genieten of een nieuwe vriend(in) om gezellig mee te praten of uitstapjes te maken? 50PlusPlaza is een datingsite en online ontmoetingsplaats voor 50-plussers die op zoek zijn naar liefde of vriendschap.
Voordelen
 • De inschrijving bij 50PlusPlaza is zeer eenvoudig en gebruiksvriendelijk.
 • Je kunt gratis rondkijken op het datingplatform om te ontdekken of het bij je past.
 • Je vindt er alleen 50-plussers.
 • Een betaald lidmaatschap is relatief goedkoop.
 • De website heeft een rustig en overzichtelijk ontwerp.
 • Het uitschrijven bij 50PlusPlaza is zeer gemakkelijk.
Nadelen
 • Er zijn (nog) niet heel veel verschillende mogelijkheden beschikbaar.
 • Om daadwerkelijk in contact te komen met andere leden zul je een betaald lidmaatschap aan moeten schaffen.
 • Er is geen uitgebreide zoekfunctie beschikbaar.
 • Je kunt alleen kennismaken met andere leden door het bladeren door de verschillende profielen.
 • Er is geen mogelijkheid om te filteren op geslacht.

Laatst bijgewerkt: 8 september 2022

Datingsites die zich focussen op 50-plussers komen er steeds meer bij. Het komt dan ook steeds vaker voor dat de senioren onder ons op zoek gaan naar een nieuwe liefde, een nieuw contact of een waardevolle vriendschap. Maar hoe kies je nou de beste datingsite en hoe weet je welke het beste bij jou past? Om deze keuze te maken kan een review heel handig zijn. Wij vertellen je dan ook graag wat meer over verschillende datingsites voor 50-plussers en deze keer is 50PlusPlaza aan de beurt.

Inschrijven bij 50PlusPlaza

Het inschrijven bij 50PlusPlaza bestaat uit een aantal verschillende stappen. Het is helemaal niet moeilijk en als je er heel even de tijd voor neemt heb je binnen no-time een gloednieuw account aangemaakt. Allereerst word je gevraagd om wat basisinformatie te geven. Hierbij kun je denken aan een geldig e-mailadres, een zelfgekozen wachtwoord en gebruikersnaam, maar ook aan je geslacht, geboortedatum en woonplaats. Daarna is het handig als je wat informatie geeft dat wat meer gericht is op het datingavontuur. Want wat is je huidige relatiestatus en waar ben je precies naar op zoek? Het kan natuurlijk zo zijn dat je een nieuwe relatie wil, maar ook voor een date, een vriendschap of een chatcontact kun je terecht bij 50PlusPlaza.

Nadat je deze informatie hebt ingevuld is het tijd om jouw account definitief te activeren via de e-mail. Heb je dit gedaan? Dan kun je een profielfoto uploaden. We raden je zeker aan om dit te doen, want met een foto kunnen anderen al veel te weten komen over jou, zoals hoe je eruitziet en hoe jouw uitstraling is. Wanneer de foto is geüpload kun je nog andere waardevolle informatie invullen. Vul bijvoorbeeld je interesses in of wat meer informatie over hoe je eruitziet. Ook kun je een profieltekst schrijven, zodat andere leden gemakkelijk wat meer over jou te weten kunnen komen. Heb je dit allemaal gedaan? Dan is jouw profiel gereed en kun je van start gaan met jouw datingavontuur.

Meld je GRATIS aan op 50PlusPlaza.nl

Op wie focust 50PlusPlaza zich?

Zoals de naam van de datingsite eigenlijk al zegt, focust 50PlusPlaza zich op singles van boven de 50 jaar oud. Doordat het zo’n specifieke doelgroep is, weet je wie je ertegen kunt komen en hoef je niet op zoek te gaan naar de juiste leeftijdscategorie. Twintigers zijn niet op de datingsite te vinden, dus de kans is klein dat de interesses en gespreksonderwerpen enorm ver uit elkaar liggen.

Het ontwerp van de site is echt afgestemd op de doelgroep. Het is rustig en overzichtelijk, waardoor de datingervaring zo prettig mogelijk wordt gemaakt. Dus ben je zelf 50-plusser en ben je op zoek naar een contact van boven de 50 jaar oud? Dan is 50PlusPlaza zeker geschikt voor jou.

Wat kost het daten via 50PlusPlaza?

Wanneer je je aanmeldt bij 50PlusPlaza kan dit geheel gratis. Toch ben je dan wel zeer beperkt in de mogelijkheden. Het enige wat je met een gratis account kunt doen is het bekijken van de profielen van andere leden. Het is dus zeker het overwegen waard om een premium lidmaatschap aan te schaffen.

Maar wat kun je daar nou mee? Allereerst kun je chatten met andere leden, wat uiteraard erg handig is bij het daten of bij het aangaan van een nieuw contact of nieuwe vriendschap. Ook kun je zelf vriendschapsverzoeken versturen en accepteren. Daarnaast is het mogelijk om meerdere foto’s te uploaden.

50PlusPlaza lidmaatschap

Als je ervoor kiest om een premium lidmaatschap aan te schaffen, kost je dat €9,95 per maand. Er is dan ook maar één optie en er zijn geen verschillende pakketten waar je uit kunt kiezen. Op zich is dit gunstig, want het bedrag dat je per maand betaald is zeker te overzien in vergelijking met de kosten van het daten bij veel andere datingsites.

Welke features biedt 50PlusPlaza?

Er zijn verschillende features die 50PlusPlaza hun leden biedt. Wel hangt het van het type lidmaatschap af welke dit zijn. Hierboven is het verschil in features tussen een gratis en een betaald lidmaatschap te vinden. We zullen nu wat dieper ingaan op de mogelijkheden die er allemaal zijn. Allereerst kun je gemakkelijk je profiel bewerken en de informatie toevoegen die jij graag wil delen met andere leden. Op die manier kun je jezelf zo neerzetten zoals jij dat graag wil. Wat wil je dat mensen over jou te weten komen en wat doe je graag in je vrije tijd? Je kunt deze informatie eenvoudig kwijt op jouw profiel, zodat andere leden een beter beeld kunnen vormen van jouw persoonlijkheid en interesses.

Je kunt uiteraard ook de profielen van andere leden bekijken. 50PlusPlaza heeft echter geen zoekfunctie, waardoor dit wel wat lastig kan zijn. Je zult zelf door de profielen moeten bladeren. Deze profielen staan op volgorde van nieuwste accounts naar steeds oudere accounts. Mannen en vrouwen staan hierbij door elkaar en de website bied je niet de mogelijkheid om te filteren op geslacht. Je zult dus echt zelf op zoek moeten gaan naar matches.

Je kunt berichten lezen die andere leden naar jou hebben gestuurd en deze beantwoorden. Zelf kun je ook contact leggen met anderen. Dit kan op verschillende manieren, zoals door het geven van een like, het sturen van een direct bericht of het worden van vrienden door middel van een vriendschapsverzoek. Het datingplatform is nog redelijk nieuw, waardoor de mogelijkheden nog niet enorm zijn. Dit kan echter nog wel veranderen in de toekomst, aangezien de website zich waarschijnlijk verder zal blijven ontwikkelen.

Meld je GRATIS aan op 50PlusPlaza.nl

Hoe schrijf je je uit bij 50PlusPlaza?

Heb jij gevonden waar je naar op zoek was en ben je er klaar voor om je uit te schrijven bij 50PlusPlaza? Dan is dit helemaal niet moeilijk. Het uitschrijven heb je zo gedaan via twee eenvoudige stappen. Ga naar de knop ‘Mijn profiel’ en kies dan voor de mogelijkheid ‘Account verwijderen’. Heb je deze stappen gevolgd? Dan is jouw profiel verwijdert.

Zorg er wel voor dat je controleert of je je betaald lidmaatschap goed hebt opgezegd, want het zou zonde zijn als er onnodig geld van jouw bankrekening afgeschreven blijft worden.

Eindoordeel 50PlusPlaza

We willen in ons eindoordeel even benadrukken dat 50PlusPlaza nog een redelijk nieuw datingplatform is. Dit betekent dan ook dat we nog wat milder zijn in ons oordeel, aangezien we het platform de mogelijkheid moeten geven om zichzelf te ontwikkelen en te perfectioneren. Hetgeen dat dus ook opvalt is dat er nog niet zo heel veel mogelijkheden zijn en dat er nog zeker verbeterpunten liggen op het gebied van gebruiksvriendelijkheid. Wanneer je op zoek gaat naar matches, word je hier niet echt bij geholpen. Je zult dit zelf moeten doen en de enige manier waarop dit kan is door het bladeren door de verschillende accounts. Hierbij kun je niet filteren en kun je dus ook niet aangeven of je op zoek bent naar een man of een vrouw. Wat wel erg fijn is, is het ontwerp van de website. Deze is overzichtelijk en rustig, waardoor dit zeker bijdraagt aan een fijne datingervaring.

Meld je GRATIS aan op 50PlusPlaza.nl

Een ander voordeel van het datingplatform, is dat het zich puur en alleen richt op vrijgezellen van boven de 50 jaar oud. Op die manier biedt 50PlusPlaza je een gemakkelijke manier om mensen van jouw eigen leeftijdscategorie te ontmoeten. Ook is een betaald lidmaatschap redelijk goedkoop, waardoor het je geen fortuin kost om dit te doen.

De inschrijving is zeer eenvoudig en 50PlusPlaza geeft je de mogelijkheid om echt wat over jezelf te vertellen. Wil je het platform even uitproberen? Dan kost het je geen uren om een account aan te maken. Het is een toegankelijk datingplatform dat zeker gebruiksvriendelijk is bij het aanmaken van een account. Al met al is 50PlusPlaza een zeer geschikt datingplatform voor wanneer je op zoek bent naar een relatie, een contact of een vriendschap met een andere 50-plusser. Houdt er dus wel rekening mee dat het een redelijk nieuw platform is, waardoor er zeker nog wat verbeterpunten liggen. Dit betekent echter niet dat het geen geschikt platform kan zijn voor jou. Probeer het eens gratis uit en bepaal zelf of 50PlusPlaza het datingplatform is waar jij naar op zoek bent.

50PlusPlaza datingsite review 2022 Details

Apparaten
Opgericht in
50PlusPlaza
3.0
Gebruiksvriendelijkheid
4.0
Actieve leden
5.0
Prijs & kwaliteit verhouding
4.0
Klantenservice
4.0 Eindoordeel

Geef een antwoord

Beoordeling*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Lexa datingsite
Beste datingsites:
5,0 rating
5,0 rating
4,8 rating
4,8 rating
4,8 rating
50PlusPlaza datingsite review 2022
4.0/5
© Copyright 2022 | Datingsitestest - De beste en populairste dating sites van Nederland en België